Μαχαίρια Santoku

6 items total
Μαχαίρι Santoku SEBRA, 18 cm, Forged
Μαχαίρι Santoku SEBRA, 18 cm, Forged
Online σε απόθεμα (>5 pcs)
73,04 €
FORGEDSDV623521
Μαχαίρι Santoku SANDVIK RED NORTHERN SUN, 18,5 cm, Dellinger
102 €
DNGRKH204
Μαχαίρι Santoku CLASSIC COLOUR 17 cm, velvet oyster, Wüsthof
129 €
WU1061731317
Μαχαίρι Santoku SEBRA, 14 cm, Forged
Sticker
Μαχαίρι Santoku SEBRA, 14 cm, Forged
Online σε απόθεμα (>5 pcs)
63,88 €
FORGEDSDV623491
Μαχαίρι Santoku CLASSIC COLOUR 17 cm, απόχρωση sumac, Wüsthof
Sticker
WU1061731717
Μαχαίρι Santoku CLASSIC COLOUR 17 cm, σε κοραλλί-ροδακινί, Wüsthof WU1061731517

Μαχαίρια Santoku - ένα από τα πιο οικουμενικά μαχαίρια στην κουζίνα σας

Τι είναι το μαχαίρι Santoku

Το μαχαίρι Santoku είναι ένα πολύ ευέλικτο, μεσαίου μεγέθους μαχαίρι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές μαγειρικές εργασίες. Το μαχαίρι προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει μια φαρδιά λεπίδα χωρίς άκρη, αλλά με μια θαμπή ράχη στο πίσω μέρος που καμπυλώνει προς τα κάτω για να συναντήσει την μπροστινή λεπίδα με την ευθεία άκρη. Έχει μήκος 12 έως 20 cm, δεν έχει στήριγμα, έχει ισορροπημένο βάρος και είναι ελαφρύ στο κράτημα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μαχαιριού Santoku και ενός μαχαιριού σεφ

Οι οικιακοί μάγειρες και οι επαγγελματίες σεφ χρησιμοποιούν τόσο τα μαχαίρια santoku όσο και τα μαχαίρια Chef's για διάφορες εργασίες κοπής. Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων μαχαιριών Τα μαχαίρια Santoku έχουν κοντύτερη λεπίδα από τα μαχαίρια του σεφ και η λεπίδα τους είναι συνήθως μονής λοξοτομής σε αντίθεση με τα μαχαίρια του σεφ με διπλή λοξοτομή. Καθώς δεν έχει άκρη, επιτρέπει το κόψιμο με μία μόνο κοπή προς τα κάτω, ενώ με το μαχαίρι του σεφ πρέπει να κουνάτε τη λεπίδα προς τα εμπρός. Επιλέξτε ένα μαχαίρι του σεφ αν προτιμάτε τη μέθοδο κοπής "λικνίσματος" και προτιμήστε το μαχαίρι Santoku για να κόψετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται το μαχαίρι Santoku

το "Santoku" μπορεί να μεταφραστεί ως "τρεις αρετές" ή "τρεις χρήσεις", οι οποίες είναι το κόψιμο, ο τεμαχισμός και ο κιμάς. Σας επιτρέπει να κόβετε πολύ λεπτές φέτες φαγητού, γεγονός που κάνει τα πιάτα σας να φαίνονται όμορφα και αισθητικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι Santoku για:

  • κοπή κρέατος
  • κόβοντας ζαμπόν ή τυρί σε φέτες
  • τεμαχισμός, κοπή σε φέτες ή κύβους φρούτων, λαχανικών και ξηρών καρπών
  • ψιλοκόβοντας βότανα
  • δημιουργώντας λεπτές φέτες

Στο Kulina θα βρείτε ποιοτικά μαχαίρια Santoku κατασκευασμένα από αξιόπιστες μάρκες που αντέχουν στη φθορά. Ελέγξτε τα μαχαίρια με Dellinger ή Forged ή Zwilling ή διαβάστε πρώτα τον απόλυτο οδηγό μας για την αγορά μαχαιριού. Μπορείτε επίσης να δείτε τα μαχαίρια Santoku με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ.

Πώς να ακονίσετε ένα μαχαίρι Santoku

Εάν χρησιμοποιείτε το μαχαίρι Santoku καθημερινά, θα πρέπει να το ακονίζετε αρκετά συχνά - τουλάχιστον κάθε δύο εβδομάδες. Η καλύτερη μέθοδος για να ακονίσετε το μαχαίρι Santoku είναι με μια λείανση. Ακονίστε το μαχαίρι σας όπως ένα κανονικό μαχαίρι - με γωνία 20 μοιρών προς την πέτρα ακονίσματος, και αν έχει ακμή Granton, επιλέξτε 15 μοίρες. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι Santoku

Τα μαχαίρια Santoku είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι Santoku να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας