Τηγάνι Sauté, όπως ονομάζεται επίσης η φριτέζα, είναι σαν ένας υπεράνθρωπος στην κουζίνα. Μπορεί να κάνει πολλά:
- Πνιγμός: Ψήστε το κρέας ή τα λαχανικά σας μέχρι να ροδίσουν, περιχύστε τα, σκεπάστε τα και στη συνέχεια σιγοβράστε χωρίς να ανησυχείτε ότι κάτι θα διαρρεύσει από το τηγάνι.
- Ψήσιμο: Κρέας, λαχανικά και κυρίως τα βασικά για τις σάλτσες... με λίγα λόγια, οτιδήποτε χρειάζεται λίγο χυμό.
- Μαγείρεμα: Πυκνές σούπες, χυλοπίτες, ριζότο ή ζυμαρικά, απλά οτιδήποτε όπου μειώνουμε το υγρό για να δημιουργήσουμε μια παχύρρευστη συνοχή.
- Τηγάνισμα και ψήσιμο: Ναι, μπορεί να κάνει και αυτές τις εργασίες, αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένα εργαλεία κουζίνας και για τα δύο.