μαχαιροπίρουνα σερβιρίσματος
Μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος - απαραίτητα εργαλεία σερβιρίσματος
Τι είναι τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος
Τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος είναι είδος σκευών σερβιρίσματος που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του φαγητού, συνήθως στο τραπέζι τραπεζαρίας. Αυτά τα μαχαιροπήρουνα είναι συχνά κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο ή πλαστικό, και μπορεί να είναι καλλιτεχνικά κατασκευασμένα ώστε να συνδυάζονται όμορφα με άλλα επιτραπέζια σκεύη όπως μαχαιροπήρουνα, μπολ σερβιρίσματος ή ποτήρια.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαχαιροπήρουνων σερβιρίσματος και θα βρείτε πολλά από αυτά στον ιστότοπο Kulina. Περιλαμβάνουν:
- Σετ σερβιρίσματος σαλάτας: Αν θέλετε να αναμειγνύετε και να σερβίρετε τη σαλάτα σας με κομψό τρόπο, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα σετ σερβιρίσματος σαλάτας ή μια λαβίδα για σαλάτα. Τα σετ σερβιρίσματος σαλάτας αποτελούνται από ένα κουτάλι σαλάτας και ένα πιρούνι σαλάτας. Τα κουτάλια σαλάτας προσφέρουν περισσότερο έλεγχο και μεγαλύτερη επιφάνεια από τα συνηθισμένα κουτάλια.
- Πιρούνια σερβιρίσματος: Πιρούνια σερβιρίσματος με μακριά λαβή που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα κρέατος ή λαχανικών.
- Κουτάλες σούπας και σάλτσας: Διακοσμητικές κουτάλες σούπας και κουτάλες σάλτσας που χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα σάλτσας ή άλλων υγρών σάλτσας. Τα κουτάλια σερβιρίσματος με μεγάλα, στρογγυλά κύπελλα είναι επίσης ιδανικά για να σερβίρετε βραστά, λαχανικά και ρύζι.
- Σερβιτόροι κέικ - οισερβιτόροι κέικ είναι χρήσιμα εργαλεία για το σερβίρισμα κέικ αλλά και λαζάνια ή focaccia
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ξύλινες κουτάλες μαγειρικής και των μαχαιροπήρουνων σερβιρίσματος
Ξύλινες κουτάλες μαγειρικής μερικές φορές μοιάζουν πολύ με τα σκεύη σερβιρίσματος. Τα κουτάλια κουζίνας, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το μαγείρεμα όσο και για το σερβίρισμα. Ωστόσο, υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων σκευών και αυτές είναι:
- ταξύλινες κουτάλες μαγειρικής πρέπει να είναι ασφαλή για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, δεν πρέπει να γρατζουνάνε τις αντικολλητικές επιφάνειές τους και επομένως πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν γρατζουνάνε αλλά ταυτόχρονα είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Τα σκεύη κουζίνας είναι επομένως πολύ συχνά κατασκευασμένα από ξύλο, σιλικόνη ή πλαστικό.
- τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος από την άλλη χρησιμοποιούνται στην τραπεζαρία και συνοδεύουν τα σερβίτσια, τα ποτήρια και τα μαχαιροπήρουνα τραπεζαρίας. Είναι μέρος της διακόσμησης του τραπεζιού. Για το λόγο αυτό είναι πολύ συχνά αρκετά διακοσμητικό και συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.
Πώς μπορώ να φροντίζω και να συντηρώ τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος
Ο σωστός καθαρισμός, η αποθήκευση και ο χειρισμός αποτελούν μέρος της συντήρησης των μαχαιροπήρουνων σερβιρίσματος. Τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος θα πρέπει να πλένονται στο χέρι με ήπιο σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση και στη συνέχεια να στεγνώνουν αμέσως. Αποθηκεύστε τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος σε καθαρό και στεγνό μέρος, μακριά από νερό και σκόνη.
Λόγω της επαφής με τον αέρα ή τα οξέα των τροφίμων, τα μαχαιροπήρουνα σερβιρίσματος θα μπορούσαν με την πάροδο του χρόνου να αμαυρωθούν ή να αποχρωματιστούν. Μπορείτε να το αφαιρέσετε αυτό καθαρίζοντάς τα με ένα γυαλιστικό ασημιού ή ένα μη λειαντικό καθαριστικό μετάλλων, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.