Χαμηλές κατσαρόλες

7 items total

Κατσαρόλες - μικρές αλλά απαραίτητες κατσαρόλες για κάθε κουζίνα

Τι είναι οι κατσαρόλες

Οι κατσαρόλες είναι χαμηλές κατσαρόλες που συνήθως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη φωτιά όσο και στο φούρνο. Είναι φαρδύτερα από το ύψος και συνήθως διαθέτουν καπάκι και δύο μικρά χερούλια. Συχνά ονομάζονται χαμηλές κατσαρόλες, κατσαρόλες, γαλλικοί φούρνοι ή ολλανδικοί φούρνοι.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε ένα κατσαρολάκι κατσαρόλας

Οι κατσαρόλες κατσαρόλας είναι πολύ ευέλικτες και αποτελούν απαραίτητο εργαλείο σε κάθε κουζίνα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • μαγείρεμα σούπες, βραστά, ψητά κατσαρόλας, σάλτσες
  • μαγείρεμα πιάτων μιας κατσαρόλας στο φούρνο
  • προθέρμανση μικρών μερίδων φαγητού
  • προετοιμασία φαγητού για ένα ή δύο άτομα

Ποιο σκεύος κατσαρόλας να επιλέξετε

Στο Kulina σας προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα από χαμηλές γλάστρες, κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά, κατασκευασμένες από αξιόπιστες μάρκες και σχεδιασμένες για διαφορετικά στυλ εσωτερικών χώρων. Αν δεν ξέρετε ποια κατσαρόλα να επιλέξετε, διαβάστε τον απόλυτο οδηγό αγορών μας για τις κατσαρόλες εδώ και ελέγξτε τις κατσαρόλες μας από το WMF, Zwilling, Tefal ή Smeg.

Η συμβουλή μας: Αν ψάχνετε για μικρές χαμηλές κατσαρόλες, ελέγξτε τη συλλογή Mini από το WMF, με χαμηλές κατσαρόλες από υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά ανθεκτικό Cromargan® (ανοξείδωτο ατσάλι 18/10) και εξοπλισμένες με μια καθολική βάση TransTherm® κατάλληλη για όλους τους τύπους εστιών. Και το γυαλιστερό φινίρισμα θα προσθέσει σίγουρα κομψότητα στην κουζίνα σας!

Πώς να φροντίζετε τις γλάστρες σας

Γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν νέες γλάστρες μόνο δύο ή τρεις φορές σε όλη τους τη ζωή Μερικές φορές τείνουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητο πιο συχνά από ό,τι γλάστρες! Γι' αυτό αξίζει να επενδύσετε σε κατσαρόλες υψηλής ποιότητας και να απολαμβάνετε τη λειτουργικότητά τους για τα επόμενα χρόνια και κάθε φορά που μαγειρεύετε. Και αν επενδύσετε χρήματα σε μαγειρικά σκεύη υψηλής ποιότητας, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τα σκεύη σας με τον κατάλληλο τρόπο. Πώς να φροντίζετε τις γλάστρες σας

  • να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από την πρώτη χρήση και να βεβαιώνεστε ότι δεν βάζετε τις κατσαρόλες σας στο πλυντήριο πιάτων, εάν δεν συνιστάται,
  • μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη που μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια των κατσαρολών σας, χρησιμοποιήστε αντ' αυτού σκεύη κουζίνας από ξύλο ή σιλικόνη,
  • αποφεύγετε να αφήνετε βρώμικα σκεύη κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να τα μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα (ειδικά τα σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι),
  • αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στην επιφάνεια των ανοξείδωτων δοχείων σας, καθαρίστε τα με ένα προϊόν καθαρισμού ανοξείδωτου χάλυβα,
  • αποφεύγετε να καθαρίζετε τα κεραμικά σκεύη σας με χαλύβδινο μαλλί,
  • καθαρίζετε τα σιδερένια σκεύη σας αμέσως μετά τη χρήση και μη χρησιμοποιείτε σαπούνι, επειδή το μέταλλο είναι πορώδες και μπορεί να απορροφήσει τη γεύση των χημικών ουσιών,
  • αποφύγετε το θερμοκρασιακό σοκ, μην βάζετε ζεστά δοχεία σε κρύο νερό, κ.λπ,
  • μην μαγειρεύετε όξινα φαγητά (όπως ντομάτα) σε μαντεμένια μαγειρικά σκεύη,
  • μην στοιβάζετε τα σκεύη με επικάλυψη το ένα πάνω στο άλλο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές και σπασίματα. Κρεμάστε τα σε γάντζους ή βάλτε τα στο πλάι.