Ταψιά φούρνου υπό μεγεθυντικό φακό

oven safe pan

Θέλετε να ετοιμάσετε μια μπριζόλα με πατάτες και λαχανικά από την αρχή μέχρι το τέλος σε ένα σκεύος; Τότε τα τηγάνια φούρνου είναι για εσάς. Μπορούν να χειριστούν τόσο το τηγάνισμα όσο και το ψήσιμο και εξακολουθούν να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Ας τα εξετάσουμε πιο προσεκτικά, ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε στο μαγείρεμά σας.

Ποια τηγάνια είναι κατάλληλα για το φούρνο

Ιδανικά, προτιμήστε ένα ταψί που φέρει την ένδειξη "κατάλληλο για φούρνο" ή το σύμβολο του φούρνου. Αν δεν βρείτε κάτι τέτοιο, τότε αποφασίστε για το υλικό του τηγανιού και της λαβής, καθώς και για την υψηλότερη θερμοκρασία που είναι ασφαλής για το σκεύος. Οι τιμές αυτές κυμαίνονται γενικά μεταξύ 200 °C και 260 °C, ενώ ορισμένα τηγάνια είναι κατάλληλα για ψήσιμο στο γκριλ μέχρι 300 °C.

Για πληροφορίες σχετικά με την καταλληλότητα του φούρνου ή τα όρια θερμοκρασίας, ανατρέξτε στην ενότητα .στις προδιαγραφές του προϊόντος. Τα ταψιά φούρνου όχι μόνο εγγυώνται ότι θα ετοιμάσετε σε αυτά το επιθυμητό φαγητό, αλλά και ότι θα αντέξουν με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες και δεν θα χάσουν τις ιδιότητές τους εξαιτίας τους.

Ταψιά φούρνου

Το υλικό του ταψιού του φούρνου παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο.

litinova panev do trouby

Τηγάνια από χυτοσίδηρο για το φούρνο

Ο χυτοσίδηρος, ο οποίος έχει εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα, είναι η πρώτη επιλογή, καθιστώντας τον ιδανικό για πιάτα που ξεκινούν στο φούρνο και τελειώνουν στο φούρνο.

Βλέπε

ocelova panev do trouby

Χαλύβδινα ταψιά για το φούρνο

Ο χάλυβας είναι ανθεκτικός και ελαφρώς ελαφρύτερος από τον χυτοσίδηρο, γεγονός που τον καθιστά πολύ πιο εύχρηστο κατά το μαγείρεμα. Είναι κατάλληλος για ψητά πιάτα όλων των ειδών και επίσης για την προετοιμασία διαφόρων κρεάτων.

Βλέπε

nerezove panve do trouby

Ανοξείδωτα τηγάνια για το φούρνο

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, αν και δεν άγει τη θερμότητα τόσο αποτελεσματικά όσο ο χυτοσίδηρος και ο χάλυβας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αντέξει σχεδόν τα πάντα, ακόμη και τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Είναι ιδανικό για ψήσιμο και ψήσιμο όλων των ειδών.

Βλέπε

titanove panve do trouby

Τηγάνια τιτανίου για το φούρνο

Το τιτάνιο είναι εξαιρετικά ισχυρό, ανθεκτικό και όχι βαρύ. Έχει εξαιρετικές αντικολλητικές ιδιότητες, καθιστώντας το ιδανικό για πιάτα όπως η φριτάτα, αλλά μπορεί επίσης να χειριστεί και άλλα πιάτα που απαιτούν σταθερή θερμοκρασία.

Βλέπε


Αντικολλητικά τηγάνια για το φούρνο

Άλλα αντικολλητικά τηγάνια φούρνου, συμπεριλαμβανομένων των κεραμικών, μπορεί να μην είναι τόσο καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, οι επιφάνειές τους συνήθως δεν αντέχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, οπότε, παρόλο που μπορούν να ψηθούν, η χρήση τους μπορεί να είναι περιορισμένη.


Βλέπε
Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
jakou velikost panve
Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού;
Δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος του ταψιού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Θα σας συμβουλέψουμε πώς να το προσδιορίσετε.


Τα καλύτερα τηγάνια φούρνου σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

poklice panve do trouby
Λαβή, καπάκι & κατασκευή

Ένα άλλο απολύτως βασικό στοιχείο είναι η λαβή, δηλαδή το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Πρέπει να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, το οποίο είναι συνήθως μέταλλο ή σιλικόνη. Αποφύγετε εντελώς τις ξύλινες λαβές και ελέγξτε διεξοδικά την ανθεκτικότητα των πλαστικών λαβών. Ένα ταψί φούρνου με αφαιρούμενη λαβή είναι ιδανικό.

Το καπάκι θα πρέπει επίσης να υποβληθεί στον ίδιο έλεγχο. Και πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά. Το γυαλί και το μέταλλο τείνουν να είναι σφραγισμένα, για τα υπόλοιπα ελέγξτε τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο σχεδιασμός χρήζει προσοχής. Στην πραγματικότητα, ένα μονοκόμματο ταψί είναι πολύ πιο κατάλληλο για χρήση στο φούρνο, καθώς δεν έχει "αδύναμο" σημείο όπου μπορεί να προκληθεί ζημιά.

Ταψιά φούρνου

Τύποι ταψιών φούρνου

grilovaci panev do trouby

Τηγάνια σχάρας φούρνου

Είναι φτιαγμένες για το ψήσιμο κρέατος και λαχανικών στη σχάρα.

Βλέπε

Sote panev do trouby

Βαθιά ταψιά φούρνου

Είναι ιδανικά για την παρασκευή λαζανιών ή σάλτσας.

Βλέπε

panve do trouby s poklici

Τηγάνια με καπάκια φούρνου

Είναι ιδανικά για όλα τα είδη μαγειρευτών φαγητών.

Βλέπε

wok do trouby

Γουόκ φούρνου

Είναι ιδανικό για ψήσιμο και μετέπειτα ψήσιμο.

Βλέπε

top panve do trouby
Ποιοτικά τηγάνια για το φούρνο
De Buyer είναι μια διάσημη γαλλική μάρκα που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε όταν επιλέγετε. Στην πραγματικότητα, τα τηγάνια φούρνου De Buyer είναι γνωστά για την εξαιρετική θερμική τους αγωγιμότητα και συχνά μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως και 300 °C.

Ένας άλλος σημαντικός παίκτης είναι η γερμανική εταιρεία .Wollη οποία ειδικεύεται στα αντικολλητικά τηγάνια τιτανίου. Τα τηγάνια φούρνου Woll διαθέτουν συνήθως αφαιρούμενη λαβή και είναι ανθεκτικά έως 250 °C.

Η γερμανική μάρκα δεν θα σας απογοητεύσει επίσης.Petromaxπου ειδικεύεται στα παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη από χυτοσίδηρο. Τα τηγάνια φούρνου Petromax είναι ανθεκτικά και, καθώς αντέχουν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, είναι επίσης κατάλληλα για μαγείρεμα σε ανοιχτή φωτιά εκτός από το φούρνο.
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Ποια τηγάνια δεν είναι κατάλληλα για το φούρνο;
Τηγάνια με πλαστικές ή ξύλινες λαβές, παλιά τηγάνια με επίστρωση τεφλόν, τηγάνια αλουμινίου χωρίς προστατευτική επίστρωση, τηγάνια με κακή ποιότητα κατασκευής και τηγάνια με άγνωστα όρια θερμοκρασίας.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντικολλητικό τηγάνι στο φούρνο;
Ναι, αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τα περισσότερα αντικολλητικά τηγάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φούρνο σε μέγιστη θερμοκρασία 250 °C, με την επιφύλαξη ότι η υπέρβαση αυτής της θερμοκρασίας θα έχει ως αποτέλεσμα τη φθορά της αντικολλητικής επιφάνειας.
Ποια είναι τα καλύτερα υλικά για τα ταψιά φούρνου;
Ο χυτοσίδηρος, ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο χάλυβας και το τιτάνιο είναι τα καλύτερα. Αυτά τα υλικά είναι ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και διανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα, καθιστώντας τα ιδανικά για ψήσιμο και φρυγανιά.
Πώς να φροντίζετε το ταψί μετά τη χρήση στο φούρνο;
Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας ή πλύνετε το με ζεστό νερό χωρίς απορρυπαντικό και στεγνώστε το καλά.
Πώς μπορώ να ξέρω αν ένα ταψί είναι κατάλληλο για το φούρνο;
Μπορείτε να καταλάβετε ποιο ταψί είναι κατάλληλο για το φούρνο από το υλικό (χυτοσίδηρος, ανοξείδωτος χάλυβας, ατσάλι, τιτάνιο), την ανθεκτικότητα της λαβής (μεταλλική, σιλικόνη, αφαιρούμενη) και τη σήμανση του κατασκευαστή. Αναζητήστε το σύμβολο του φούρνου ή το "oven safe" στη συσκευασία ή απευθείας στο τηγάνι. Ελέγξτε επίσης τα ανώτατα όρια θερμοκρασίας που αναφέρει ο κατασκευαστής.