Μηχανή για τηγανίτες: γιατί χρειάζεστε μία και πώς να επιλέξετε τη σωστή

Γλυκές, αφράτες, ακόμα ζεστές τηγανίτες με φρούτα, γιαούρτι, με σιρόπι σφενδάμου ή μια μεγάλη κουταλιά σαντιγί, καλυμμένες με κανέλα ή ζάχαρη βανίλια... Νιώθετε κι εσείς αυτή την άνεση το πρωί του Σαββατοκύριακου; Μια κατάλληλη μηχανή για τηγανίτες θα κάνει την προετοιμασία αυτού του εμβληματικού πρωινού πολύ πιο εύκολη. Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σκεύος για τηγανίτες και γιατί σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από το οπλοστάσιο της κουζίνας σας; Δεν θα κάνετε λάθος με τον οδηγό μας.


1. Γιατί ένα ειδικό ταψί για τηγανίτες;

5 ΛΌΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΉΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΉ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ

  • Οι τηγανίτες θα είναι όμοιες με τις άλλες σε σύγκριση με την προετοιμασία τους σε ένα συμβατικό τηγάνι και μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε αρκετές ταυτόχρονα.
  • Χάρη στην αντικολλητική επιφάνεια, μπορείτε πάντα να είστε σίγουροι για ένα τέλειο αποτέλεσμα χωρίς να καείτε.
  • Η Kulina επιλέγει για εσάς μάρκες που χρησιμοποιούν ασφαλή για την υγεία υλικά για να προωθήσουν την απόλυτη γευστική εμπειρία και να διατηρήσουν τις εξαιρετικές ιδιότητες για τα επόμενα χρόνια.
  • Ευέλικτη χρήση: δεν χρειάζεται να φτιάχνετε μόνο τηγανίτες στη σχάρα για τηγανίτες, μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για τέλειες βόδια, τηγανίτες πατάτας ή ακόμη και μικρές ομελέτες.
  • Τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών σας θα είναι ακόμα μεγαλύτερα με τις τηγανίτες με τα χαμογελαστά πρόσωπα.

Είτε έχετε παιδιά είτε θέλετε να αναπολήσετε τα ανέμελα χρόνια σας, ένα τηγάνι για τηγανίτες είναι απαραίτητο στην κουζίνα σας. Αν θέλετε να πετύχετε την τελειότητα, αντί για ένα κανονικό τηγάνιποιοτική μηχανή για τηγανίτες εγγυάται την τέλεια εμφάνιση και γεύση των παρασκευασμένων εδεσμάτων και επίσης κάνει το μαγείρεμα πολύ πιο γρήγορο και εύκολο.





ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΛΆΒΕΤΕ ΥΠΌΨΗ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΆΣΕΤΕ ΈΝΑ ΤΗΓΆΝΙ

  • Τύπος εστιών - μαγειρεύετε με αέριο, κεραμικά ή επαγωγικά; Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι ταιριάζει με την εστία σας.
  • Τα υλικά που χρησιμοποιούνται - ένα ατσάλινο τηγάνι θα σας κρατήσει για χρόνια, το τιτάνιο είναι ελαφρύ και σχεδόν χωρίς συντήρηση και το αλουμίνιο θα είναι ζεστό σε χρόνο μηδέν.
  • Αντικολλητικό - αν δεν θέλετε να καταλήξετε με κομμάτια σχισμένης ζύμης αντί για όμορφα ψωμιά, επιλέγετε πάντα ένα ποιοτικό ταψί με αντικολλητική επιφάνεια.
  • Μέγεθος - μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ταψιών διαφορετικού μεγέθους, τα οποία μπορούν εύκολα να ετοιμάσουν έως και επτά τηγανίτες ταυτόχρονα, με την ειδικότητα να είναι τα ταψιά poffertjes, τα οποία σας επιτρέπουν να ετοιμάσετε έως και 30 μίνι τηγανίτες ταυτόχρονα.

Τα καλύτερα τηγάνια για τηγανίτες σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

2. Τι υλικό να επιλέξετε;

Χυτοσίδηρος, τιτάνιο, χάλυβας ή αλουμίνιο - δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξετε το σωστό υλικό που θα χρησιμοποιήσετε.τηγάνι για τηγάνισμα. Επομένως, αξίζει να γνωρίζετε πώς τα χρησιμοποιούμενα υλικά διαφέρουν ως προς τις ιδιότητές τους, ώστε να είστε πάντα όσο το δυνατόν πιο ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.


Ocelové pánvičky na lívance

Ατσάλινα τηγάνια για τηγανίτες

Ο χάλυβας ξεχωρίζει κυρίως για την αντοχή του και την ικανότητά του να μεταφέρει τη θερμότητα αρκετά ομοιόμορφα. Με σωστή χρήση και συντήρηση, θαχαλύβδινο τηγάνι για τηγανίτες ο βοηθός σου για όλη σου τη ζωή.

Κάψτε σωστά το ατσάλι πριν από την πρώτη χρήση και να ξέρετε ότι με κάθε επόμενη χρήση, οι ιδιότητες του ατσαλιού βελτιώνονται και το τηγάνι αποκτά φυσικές αντικολλητικές ιδιότητες χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών στην επιφάνεια. Επιπλέον, σας δίνει έναν ακόμη σπουδαίο λόγο για να απολαμβάνετε αμαρτωλά καλές τηγανίτες κάθε μέρα - βοηθάτε το τηγάνι σας!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των χαλύβδινων σίδερων τηγανίτας

Οφέλη

  • Υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή
  • Ομοιόμορφη αγωγιμότητα και κατακράτηση θερμότητας
  • Φυσικό αντικολλητικό, το οποίο γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου
  • Κατάλληλο και για επαγωγή - ο χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο εστίας
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής - ένα χαλύβδινο τηγάνι (όπως ένα καλό κρασί) δεν γερνάει, αλλά ωριμάζει

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να πλυθεί μόνο με το χέρι, ο ατσάλινος βρόχος πονάει
  • Σε περίπτωση ανεπαρκούς συντήρησης μπορεί να σκουριάσει

Καλούπια για τηγανίτες από αλουμίνιο

Τα στερεά τηγάνια αλουμινίου έχουν εξαιρετικές ιδιότητες αγωγιμότητας, θερμαίνονται γρήγορα και διοχετεύουν καλά τη θερμότητα ακριβώς εκεί που τη χρειάζεστε.

Επειδή όμως το αλουμίνιο δεν τα πάει καλά με το φαγητό, τα τηγάνια αλουμινίου διαθέτουν αντικολλητικό κάλυμμα για να μην είναι εφιάλτης το γύρισμα της τηγανίτας. Καλούπια για τηγανίτες από αλουμίνιο είναι επίσης ελαφριά και εύχρηστα.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τηγανιών αλουμινίου

Οφέλη

  • Χαμηλό βάρος - άνεση χειρισμού
  • Κατάλληλο και για επαγωγή - μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επαγωγικές εστίες
  • Ομοιόμορφη αγωγή θερμότητας σε ολόκληρη την περιοχή
  • Μικρότερος χρόνος προθέρμανσης - το αλουμίνιο είναι έτοιμο για δράση σε χρόνο μηδέν
  • Πιο προσιτός σε σύγκριση με άλλα υλικά

Μειονεκτήματα

  • Μεγαλύτερη ευαισθησία στις γρατζουνιές μη συγκολλητικά στρώματα
  • Τα φθηνά μοντέλα μπορεί να γίνουν φθηνότερα με την πάροδο του χρόνου.παραμορφώνεται και λυγίζει


Litinové pánve na lívance

Τηγάνια για τηγανίτες από χυτοσίδηρο

Τα μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο θα γίνουν αθάνατο στοιχείο κάθε καλής κουζίνας. Είναι βαρύ, στιβαρό και μπορεί να αντέξει χωρίς προβλήματα ακόμα και σε πραγματικά ακραίες συνθήκες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηγάνι από χυτοσίδηρο στο φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό ρεύμα και την επαγωγή και δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για το αν θα το βάλετε σε ανοιχτή φωτιά ή σχάρα. Και αν κατά λάθος φάτε τις τηγανίτες μια μέρα (πράγμα που δεν το υπολογίζουμε), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαντεμένιο τηγάνι ακόμα και για την απαραίτητη αυτοάμυνα ή ως εργαλείο γυμναστικής.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ταψιών για τηγανίτες από χυτοσίδηρο

Οφέλη

  • Θα διαρκέσει για τις επόμενες γενιές- ο χυτοσίδηρος είναι σχεδόν άφθαρτος
  • Εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες - η θερμότητα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χάρη στα παχιά τοιχώματα και τον πυθμένα της, η θερμότητα διοχετεύεται απόλυτα ομοιόμορφα
  • Μερική αντικολλητική προστασία - απαιτείται μια μικρή ποσότητα λίπους, αλλά με τη χρήση το αντικολλητικό αυξάνεται ελαφρώς

Μειονεκτήματα

  • Επιρρεπής στη σκουριά - ο χυτοσίδηρος δεν είναι φίλος του νερού, γι' αυτό φροντίστε να τον στεγνώσετε αμέσως και αποφύγετε το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.
  • Υψηλότερο βάρος - με το χέρι στην καρδιά, δεν θα είναι σαν να παίζεις με ένα κομμάτι χαρτί


3. Κύρια κριτήρια για την επιλογή μιας μηχανής παραγωγής τηγανίτας

Εντάξει, τώρα μπορεί να έχετε καταλάβει ότι η μηχανή για τηγανίτες αξίζει μια θέση στην κουζίνα σας. Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή της;


3.1 Μη προσκόλληση!

Σκισμένες τηγανίτες και καμένα κομμάτια κρούστας; Απαράδεκτο! Αγοράζετε ένα ειδικό τηγάνι μόνο και μόνο για να μπορείτε να έχετε το αποτέλεσμα τέλεια στρογγυλές, αφράτες τηγανίτες. Μην κάνετε εκπτώσεις στις απαιτήσεις σας και αναζητήστε ένα τηγάνι που δεν θα χαλάσει τις προσπάθειες μαγειρέματος.

  • Όπως είπαμε και παραπάνω, ένα ατσάλινο τηγάνι θα αναπτύξει μια φυσική αντικολλητική επιφάνεια μετά το σωστό ψήσιμο και κάθε επόμενη χρήση.
  • Αν δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα ποιοτικό τηγάνι τηγανίτας από αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση, το οποίο εγγυάται ένα αποτέλεσμα χωρίς καψίματα, αλλά είναι πιο επιρρεπές στις γρατζουνιές.
  • Ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, από την άλλη πλευρά, θα διαρκέσει για πολλές γενιές, αλλά οι αντικολλητικές του ιδιότητες πρέπει συχνά να ενισχυθούν με λίγο λίπος.

Nepřilnavost

Η συμβουλή μας:
"Δεν πρέπει να γρατζουνάς", ή σκεύη για ευαίσθητο μαγείρεμα
->
Image
Σκεύη κουζίνας για όλες τις επιφάνειες
Επιλέξτε από μια μεγάλη γκάμα από τηγάνια μαγειρέματος από σιλικόνη, πλαστικό και ξύλο, κουτάλες, σπάτουλες ή σπάτουλες που δεν θα καταστρέψουν την επιφάνεια του νέου σας τηγανιού!

Γυριστήρια και σπάτουλες υψηλής ποιότητας

Na velikosti záleží

3.2 Το μέγεθος έχει σημασία!

Για παράδειγμα, μπορείτε να ετοιμάσετε 3 μεγαλύτερες τηγανίτες, 7 μικρότερες ή ακόμα και 30 μικροσκοπικές στο τηγάνι! Από εσάς εξαρτάται ποιο μέγεθος προτιμάτε.

Αλλά τι να πούμε, η κατανάλωση ζύμης ανά τηγάνι και ο συνολικός "πλούτος" στο πιάτο είναι συν ή πλην παρόμοια και πρόκειται περισσότερο για αισθητική και καθαρά υποκειμενική εντύπωση. Και τέλος, έχει να κάνει με το πόσοι πρόθυμοι θα απολαύσουν τη μερίδα τους.

3.3 Μαγειρεύετε με φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή επαγωγή; Βεβαιωθείτε ότι το fritter ταιριάζει στις εστίες σας!

  • Δεν είναι όλα τα τηγάνια κατάλληλα για επαγωγή, γι' αυτό να είστε προσεκτικοί και να επιλέγετε τηγάνια από σιδηρομαγνητικό υλικό - ανοξείδωτο ατσάλι, χυτοσίδηρο, χάλυβα κ.λπ.
  • Εκτός από τις επαγωγικές εστίες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ, οι περισσότερες μηχανές παραγωγής τηγανίτας μπορούν να χειριστούν τις εστίες αερίου, τις κεραμικές και τις ηλεκτρικές εστίες.

Elektřina nebo indukce?

Μια καλή τηγανίτα είναι αρκετή: ποντάρετε σε αξιόπιστες μάρκες

Υπάρχουν αμέτρητοι κατασκευαστές εξοπλισμού κουζίνας στην αγορά και πολλοί από αυτούς προσφέρουν ένα τηγάνι. Οι διάφορες μάρκες διαφέρουν όχι μόνο ως προς την τιμή αλλά και ως προς την ποιότητα. Αν ψάχνετε για εξοπλισμό που θα μπορείτε να απολαμβάνετε για πολλά χρόνια, τότε περιμένετε μια ελαφρώς υψηλότερη τιμή, αλλά το τηγάνι θα σας ανταμείψει με απαράμιλλη αντοχή. Στην Kulina, επιλέγουμε τις δοκιμασμένες μάρκες που αγοράζουμε και χρησιμοποιούμε οι ίδιοι.

Image
Αλλά!
Τηγάνι για τηγανίτες ή ταψί για τηγανίτες;

Αν δεν τηρείτε το τέλειο σχήμα της τηγανίτας ή αν προτιμάτε τις λεπτές τηγανίτες και μόνο περιστασιακά απολαμβάνετε τηγανίτες ζύμης, δοκιμάστε να αναζητήσετε ένα ταψί για τηγανίτες.

Τα ειδικά τηγάνια για τηγανίτες δεν έχουν σχισμένο πάτο, οπότε σας επιτρέπουν να δημιουργείτε μεγάλες τηγανίτες και ομελέτες. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μικρότερες τηγανίτες σε αυτά, αν και πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το σχήμα τους συχνά δεν θα είναι κανονικό και το μείγμα μπορεί να τρέξει από τα κομμάτια όταν φτιάχνετε πολλές τηγανίτες ταυτόχρονα.

Όπως και να έχει, κανένα από αυτά τα ειδικά τηγάνια δεν θα χαθεί στην κουζίνα. Ο λεπτομερής οδηγός μας θα σας βοηθήσει να αγοράσετε ένα ταψί για τηγανίτες.

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
Image
Τηγανίτα τηγανίτας - ειδικός σύμβουλος
Αν θέλετε να δοκιμάσετε λεπτές γαλλικές τηγανίτες μαζί με τηγανίτες, δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σας μια ειδική σχάρα για τηγανίτες. Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή της;
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Συχνές ερωτήσεις όταν ονειρεύεστε τηγανίτες
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια τηγανίτα και μια τηγανίτα;
Η τηγανίτα είναι μια λεπτή, μεγαλύτερη τηγανίτα που φτιάχνεται από μια ζύμη που αποτελείται από αλεύρι, γάλα και αυγά. Η τηγανίτα έχει μικρότερη διάμετρο και είναι πιο αφράτη από τη τηγανίτα, γεγονός που οφείλεται στη χρήση μαγιάς ή μπέικιν πάουντερ.
Τι είδους αλεύρι χρησιμοποιείται για την παρασκευή τηγανίτες;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο απλό όσο και ημίχοντρο αλεύρι, το αλεύρι κριθαριού είναι επίσης κατάλληλο. Η ζύμη που φτιάχνεται με απλό αλεύρι και αλεύρι κριθαριού θα απλώνεται καλύτερα, ενώ το ημίχοντρο αλεύρι θα είναι λιγότερο σβόλο.
Πώς να φτιάξετε τηγανίτες χωρίς μαγιά;
Έχετε υποσχεθεί στα αγαπημένα σας πρόσωπα τηγανίτες για πρωινό, αλλά το κυριακάτικο ξυπνητήρι δεν έπιασε και δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε ζυμάρι για τηγανίτες; Δεν πειράζει, χρησιμοποιήστε μπέικιν πάουντερ. Έχει τη γνωστή μυρωδάτη επίγευση μαγιάς, αλλά αυτή διώχνεται εύκολα αν αντικαταστήσετε μέρος του γάλακτος στο μείγμα με ένα προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση - γιαούρτι ή κεφίρ, για παράδειγμα.
Γιατί καίγονται οι τηγανίτες;
Αν οι τηγανίτες κολλάνε στον πάτο του ταψιού, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε λίγο λίπος στο ίδιο το μείγμα (βούτυρο ή λάδι ηλίανθου, κανόλα ή καρύδας). Ωστόσο, ακόμη και το καλύτερο μείγμα δεν θα κάνει θαύματα αν δεν έχετε ένα κατάλληλο τηγάνι για τηγανίτες με αντικολλητική επιφάνεια και απόλυτα επίπεδο πάτο.
Πότε να γυρίσετε τις τηγανίτες;
Η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσετε τις τηγανίτες είναι όταν η επιφάνεια της ζύμης φαίνεται λίγο φουσκωμένη και αρχίζουν να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες.


Τελική σύνοψη

Μπορείτε να απολαύσετε τον εαυτό σας ή όλη την οικογένεια με τηγανίτες (και όχι μόνο) το πρωί.

  • Για να διασφαλίσετε ότι αυτή η λιχουδιά δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ και ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλή δουλειά, εξοπλιστείτε με ταψί για τηγανίτες, στο οποίο δεν θα κολλήσει η ζύμη. Επιλέξτε τηγάνια από αλουμίνιο, χάλυβα ή χυτοσίδηρο.
  • Μην ξεχνάτε τη συμβατότητα με τις εστίες σας, ειδικά αν μαγειρεύετε με επαγωγή.
  • Όσον αφορά το μέγεθος, επιλέξτε καθαρά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τον αριθμό των ατόμων που θα δειπνήσουν.