σέικερ

2 items total

Σέικερ - ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε το ποτό σας

Τι είναι τα σέικερ κοκτέιλ

Τα σέικερ κοκτέιλ είναι αξεσουάρ μπαρ που χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη συστατικών κοκτέιλ. Αποτελούνται γενικά από ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο, ένα καπάκι και ένα σουρωτήρι.

Διαθέτουμε μια ποικιλία αναδευτήρων στο Kulina, συμπεριλαμβανομένων αναδευτήρων από γνωστές μάρκες όπως Alessi και Leopold Vienna. Τα σέικερ πολύ συχνά διατίθενται σε σετ, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά δώρα για άνδρες.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι αναδευτήρων κοκτέιλ:

  • Cobbler Shaker: Είναι ένα σέικερ τριών τεμαχίων που αποτελείται από μια μεταλλική ή γυάλινη βάση, ένα καπάκι με ενσωματωμένο σουρωτήρι και ένα καπάκι που καλύπτει το σουρωτήρι. Τα σέικερ Cobbler είναι εύχρηστα και ιδανικά για την παρασκευή μικρών παρτίδων κοκτέιλ. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν και μπορεί να μην παρέχουν το ίδιο επίπεδο αερισμού με άλλους τύπους αναδευτήρων.

  • Boston Shaker: Αποτελείται από δύο κομμάτια - μια μεταλλική ή γυάλινη βάση και ένα μεταλλικό δοχείο ανάμειξης. Τα δύο κομμάτια τοποθετούνται μαζί και ανακινούνται για να αναμειχθούν τα συστατικά. Τα Boston shakers είναι μεγαλύτερα από τα cobbler shakers και μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερα συστατικά, καθιστώντας τα ιδανικά για την παρασκευή πολλών κοκτέιλ ταυτόχρονα. Ωστόσο, η χρήση τους απαιτεί λίγο περισσότερη επιδεξιότητα από ό,τι τα σέικερ για το κέικ, καθώς δεν έχουν ενσωματωμένα σουρωτήρια.

  • Γαλλικό σέικερ: Αλλά αντί για μεταλλικό δοχείο ανάμειξης, έχει μεταλλική ή γυάλινη βάση και μεταλλική κορυφή με ενσωματωμένο σουρωτήρι. Τα γαλλικά σέικερ είναι ευέλικτα και εύκολα στη χρήση, αλλά, όπως και τα σέικερ της Βοστώνης, απαιτούν ξεχωριστό σουρωτήρι.

Κάθε τύπος αναδευτήρα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και η επιλογή του τύπου που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τον τύπο του κοκτέιλ που φτιάχνετε.

Γιατί ορισμένα κοκτέιλ πρέπει να ανακατεύονται και άλλα να ανακινούνται

Η τεχνική ανακίνησης ή ανάδευσης ενός κοκτέιλ μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τελική γεύση και υφή του. Γενικά, τα κοκτέιλ που περιέχουν θολά ή παχύρρευστα συστατικά, όπως χυμούς φρούτων, κρέμα γάλακτος ή ασπράδια αυγών, συνήθως ανακινούνται. Το ανακάτεμα αυτών των συστατικών με τη χρήση ενός σέικερ για κοκτέιλ δημιουργεί ένα αφρώδες, καλά αναμεμειγμένο ποτό με πιο ελαφριά υφή.

Από την άλλη πλευρά, τα κοκτέιλ που περιέχουν διαυγή, ισχυρά αλκοολούχα ποτά και λικέρ, όπως το Martini ή το Manhattan, συνήθως ανακατεύονται. Ανακατεύοντας απαλά με ένα αναδευτήρας κοκτέιλ, αναμειγνύει τα συστατικά χωρίς να αραιώνει πολύ το ποτό, δημιουργώντας ένα απαλό και ισορροπημένο κοκτέιλ.

Επιπλέον, η επιλογή να ανακινήσετε ή να ανακατέψετε ένα κοκτέιλ μπορεί επίσης να εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία και την αραίωση του ποτού. Το ανακάτεμα ενός κοκτέιλ συνήθως οδηγεί σε ένα πιο κρύο και πιο αραιωμένο ποτό από ό,τι το ανακάτεμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο δυνατό και λιγότερο αραιωμένο κοκτέιλ.

Τελικά, η απόφαση για το αν θα ανακινήσετε ή θα ανακατέψετε ένα κοκτέιλ εξαρτάται από τη συνταγή και την επιθυμητή γεύση και υφή του τελικού ποτού.

Υπάρχουν πολλά κοκτέιλ που μπορούν να ανακινηθούν ή να αναδευτούν, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τη συνταγή που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, ορισμένα κλασικά κοκτέιλ είναι παραδοσιακά ανακατεμένα ή ανακινούμενα, ως εξής:

Ανακατεμένα κοκτέιλ:

  • Μαρτίνι: τζιν ή βότκα, ξηρό βερμούτ, ανακατεμένο με πάγο και στραγγισμένο σε παγωμένο ποτήρι με γαρνιτούρα λεμόνι ή ελιά.
  • Μανχάταν: ουίσκι, γλυκό βερμούτ και bitters ανακατεύονται με πάγο και στραγγίζονται σε παγωμένο ποτήρι με γαρνιτούρα κεράσι.
  • Negroni: τζιν, γλυκό βερμούτ και Campari ανακατεύονται με πάγο και στραγγίζονται σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνιτούρα ένα στριφτό πορτοκάλι.
  • Old Fashioned: bourbon ή ουίσκι σίκαλης, ζάχαρη, bitters και νερό, ανακατεύονται με πάγο και σερβίρονται σε ποτήρι με πάγο, με γαρνιτούρα από φλούδα πορτοκαλιού και κεράσι.

Κουνημένα κοκτέιλ:

  • Μαργαρίτα: τεκίλα, χυμός λάιμ και triple sec, χτυπημένα με πάγο και στραγγισμένα σε ποτήρι με αλατισμένο καπάκι και γαρνιτούρα μια φέτα λάιμ.
  • Daiquiri: λευκό ρούμι, χυμός λάιμ και απλό σιρόπι χτυπημένα με πάγο και στραγγισμένα σε ένα παγωμένο ποτήρι με γαρνιτούρα έναν τροχό λάιμ.
  • Cosmopolitan: βότκα, χυμός κράνμπερι, χυμός λάιμ και triple sec, χτυπημένα με πάγο και στραγγισμένα σε ένα παγωμένο ποτήρι με γαρνιτούρα από λάιμ.
  • Piña colada: λευκό ρούμι, χυμός ανανά, κρέμα καρύδας και πάγος, χτυπημένο και στραγγισμένο σε ένα παγωμένο ποτήρι με γαρνιτούρα μια φέτα ανανά.

Λάβετε υπόψη ότι η τεχνική του ανακινδύνου ή του αναδευτήρα ενός κοκτέιλ μπορεί να είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Εκτός από ένα σέικερ, μπορεί να χρειαστείτε και άλλα εργαλεία μπάρμαν, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τις συλλογές μας με τα jiggers, τα κουτάλια μπαρ και άλλα εργαλεία μπάρμαν.

Και αν είστε οπαδός των φανταχτερών κοκτέιλ ή αν ψάχνετε για ένα κομψό δώρο, θα πρέπει επίσης να περιηγηθείτε στις συλλογές μας από ποτήρια κοκτέιλ και ποτήρια μακράς διάρκειας για περισσότερα χρήσιμα αξεσουάρ για να απολαμβάνετε τα ποτά σας.