Είναι πραγματικά απαραίτητο να έχουμε ένα ειδικό ταψί για τηγανίτες ή μπορούμε να αρκεστούμε σε ένα γενικής χρήσης; Αυτό το ερώτημα προφανώς προβληματίζει πολλούς λάτρεις της τηγανίτας. Στον οδηγό μας, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε αυτό το δίλημμα και ταυτόχρονα θα σας συμβουλέψουμε πώς να επιλέξετε το ιδανικό για τις ανάγκες σας. Έτσι ώστε οι σπιτικές τηγανίτες να είναι πάντα πεντανόστιμες!
1. Γιατί αξίζει τον κόπο μια ειδική σχάρα για τηγανίτες (και πώς να την επιλέξετε)
5 ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΈΝΑ ΤΑΨΊ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ
- Τέλειο σχήμα με χαμηλές άκρες για εύκολη ρίψη του μείγματος και εύκολο γύρισμα των τηγανίτων.
- Ευέλικτη χρήση - μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ομελέτες, τηγανίτες πατάτας ή τηγανίτες.
- Εργονομική λαβή για άνετο κράτημα και γύρισμα των τηγανιών.
- Αντικολλητική επιφάνεια για λεπτές τηγανίτες χωρίς να καίγονται και να σκίζονται.
- Βαρύς μεταλλικός πυθμένας για βέλτιστη αγωγιμότητα της θερμότητας και ομοιόμορφο μαύρισμα.
Τα συνηθισμένα τηγάνια με ψηλές άκρες δεν είναι κατάλληλα για την παρασκευή τηγανίτες. Ο εύκολος χειρισμός της ζύμης, το επιδέξιο γύρισμα και, πάνω απ' όλα, οι ομοιόμορφα ψημένες τηγανίτες όπως σε ένα εστιατόριο είναι οι κύριοι λόγοι για την αγορά ενός ειδικού τηγανιού για τηγανίτες. Η επένδυση θα σας το ανταποδώσει ακριβά.
ΕΞΕΤΆΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΎΣ ΒΑΣΙΚΟΎΣ ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ
- Συμβατότητα με τις εστίες - αν είναι κατάλληλο για κουζίνες αερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές ή επαγωγικές.
- Μη συγκολλητική επιφάνεια - αυτό είναι απολύτως απαραίτητο όταν φτιάχνετε τηγανίτες για να μην σκιστούν στο ταψί.
- Υλικό - Επιλέξτε ανάμεσα σε δοκιμασμένα υλικά, όπως ατσάλι (σίδερο), τιτάνιο και ποιοτικά τηγάνια με πυρήνα αλουμινίου και ανθεκτική αντικολλητική επιφάνεια.
- Μέγεθος - επιλέξτε ανάλογα με τις ικανότητές σας και τον αριθμό των μερίδων (το πιο δημοφιλές μέγεθος από 24-30 cm)
- Το ύψος του ταψιού - το βέλτιστο ύψος των πλευρών είναι 2 - 10 mm
- Λαβή - μακρύ, άνετο και μονωμένο για να πιάνει το τηγάνι ακόμα και όταν είναι καυτό.
2. Τα καλύτερα υλικά για τηγάνια τηγανίτας - σύγκριση και συμβουλές
Όταν επιλέγετεποιοτικά ταψιά για τηγανίτες η επιλογή του κατάλληλου υλικού παίζει καθοριστικό ρόλο. Κάθε υλικό έχει συγκεκριμένες ιδιότητες που θα επηρεάσουν την απόδοση του ταψιού. Ας μιλήσουμε για υλικά όπως ο χάλυβας, το τιτάνιο και το αλουμίνιο.
Ατσάλινα τηγάνια για τηγανίτες
Ατσάλινη σχάρα για τηγανίτες - μια κλασική και ανθεκτική επιλογή με εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα που θα σας κρατήσει μια ζωή.
Τηγάνια για τηγανίτες από τιτάνιο
Τηγάνι τηγανίτας από τιτάνιο - ελαφρύ με μεγάλη αντοχή και εύκολη συντήρηση χάρη στην αντικολλητική επιφάνεια.
Ταψιά για τηγανίτες από αλουμίνιο
Τηγάνι τηγανίτας από αλουμίνιο - ελαφρύ, με γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας και καλή θερμική αγωγιμότητα.
Ατσάλινα τηγάνια για τηγανίτες
Τα χαλύβδινα τηγάνια (καθώς και τα σιδερένια) είναι μια κλασική και δοκιμασμένη επιλογή για την παρασκευή νόστιμων τηγανίτες. Ο χάλυβας είναι ένα ισχυρό και ανθεκτικό υλικό που παρέχει σταθερότητα και αντοχή. Συσσωρεύει καλά τη θερμότητα και τη διανέμει ομοιόμορφα στο τηγάνι. Ένα ποιοτικό ατσάλινο τηγάνι μπορεί να σας κρατήσει μια ζωή. Με το ψήσιμο του τηγανιού και την τακτική χρήση του, το τηγάνι γίνεται φυσικά αντικολλητικό και οι ιδιότητές του βελτιώνονται ακόμη περισσότερο. Η επένδυση σε ένα ατσάλινο τηγάνι για τηγανίτες σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των χαλύβδινων ταψιών για τηγανίτες
Τηγάνια για τηγανίτες από τιτάνιο
Τα τηγάνια από τιτάνιο, μαζί με τα ατσάλινα, είναι η καλύτερη επιλογή για τηγανίτες σαν του σεφ. Το τιτάνιο είναι ισχυρό, ελαφρύ και άγει τέλεια τη θερμότητα. Τα τηγάνια από τιτάνιο θερμαίνονται γρήγορα και διατηρούν ακριβή θερμοκρασία για τέλεια αποτελέσματα. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα της εύκολης συντήρησης και καθαρισμού. Με αυτό το υλικό, σίγουρα δεν θα κάνετε λάθος.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τηγανιών τιτανίου
Ταψιά για τηγανίτες από αλουμίνιο
Το τηγάνι βασίζεται σε έναν ελαφρύ πυρήνα αλουμινίου που έχει εξαιρετικές αγώγιμες ιδιότητες και διανέμει τέλεια τη θερμότητα. Ωστόσο, το αλουμίνιο δεν είναι κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και για το λόγο αυτό συνδυάζεται με ατσάλι και αντικολλητική επίστρωση στην επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα τηγάνι που άγει τέλεια τη θερμότητα, ώστε οι τηγανίτες να ψήνονται ομοιόμορφα, ενώ παράλληλα διαθέτει αντικολλητική επιφάνεια για εύκολο χειρισμό.
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ταψιών για τηγανίτες από αλουμίνιο
3. Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα ταψί για τηγανίτες
Ψάχνετε το κατάλληλο τηγάνι για να φτιάξετε χρυσές τηγανίτες γρήγορα και εύκολα; Θα σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε το κατάλληλο για την κουζίνα σας.
3.1 Επιλέξτε ένα ταψί για τηγανίτες με αντικολλητική επιφάνεια
Για να φτιάξετε νόστιμες και όμορφες τηγανίτες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο τηγάνι με αντικολλητική επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Οι συνιστώμενοι τύποι περιλαμβάνουν:
- Χαλύβδινα και σιδερένια τηγάνια με αντικολλητική επιφάνεια είναι πολύ ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και στις γρατζουνιές από μεταλλικά σκεύη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ζημιές στην επιφάνεια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα χαλύβδινα τηγάνια γίνονται αντικολλητικά μετά το αρχικό ψήσιμο. Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερες ιδιότητες αποκτούν. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλή για πλυντήριο πιάτων.
- Τηγάνια τιτανίου με αντικολλητική επιφάνεια είναι σταθερά και διατηρούν το σχήμα τους ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες. Η επιφάνειά τους είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές από μεταλλικά εργαλεία.
- Τηγάνια αλουμινίου με αντικολλητική επιφάνεια συνδυάζουν έναν ελαφρύ πυρήνα αλουμινίου, ο οποίος, χάρη στις εξαιρετικές αγώγιμες ιδιότητές του, διανέμει τέλεια τη θερμότητα. Παρά τον κίνδυνο να γρατζουνιστεί η αντικολλητική επιφάνεια στα φθηνότερα μοντέλα και την πιθανή στρέβλωση του πυθμένα του τηγανιού, εξακολουθεί να αποτελεί μια καλή επιλογή για την επίτευξη χρυσαφένιων και ομοιόμορφα ψημένων τηγανίτες.
3.2 Εξαρτάται από το πόσο μεγάλες σας αρέσουν οι τηγανίτες σας.. και προσέξτε, ένα μεγαλύτερο τηγάνι απαιτεί περισσότερη επιδεξιότητα.
Όταν επιλέγετε ένα ταψί για τηγανίτες, καλό είναι να εξετάζετε το μέγεθος του ταψιού.
- Μικρότερα τηγάνια: με διάμετρο περίπου 24 cm είναι κατάλληλα για την προετοιμασία τηγανίτες για 1-2 άτομα.
- Κεντρική λεκάνη: με μέγεθος περίπου 26, 27, 28 cm είναι ιδανική για 2-3 άτομα.
- Μεγάλα τηγάνια: των διαστάσεων 30 cm και πιο κατάλληλο για όλη την οικογένεια ή μια μεγαλύτερη εταιρεία.
Έτσι, αν φτιάχνετε τηγανίτες για λίγα άτομα, αρκεί ένα μικρότερο τηγάνι. Για περισσότερα άτομα, πάρτε ένα μεγαλύτερο μοντέλο, ώστε να μην περνάτε αιώνες στο φούρνο.
3.3. Ελέγξτε τη συμβατότητα με τις εστίες, ιδίως για τα επαγωγικά τηγάνια
- Τα περισσότερα τηγάνια προσαρμόζονται σε διαφορετικές εστίες - αερίου, ηλεκτρικές, κεραμικές.
- Προσοχή, δεν λειτουργούν όλα τα μοντέλα με επαγωγή. Τα ελαφρά τηγάνια αλουμινίου δεν επαρκούν για επαγωγή, εκτός εάν έχουν τουλάχιστον έναν πυθμένα από σιδηρομαγνητικό υλικό, δηλαδή από ανοξείδωτο χάλυβα, χυτοσίδηρο, σμαλτωμένο μέταλλο κ.λπ.
- Επομένως, όταν αγοράζετε, ελέγξτε το υλικό για να αποφύγετε περιττές επενδύσεις.
Τα καλύτερα τηγάνια για τηγανίτες σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών
Συμβουλή Kulina
Ελέγξτε την καταλληλότητα του μαγειρικού σκεύους με έναν μαγνήτη - αν κολλάει, το επαγωγικό τηγάνι θα λειτουργήσει. Τα καλής ποιότητας αντικολλητικά τηγάνια είναι η ιδανική επιλογή για να εξασφαλίσετε το απροβλημάτιστο μαγείρεμα των τηγανίτες σε επαγωγική εστία. Στη γκάμα μας θα βρείτε κατάλληλα μοντέλα για όλους τους τύπους εστιών.
4. Κορυφαίες μάρκες τηγανιών - ποιότητα που μπορείτε να εμπιστευτείτε
Έχουμε δοκιμάσει δεκάδες μοντέλα από κορυφαίους κατασκευαστές και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει τα καλύτερα. Εξερευνήστε τη γκάμα μας, για παράδειγμα από την de Buyer ή την WOLL.
Τηγάνια για τηγανίτες de Buyer
Η γαλλική μάρκα de Buyer παράγει πραγματικά υψηλής ποιότητας ατσάλινα (και σιδερένια) ταψιά για τηγανίτες που είναι δημοφιλή για τις εξαιρετικές ιδιότητές τους. Χάρη στην εξαιρετική θερμική αγωγιμότητά τους, θερμαίνονται γρήγορα και στη συνέχεια διανέμουν τη θερμότητα ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Έτσι, οι τηγανίτες ψήνονται μέχρι τέλειου χρυσαφένιου χρώματος χωρίς κρύα ή καμένα σημεία. Τα τηγάνια de Buyer είναι επίσης πολύ ανθεκτικά και αντέχουν στη συχνή χρήση.
Ταψιά για τηγανίτες WOLL
Η γερμανική premium μάρκα WOLL προμηθεύει τηγάνια τηγανίτας από τιτάνιο κορυφαίας ποιότητας με αντικολλητική, ανθεκτική στις γρατζουνιές επιφάνεια. Χάρη στο καινοτόμο υλικό και την κατασκευή, η θερμότητα κατανέμεται αστραπιαία σε ολόκληρη την επιφάνεια του τηγανιού. Ως εκ τούτου, είναι επίσης κατάλληλα για επαγωγή. Επιπλέον, επιτρέπουν το οικονομικό μαγείρεμα με ελάχιστο λάδι. Τα τηγάνια WOLL έχουν μοντέρνα εμφάνιση και είναι εξαιρετικά εύχρηστα.
5. Τι να διαλέξετε - μια μηχανή για τηγανίτες ή ένα κλασικό τηγάνι για τηγανίτες;
Κλασικό ταψιά για τηγανίτες είναι μια καλή επιλογή, αλλά ειλικρινά - ποιος από εμάς έχει το χρόνο και την υπομονή να φτιάξει τηγανίτες για όλη την οικογένεια; Ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε να πάρουμε έναν βοηθό όπως το μηχανή τηγανίταςμε την οποία ακόμη και ένας αρχάριος μάγειρας μπορεί να φτιάξει χρυσές τηγανίτες εύκολα και γρήγορα.
Παρασκευαστές τηγανίτας
Σε αντίθεση με το κλασικό τηγάνι, το μηχανή τηγανίτας σχεδιασμένο ειδικά για τη γρήγορη και εύκολη παρασκευή τηγανίτες. Γιατί λοιπόν να αποκτήσετε μια μηχανή για τηγανίτες;
- Χάρη στο ειδικό σχήμα και την αντικολλητική επιφάνεια της επιφάνειας ψησίματος, θα πετύχετε τέλειο ροδισμό και διαχωρισμό των τηγανίτες χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολύ λάδι.
- Ξεχάστε το ατελείωτο σκίσιμο των τηγανίτες.
- Με μια μηχανή για τηγανίτες, μπορείτε να ετοιμάσετε τις τηγανίτες σας από την αρχή και να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και νεύρα.
Κατά την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου, εξετάστε παραμέτρους όπως η ισχύς, το μέγεθος της πλάκας, το υλικό και το φινίρισμα.. Για την παρασκευή σπιτικών τηγανίτες, σας προτείνουμε, για παράδειγμα, τη δοκιμασμένη συσκευή για τηγανίτες LONO της WMF, η οποία ξεχωρίζει για τη στιβαρή κατασκευή της, τη μεγάλη επιφάνεια μαγειρέματος, τις έξι ρυθμίσεις θερμοκρασίας και την εύκολη συντήρηση (η επιφάνεια μαγειρέματος και τα σκεύη μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων). Αποκτήστε έναν σπουδαίο βοηθό της κουζίνας και αποχαιρετήστε την ανησυχία του καψίματος!
Διαστολείς για κτύπημα τηγανίτας
Η συσκευή παρασκευής τηγανίτας και το τηγάνι τηγανίτας μπορούν να συνοδεύονται από έναν απλωτήρα ζύμης για να κάνουν την προετοιμασία ακόμη πιο εύκολη. Για παράδειγμα, δοκιμάστε τον διασκορπιστή για τηγανίτες WMF Profi Plus.
Οι απλωτήρες για το μείγμα της τηγανίτας είναι χρήσιμοι για διάφορους λόγους:
- Με τον απλωτήρα για τηγανίτες μπορείτε να απλώσετε ομοιόμορφα το μείγμα σε όλο το τηγάνι.
- Το άπλωμα με αυτό το εργαλείο είναι ταχύτερο και ευκολότερο από τη χρήση κουταλιού ή σπάτουλας, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά την προετοιμασία των τηγανίτες.
- Είτε ψήνετε μια μικρή είτε μια μεγάλη παρτίδα τηγανίτες, ο απλωτήρας για τηγανίτες εξασφαλίζει ότι όλες οι τηγανίτες έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα.
Συμβουλή Kulina
Σας αρέσουν οι φρέσκες τηγανίτες, οι τηγανίτες με μάτι βοδιού ή πατάτας; Όλα αυτά δημιουργούνται εύκολα από ποιοτικό τηγάνι για τηγανίτες (pancake).
7. Τελική σύνοψη, ή τι δεν πρέπει οπωσδήποτε να ξεχνάτε όταν επιλέγετε ένα τηγάνι
- Για συμβατότητα με τις εστίες. Ιδιαίτερα για την επαγωγή, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κατάλληλο υλικό βάσης.
- Μη συγκολλητική επιφάνεια από υλικά όπως χάλυβας, χυτοσίδηρος ή τιτάνιο από δοκιμασμένους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των de Αγοραστής a WOLL.
- Χαμηλά περιθώρια κέρδους για εύκολο αναποδογύρισμα και μετακίνηση των έτοιμων τηγανίτες - το βέλτιστο ύψος των πλευρών είναι 2 - 10 mm.
- Άνετη λαβήπου θα είναι επαρκώς ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.
Επενδύοντας σε ποιοτικό ταψιά για τηγανίτες Σίγουρα δεν πρόκειται να χαλάσετε τίποτα. Αποκτήστε εξοπλισμό που θα σας εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αξιόπιστα. Και πάνω απ' όλα, απολαύστε αυτά τα τέλεια κυριακάτικα πρωινά!
Honza Hajný, σεφ της σχολής μαγειρικής Chefparade
Το μυστικό για να φτιάξετε τηγανίτες είναι να χρησιμοποιήσετε το σωστό τηγάνι. Ναι, το τηγάνι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά! Για τηγανίτες, συνιστώ οπωσδήποτε το ποιοτικό χαλύβδινο τηγάνι. Γιατί ατσάλι; Η ατσάλινη σχάρα άγει τέλεια τη θερμότητα και εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο κάθε τηγανίτας. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ώστε να σας κρατήσει για πολλά χρόνια. Φυσικά, η επιφάνεια είναι επίσης σημαντική. Δεν είστε οπαδός του χάλυβα; Επιλέξτε ένα τηγάνι με αντικολλητική επιφάνεια, αλλά ποντάρετε στην ποιότητα.. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το μείγμα δεν θα κολλήσει και ότι οι τηγανίτες θα γυρίσουν εύκολα. Και τέλος, μην ξεχνάτε την άνετη λαβή! Με το κατάλληλο τηγάνι, η παρασκευή τηγανιών θα είναι πραγματική απόλαυση.