Μαχαίρια ξεκοκαλίσματος

1 items total
Μαχαίρι σκαλίσματος GO FOR GOLD, 21 cm, F.DICK
Akce Sticker
111 € –19 %
89 €
FDCK814562180

Μαχαίρια χωρίς κόκαλα - αυτό ακριβώς που χρειάζεστε για να ξεκοκαλίσετε το κρέας σας

Τι είναι το μαχαίρι αποστεώσεως

Το μαχαίρι χωρίς κόκαλα είναι ένας τύπος μαχαιριού κουζίνας με μακριά, λεπτή, εύκαμπτη λεπίδα με αιχμηρή αιχμή. Χρησιμοποιείται για το ξεκοκάλισμα κομματιών κρέατος, ψαριών και πουλερικών, καθώς και για την αφαίρεση του δέρματος από το κρέας και τα ψάρια. Τα μαχαίρια κοπής πρέπει να είναι εξαιρετικά κοφτερά και όσο περισσότερο παραμένουν κοφτερά, τόσο πιο ανθεκτικά είναι.

Πώς φροντίζω το μαχαίρι μου για το αφαίρεση των οστών

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των μαχαιριών αφαίρεσης οστών είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο είναι αρκετά ανθεκτικό στη σκουριά, το νερό μπορεί να αλληλεπιδράσει με τη λεπίδα ή τις ξύλινες λαβές. Επομένως, συνιστάται να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τα μαχαίρια αφαίρεσης οστών με το χέρι αμέσως μετά τη χρήση, όπως πρέπει να κάνετε με τα περισσότερα μαχαίρια της κουζίνας σας. Θα πρέπει επίσης να αποθηκεύετε το μαχαίρι σας σωστά μετά τον καθαρισμό, τοποθετώντας το σε ένα μπλοκ μαχαιριών ή σε μια μαγνητική σχάρα.

Πώς μπορώ να διατηρήσω ένα μαχαίρι χωρίς κόκαλα κοφτερό

Για να διατηρήσετε την αιχμηρότητα της λεπίδας του μαχαιριού σας χωρίς κόκαλα πρέπει να θυμάστε δύο πράγματα.

  • χρήση φιλικών προς τα μαχαίρια σανίδα κοπής που δεν θα αμβλύνει το μαχαίρι σας. Μια ξύλινη σανίδα κοπής ή μια σανίδα κοπής από μπαμπού ή μια σανίδα κοπής από πλαστικό υψηλής ποιότητας είναι η καλύτερη επιλογή και θα τις βρείτε σε Kulina
  • να ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας χωρίς κόκαλα. Μπορείτε να ακονίσετε τη μη οδοντωτή λεπίδα του χρησιμοποιώντας ένα ακονιστήρι μαχαιριών που διατίθεται στο Kulina
  • ποτέ μην τοποθετείτε ένα μαχαίρι χωρίς κόκαλα στο πλυντήριο πιάτων. Ξεπλύνετε τη λεπίδα με ζεστό σαπουνόνερο, περάστε την άκρη της με ένα μαλακό πανί και στεγνώστε την αμέσως

Τι διακρίνει ένα μαχαίρι φιλέτου από ένα μαχαίρι αποστεώματος

Τα μαχαίρια φιλεταρίσματος φημίζονται για την ευκαμψία και τις κοφτερές λεπίδες τους και είναι σχεδιασμένα για την κοπή ψαριών και την αφαίρεση των οστών. Τα μαχαίρια χωρίς κόκαλα είναι καλύτερη επιλογή για πιο σκληρά κρέατα όπως το χοιρινό, το μοσχάρι ή το κοτόπουλο.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείτε να προμηθευτείτε κορυφαία μαχαίρια αφαίρεσης οστών από κατασκευαστές όπως το F. DIKCK, Wusthof και Dellinger. Εάν προετοιμάζετε πολύ κρέας στην κουζίνα σας, θα πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις πιο ανθεκτικές λεπίδες μας, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών χασάπη και του μπαλτά και να διαβάσετε τον οδηγό αγορών μας για τα μαχαίρια κουζίνας εδώ.