Μαχαίρια κοπής σε φέτες

2 items total

Μαχαίρια για φέτες - κοφτερά μαχαίρια για φέτες και σκάλισμα

Τι είναι το μαχαίρι κοπής

Το μαχαίρι φέτες είναι ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι με μυτερή ή καμπύλη άκρη, που προορίζεται για λεπτές φέτες διαφόρων ειδών τροφίμων. Τα μαχαίρια για φέτες είναι αρκετά γενικής χρήσης, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε ειδικά μαχαίρια για το κόψιμο ζαμπόν, τυριού ή ψωμιού.

Παρόλο που τα περισσότερα μαχαίρια κοπής έχουν κοφτερές άκρες, μην τα χρησιμοποιείτε για να κόβετε κόκαλα ή πιο σκληρά τρόφιμα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα μαχαίρι κοπής

Στο Kulina θα βρείτε πολλά μαχαίρια κοπής υψηλής ποιότητας κατασκευασμένα από κατασκευαστές όπως η Wusthof, η Zwilling, Dellinger ή F.DICK. Όταν επιλέγετε το μαχαίρι σας, λάβετε υπόψη:

  • ποιότητα χάλυβα - το υλικό ενός μαχαιριού κοπής πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη. Επιλέξτε ένα μοντέλο από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας, καθώς εγγυάται την καλύτερη απόδοση και αντοχή.
  • μήκος λεπίδας - ανάλογα με το τι θέλετε να κόψετε με το μαχαίρι σας, επιλέξτε μια λεπίδα ξυραφιού κατάλληλου μήκους για ιδανικές, λεπτές φέτες.
  • άνεση λαβής - βεβαιωθείτε ότι το μαχαίρι σας είναι άνετο και εξασφαλίζει σταθερό κράτημα

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι κοπής

Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια μεγάλη επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι σας να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • αποθηκεύετε το μαχαίρι για το ζαμπόν ξεχωριστά, ώστε να μην θαμπώνουν οι λεπίδες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή ράφι ή θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας χρησιμοποιώντας ένα ακονιστήρι μαχαιριών
  • χρησιμοποιήστε ένα επιφάνεια κοπής που είναι φιλική προς το μαχαίρι