Μαχαίρια Chef

3 items total
Μαχαίρι σεφ KITA NORTH DAMASCUS, 20 cm, Dellinger
Akce Sticker
139 € –20 %
111 €
DNGRSXLKH133
Μαχαίρι Σεφ KITA NORTH DAMASCUS, 22,5 cm, Dellinger
Akce Sticker
143 € –20 %
114 €
DNGRSXLKH132
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ GYUTO OKAMI, 19 cm, Dellinger
Akce
94 € –20 %
75 €
DNGRSXLKHAUS8B

Μαχαίρια Σεφ - ένα μαχαίρι που χρειάζεται κάθε κουζίνα

Τι είναι το μαχαίρι του σεφ;

Το μαχαίρι του Σεφ είναι ένα πολύ ευέλικτο μαχαίρι κουζίνας που χρησιμοποιείται για πολλές μαγειρικές εργασίες (για κοπή κρέατος, κόψιμο σε φέτες και τεμαχισμό λαχανικών) και ένα από τα τρία μαχαίρια που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα για κάθε μάγειρα (ελέγξτε τον πλήρη οδηγό για τα μαχαίρια κουζίνας για να δείτε και τα υπόλοιπα δύο μαχαίρια στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσετε).

Το μαχαίρι Σεφ έχει μια φαρδιά λεπίδα που καμπυλώνει προς τα πάνω για να σχηματίσει μια άκρη. Το μήκος της λεπίδας είναι συνήθως 18-24 cm.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του μαχαιριού Σεφ και του μαχαιριού Santoku;

Οι οικιακοί μάγειρες και οι επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν τόσο το Santoku όσο και τα μαχαίρια Σεφ για πολλές εργασίες κοπής. Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων μαχαιριών; Τα μαχαίρια Σεφ έχουν μακρύτερες λεπίδες και η λεπίδα τους είναι διπλής λοξότμησης σε αντίθεση με τα μαχαίρια Santoku που είναι συνήθως μονόπλευρα. Το σχήμα της λεπίδας ενός μαχαιριού σεφ σας κάνει να κουνάτε τη λεπίδα προς τα εμπρός και με ένα μαχαίρι Santoku κόβετε φέτες με ένα μόνο κόψιμο προς τα κάτω.

Σε τι χρησιμοποιείται το μαχαίρι Σεφ;

Η κυρτή λεπίδα ενός μαχαιριού Σεφ επιτρέπει μια μέθοδο κοπής «ταλάντωσης», η οποία μαζί με μια φαρδιά λεπίδα κάνει το μαχαίρι Σεφ το τέλειο εργαλείο για:

  • να κόβετε πολλά λαχανικά ταυτόχρονα
  • το κόψιμο, τεμαχισμό και διαχωρισμό του κρέατος
  • φέτες τυριού
  • να κόβετε σε φέτες, να ψιλοκόβετε ή να κόβετε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς

Στην Kulina θα βρείτε ποιοτικά μαχαίρια Σεφ κατασκευασμένα από αξιόπιστες μάρκες που αντέχουν στη φθορά. Ελέγξτε τα μαχαίρια από Wusthof, Zwilling ή WMF. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα τα μαχαίρια Σεφ με τις περισσότερες πωλήσεις εδώ.

Πώς να ακονίσετε το μαχαίρι Σεφ;

Εάν χρησιμοποιείτε το μαχαίρι Σεφ σε καθημερινή βάση, θα πρέπει να το ακονίζετε αρκετά συχνά - τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες με ακονιστήρι μαχαιριών. Ο καλύτερος τρόπος για να ακονίσετε το μαχαίρι Σεφ είναι με μια πέτρα με την οποία θα πρέπει να το ακονίσετε στους 15-20 βαθμούς και από τις δύο πλευρές ή με μια ατσάλινη ράβδο. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίσετε το μαχαίρι Santoku;

Τα ποιοτικά μαχαίρια Σεφ είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι σας να διαρκέσει για πολλά χρόνια, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια πλένονται συχνά στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να βλάψουν την επιφάνεια μιας ατσάλινης λεπίδας
  • αν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να μην στεγνώσουν οι ξύλινες λαβές, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • φυλάξτε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά για να μην θαμπώνουν οι λεπίδες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ για μαχαίρια ή μια θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε το μαχαίρι σας τακτικά