Μαχαίρια ζαμπόν

1 items total
Μαχαίρι για αλλαντικά CRAFTER, 20 cm, Wüsthof
Akce Sticker
195 € –9 %
176 €
WU1010800720

Μαχαίρια ζαμπόν - κόψτε το ζαμπόν σας σαν επαγγελματίας

Τι είναι το μαχαίρι ζαμπόν

Το μαχαίρι για ζαμπόν - ένα επαγγελματικό μαχαίρι για την κοπή ζαμπόν - μοιάζει με μαχαίρι αποστεώσεως ή φιλεταρίσματος. Η λεπίδα είναι μακριά, στενή και ελάχιστα εύκαμπτη. Αυτό καθιστά την κοπή με το μαχαίρι απλή. Το μήκος της λεπίδας κυμαίνεται από 20 έως 32 cm. Χάρη στη μακριά λεπίδα μπορείτε να κάνετε μια φέτα με μία μόνο κίνηση. Η εύκαμπτη λεπίδα επιτρέπει στο μαχαίρι να προσαρμόζεται στην επιφάνεια του ζαμπόν, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ακριβή κοπή.

Στο Kulina σας προσφέρουμε ποιοτικά μαχαίρια ζαμπόν από γνωστούς κατασκευαστές όπως η Zwilling και η Wusthof, τα οποία διατίθενται σε διάφορα μεγέθη.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε ένα νέο μαχαίρι για ζαμπόν

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε όταν ψωνίζετε ένα νέο μαχαίρι για ζαμπόν.

  • Η λεπίδα

Το μήκος ενός μαχαιριού για χοιρινό πρέπει να είναι επαρκές για να καλύψει όλη την περιοχή της τομής. Τα μαχαίρια για τα ζαμπόν πρέπει να έχουν μήκος μεταξύ 16 και 32 εκατοστών. Οι λεπίδες τους είναι στενές και συχνά διαθέτουν μικρές αυλακώσεις που εμποδίζουν το κόλλημα των φέτες. Ορισμένα έχουν στρογγυλεμένες άκρες και θυμίζουν μαχαίρι σολομού και άλλα έχουν αιχμηρή, μυτερή άκρη.

  • Η λαβή

Η λαβή του μαχαιριού ζαμπόν πρέπει να είναι εξαιρετικά άνετη και να εξασφαλίζει σταθερό κράτημα. Θα πρέπει να είναι αντιολισθητική και αρκετά φαρδιά ώστε να χωράει στο χέρι για ασφαλές κράτημα.

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι σας για το ζαμπόν

Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι σας για το ζαμπόν να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • αποθηκεύετε το μαχαίρι για το ζαμπόν ξεχωριστά, ώστε να μην θαμπώνουν οι λεπίδες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή ράφι ή θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας χρησιμοποιώντας ένα ακονιστήρι μαχαιριών - Τοποθετήστε τη λεπίδα του μαχαιριού πάνω από το ακονιστήρι μαχαιριών σε γωνία 15 μοιρών και σύρετέ το κατά μήκος της λεπίδας από άκρη σε άκρη. Η κατεύθυνση της κίνησης αυτής πρέπει να είναι πάντοτε σταθερή
  • χρησιμοποιήστε μια σανίδα κοπής που να είναι φιλική προς το μαχαίρι και αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το ζαμπόν που θέλετε να κόψετε σε φέτες

Όταν κόβετε ένα ζαμπόν σε φέτες, μπορεί να χρειαστείτε επίσης ένα πιρούνι κρέατος.