Τηγάνια Universal

1 items total
186443 smeckff3001rdm 1
173 € –7 %
SMECKFF3001RDM

Τηγάνια – ποια είναι τα καλύτερα τηγάνια για τηγάνισμα;

Τα τηγάνια είναι απαραίτητα σε κάθε κουζίνα. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι τηγανιών είναι τα τηγάνια από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, χαλκό ή μαντέμι . Κάθε υλικό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω ή στον πλήρη οδηγό μας για τηγάνια εδώ. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στα τηγάνια μας με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ και να δείτε τι επέλεξαν οι άλλοι πελάτες.

Ποια είναι τα καλύτερα τηγάνια και για ποιο είδος φαγητού είναι κατάλληλα;

  • τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι: σχεδόν για όλα τα είδη φαγητού που θέλετε να τηγανίσετε, να ροδίσετε ή να ψήσετε. Δεν καταστρέφονται και το υλικό προσφέρει εξαιρετική κατανομή θερμότητας
  • τηγάνια αλουμινίου είναι καλύτερα για να ψήσετε ατομικές μερίδες κρέατος, μπριζόλες, μπιφτέκια ή για τηγάνισμα αυγών. Τα τηγάνια αλουμινίου είναι ελαφριά και πολύ καλά όσον αφορά τη κατανομή της θερμότητας, αλλά να θυμάστε ότι δεν διατηρούν τη θερμότητα πολύ καλά, οπότε όταν προσθέτετε φαγητό στο ζεστό τηγάνι η θερμοκρασία θα παρουσιάζει διακυμάνσεις
  • τηγάνια από μαντέμι είναι τα καλύτερα για μπριζόλες αλλά και για τηγάνισμα και ψήσιμο διαφόρων ειδών φαγητού. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε να μην τα χρησιμοποιείτε για τρόφιμα όπως ντομάτες και άλλα όξινα συστατικά, για ευαίσθητα ψάρια, αυγά ή κολλώδη επιδόρπια
  • τα χάλκινα τηγάνια ζεσταίνονται και κρυώνουν γρήγορα, δείχνουν όμορφα και αποτελούν εξαιρετικό στοιχείο διακόσμησης για κάθε κουζίνα. Είναι ιδανικά για το μαγείρεμα φαγητών που απαιτούν σταθερή θερμότητα και ακριβή έλεγχο θερμοκρασίας (για ψάρια, σάλτσες ή γλυκά όπως καραμέλα), αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με όξινα συστατικά όπως χυμό λεμονιού, κρασί ή ντομάτες

Η αγορά του σωστού τηγανιού εξαρτάται επίσης από το είδος φαγητού που τηγανίζετε συνήθως, το είδος της κουζίνας που χρησιμοποιείτε και από τον αριθμό των ατόμων για τα οποία μαγειρεύετε συνήθως.

Είναι τα αντικολλητικά τηγάνια καλά για τηγάνισμα και γιατί τα μισούν οι επαγγελματίες σεφ;

Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι πολύ εύχρηστα και σε πολλούς αρέσει να τα χρησιμοποιούν για κάθε είδους μαγειρικές εργασίες, όπως για τηγάνισμα, ρόδισμα ή μαγείρεμα. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι συνήθως πολύ ευαίσθητα και είναι εύκολο να καταστρέψετε την αντικολλητική τους επίστρωση, χρησιμοποιώντας ακατάλληλα εργαλεία μαγειρικής ή πολύ ισχυρά, λειαντικά χημικά. Αυτός είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες σεφ δεν τα χρησιμοποιούν σε επαγγελματικές κουζίνες ή σε εστιατόρια όπου τα τηγάνια χρησιμοποιούνται σε συνεχή βάση.

Ωστόσο, τα αντικολλητικά τηγάνια είναι εξαιρετικά εργαλεία για χρήση στο σπίτι και ο συνδυασμός από ανοξείδωτο ατσάλι και αντικολλητική επιφάνεια είναι ιδανικός για όλους τους σεφ του σπιτιού, όπως και για τους αρχάριους. Χρησιμοποιήστε τα αντικολλητικά τηγάνια σας, ειδικά για πιάτα με αυγά, λαχανικά, πουλερικά και ευαίσθητα ψάρια.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα αντικολλητικά τηγάνια;

Σύμφωνα με ορισμένους γενικούς κανόνες, θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε περίπου κάθε πέντε χρόνια, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε το τηγάνι σας κατά διαστήματα και εάν παρατηρήσετε ότι είναι στρεβλωμένο, γρατσουνισμένο ή αποχρωματισμένο θα πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως.

Ποια τηγάνια είναι τα καλύτερα;

Στην Kulina θα βρείτε πολλά αξιόπιστα τηγάνια υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από επώνυμους κατασκευαστές όπως για παράδειγμαη Zwilling, η Fiskars, η Fissler, η Woll or η WMF. Η επιλογή εξαρτάται από το υλικό που προτιμάτε και από το πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για το τηγάνι σας. Επιλέξτε Tefal αν ψάχνετε για ένα φθηνό αντικολλητικό τηγάνι ή προτιμήστε de Buyer αν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα για ένα τηγάνι υψηλής ποιότητας από μια γαλλική θρυλική εταιρεία κατασκευής.

Πώς να φροντίσετε τα τηγάνια σας;

Εάν έχετε επενδύσει χρήματα σε ένα τηγάνι καλής ποιότητας, θα πρέπει να το φροντίζετε με τον ενδεδειγμένο τρόπο που θα διασφαλίσει τη μακρά και υγιεινή χρήση του. Πώς να συντηρήσετε το τηγάνι σας; Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα τηγάνια σας για πολύ καιρό:

  • χρησιμοποιήστε μόνο εργαλεία σιλικόνης στα αντικολλητικά τηγάνια σας
  • Πλένετε πάντα τα τηγάνια σας στο χέρι, μην χρησιμοποιείτε ισχυρά απορρυπαντικά ή σύρμα
  • στεγνώστε τα τηγάνια σας αμέσως αφού τα πλύνετε
  • αποφύγετε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας (μην βάζετε ποτέ ένα ζεστό τηγάνι κάτω από κρύο νερό)
  • προσπαθήστε να αποφύγετε τα όξινα τρόφιμα και τα μαγειρικά σπρέι
  • αλείψτε το τηγάνι σας αφού το στεγνώσετε με ένα λεπτό στρώμα λαδιού
  • αποθηκεύστε τα τηγάνια σας σωστά