Zwilling
Zwilling – μια εξαιρετική μάρκα για όλους τους λάτρεις της κουζίνας
Η Zwilling είναι μια επωνυμία τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις της οικιακής μαγειρικής και είναι γνωστή για τα κορυφαία σφυρήλατα μαχαιροπίρουνά της που κατασκευάζονται στο Solingen της Γερμανίας – στην «Πόλη των λεπίδων». Τα μαχαίρια της εταιρείας είναι αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο και εκτός από τα μαχαίρια, η Zwilling προσφέρει στους πελάτες της ποιοτικά προϊόντα όπως ακονιστήρια, ακονιστήρια μαχαιριών, μπλοκ μαχαιριών, μαχαιροπήρουνα , μαγειρικά σκεύη, κουζινικά σκεύη, ψαλίδια κουζίνας και περισσότερα.
Zwilling – μία από τις παλαιότερες μάρκες στον κόσμο
Η Zwilling είναι μια διεθνώς γνωστή, οικογενειακή εταιρεία ιδρύθηκε το 1731 από τον Peter Henckels ο οποίος κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα της μάρκας στο Cutler's Guild of Solingen, Γερμανία (που κάνει τον Zwilling μία από τις παλαιότερες μάρκες στον κόσμο σήμερα). Το όνομα της εταιρείας σημαίνει «δίδυμος» και από το 1731, τα δίδυμα (ή όπως θέλουν να πουν κάποιοι, «λογότυπο διπλού άνδρα») βρίσκονται σε όλα τα ZWILLING J.A. Προϊόντα Henckels.
Η Zwilling πήρε τα πρώτα της βραβεία ποιότητας και σχεδίασης το 1851 στην Παγκόσμια Έκθεση στο Λονδίνο, η οποία ήταν μόνο στην αρχή της διεθνούς επιτυχίας της. Το πρώτο βραβείο ακολούθησε το δεύτερο στο Παρίσι (1855) και στο Σικάγο (1893) όπου η Zwilling κέρδισε το μοναδικό μετάλλιο στην Παγκόσμια Έκθεση. Ακολούθησαν περισσότερα βραβεία, αλλά δεν ήταν μόνο τα μαχαίρια για τα οποία ήταν γνωστή η μάρκα (τότε ήταν ήδη παρούσα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ).
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας Zwilling και εμβληματικά σχέδια
Το 1938 η Zwilling έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη σειρά ψαλιδιών "Küchenhilfe" (Βοηθός κουζίνας), τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στη σειρά προϊόντων της σήμερα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο ευρέως αντιγραμμένα ψαλίδια παγκοσμίως, παρόλο που το ψαλίδι πολλαπλών χρήσεων TWIN είναι το πιο δημοφιλές ψαλίδι της Zwilling.
Το 1939 η Zwilling υπέβαλε αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη διαδικασία σκλήρυνσης πάγου και αυτή η τεχνολογία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα με σκληρυμένες στον πάγο λεπίδες FRIODUR® που έχουν εξαιρετικά καλή συγκράτηση αιχμής, ευελιξία και μεγάλη αντοχή στη διάβρωση.
Η σειρά μαχαιριών σεφ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Zwilling ****Τα μαχαίρια FOUR STAR με εμβληματικό σχέδιο που δεν έχει αλλάξει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια αναπτύχθηκε το 1976 και το 2008 παρουσιάστηκε η σειρά μαχαιριών σεφ TWIN 1731 - το πρώτο από ένα νέα γενιά μαχαιριών.
Με την πάροδο των ετών η επωνυμία Zwilling αναπτύχθηκε και απέκτησε πολλές γνωστές μάρκες, όπως ο γαλλικός κατασκευαστής μαγειρικών σκευών Staub, η MIYABI από την Ιαπωνία ή η ιταλική μάρκα Ballarini.
Αποστολή και όραμα Zwilling
Όπως ήδη γνωρίζετε, η Zwilling είναι μια μάρκα 287 ετών με πάθος για τη μαγειρική και την παράδοση. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μια σύγχρονη εταιρεία που ακολουθεί τις τρέχουσες και προβλέπει μελλοντικές τάσεις και τεχνολογίες μαγειρικής για να προσφέρει οι πελάτες της με προϊόντα που ανταποκρίνονται στον τρόπο ζωής τους.
Τα μαχαίρια Zwilling και άλλα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από χάλυβα και… πάθος, χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και τις πιο προηγμένες τεχνολογίες για την εξασφάλιση της καλύτερης αντοχής. Η αποστολή του Zwilling είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να μαγειρεύουν με κάθε μαχαίρι ως ένα κομμάτι ιστορίας και ένα παράδειγμα εξαιρετικής δεξιοτεχνίας.
Πώς να φροντίζετε τα μαχαίρια Zwilling σας;
- Τα μαχαίρια Zwilling πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο,συνιστάται να τα πλένετε στο χέρι. Εάν δεν θέλετε να μικρύνετε τη διάρκεια ζωής τους και να επιδεινώσετε τη διατήρησή τους, πλύνετε τα μαχαίρια σας κάτω από χλιαρό νερό με ήπιο, μη λειαντικό σαπούνι και ένα πανί ή σφουγγάρι που δεν γρατσουνίζει και πάντα να τα στεγνώνετε αμέσως
- μην αφήνετε τα όξινα τρόφιμα να παραμένουν στη λεπίδα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αμαύρωση και σκουριά στο μαχαίρι σας. Εάν δείτε σκουριά, αφαιρέστε το με μια γόμα για σκουριά
- τα μαχαίρια από ανθρακούχο χάλυβα θα γίνουν σκούρα γκρι ή μαύρα με τα χρόνια. Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε αυτήν την οξείδωση χαλκού, κάθε φορά που κόβετε τρόφιμα με υψηλή οξύτητα, ξεπλύνετε και σκουπίστε τη λεπίδα αμέσως μετά τη χρήση
- εκτός από τα κουπάτ, τα μαχαίρια Zwilling δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κοπή οστών ή ημικατεψυγμένων ή κατεψυγμένων τροφίμων
- χρησιμοποιήστε κατάλληλες σανίδες κοπής που δεν θα θαμπώνουν ή θα βλάπτουν τα μαχαίρια σας. Χρησιμοποιήστε σανίδες κοπής ξύλινες ή ποιοτικές πλαστικές και αποφύγετε να κόψετε οτιδήποτε σε επιφάνειες όπως πορσελάνη, μάρμαρο, γρανίτης, πλακάκια, πορσελάνη, πάγκοι από ανοξείδωτο χάλυβα και γυαλί.
Χρησιμοποιείτε σωστά τα μαχαίρια σας – μην τα χρησιμοποιείτε ως κατσαβίδια ή ως ανοιχτήρια κονσερβών, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε κάμψη ή σπάσιμο της λεπίδας. Λάβετε υπόψη ότι η εγγύηση δεν καλύπτει την κακή χρήση.