Αν είστε ενθουσιώδης μάγειρας, ένα μαχαίρι κρέατος δεν πρέπει να λείπει από το σετ σας. Θα κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη και θα βελτιώσει την εμπειρία σας στο μαγείρεμα. Θα σας παρουσιάσουμε τους διάφορους τύπους μαχαιριών κρέατος, θα σας εξηγήσουμε τις χρήσεις τους και θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο.
Τα μαχαίρια κρέατος είναι συνήθως κατασκευασμένα από ατσάλι υψηλής ποιότητας για να χειρίζονται μεγάλες μερίδες κρέατος και όλες τις συναφείς εργασίες. Οι λεπίδες τους μπορεί να είναι μακριές και λεπτές για φιλετάρισμα, ισχυρές και καμπυλωτές για αφαίρεση των οστών, πολύ κοφτερές για σερβίρισμα ή στιβαρές και φαρδιές για κοπή μεγαλύτερων κομματιών κρέατος. Το εργονομικό σχήμα της λαβής εξασφαλίζει άνετο και, πάνω απ' όλα, ασφαλές κράτημα. Κάθε τύπος μαχαιριού έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και διευκολύνουν την προετοιμασία ή την κατανάλωση τροφίμων.