Κατσαρόλες ζυμαρικών

4 items total

Γλάστρες ζυμαρικών - μια απόλαυση για τους λάτρεις των ζυμαρικών!

Τι είναι η κατσαρόλα ζυμαρικών

Οι κατσαρόλες ζυμαρικών είναι ψηλές κατσαρόλες εξοπλισμένες με ένα σουρωτήρι (που συχνά ονομάζεται ένθετο ζυμαρικών). Συνήθως είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα και έχουν μεγάλο μέγεθος. Μια κατσαρόλα για το μαγείρεμα ζυμαρικών συνδυάζει τη λειτουργικότητα μιας κατσαρόλας και ενός σουρωτηριού, επιτρέποντας το εύκολο μαγείρεμα και το στράγγισμα των ζυμαρικών χωρίς την ανάγκη χρήσης σουρωτηριού.

Χρειάζομαι πραγματικά μια κατσαρόλα για ζυμαρικά

Αν είστε λάτρης των ζυμαρικών, αν τα παιδιά σας είναι λάτρεις των ζυμαρικών και αν μαγειρεύετε ζυμαρικά σχεδόν καθημερινά, η αγορά μιας κατσαρόλας ζυμαρικών θα είναι μια καλή επένδυση. Να θυμάστε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ένθετο (ως κανονική κατσαρόλα) και ότι σας επιτρέπει να κρατήσετε το νερό των ζυμαρικών που συνήθως αδειάζετε όταν χρησιμοποιείτε ένα κανονικό σουρωτήρι. Το νερό των ζυμαρικών είναι πολύ χρήσιμο για την πύκνωση των σάλτσων, καθώς είναι γεμάτο άμυλο - δεν το έχετε κάνει ποτέ αυτό Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και δείτε τη συνταγή για ζυμαρικά με βότκα της Τζίτζι Χαντίντ!

Πώς μαγειρεύονται τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών

Το μαγείρεμα ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών είναι απλό και δεν απαιτεί πρόσθετα εργαλεία. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι:

  • τοποθετήστε το ένθετο ζυμαρικών στην κατσαρόλα σας
  • γεμίστε το με νερό μέχρι την κατάλληλη στάθμη και φέρτε το σε βρασμό
  • προσθέστε απαλά τα άψητα ζυμαρικά σας και λίγο αλάτι (μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο)
  • σβήστε τη φωτιά όταν τα ζυμαρικά μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • πάρτε ζεστά μαξιλαράκια ή γάντια κουζίνας και πιάστε τις λαβές του εσωτερικού δοχείου
  • βγάζετε το ένθετο από την κατσαρόλα και το κρατάτε για λίγο πάνω του, αφήνοντας το νερό να στραγγίξει
  • ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ ή σε μια κατσαρόλα με σάλτσα ζυμαρικών

Στο Kulina θα βρείτε μερικές κομψές κατσαρόλες ζυμαρικών, σχεδιασμένες για το μαγείρεμα μεγάλων και μικρών μερίδων ζυμαρικών. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να τα χρησιμοποιείτε ως κανονικές κατσαρόλες και όχι μόνο για το μαγείρεμα και το στράγγισμα ζυμαρικών αλλά και για λαχανικά, πατάτες κ.λπ. Όλες οι κατσαρόλες ζυμαρικών είναι εξοπλισμένες με καπάκια που σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας πιο γρήγορα και ταυτόχρονα να εξοικονομείτε ενέργεια. Ορισμένα από αυτά διαθέτουν επίσης εσωτερικές μετρήσεις που κάνουν τη ζωή σας στην κουζίνα ακόμη πιο εύκολη. Ελέγξτε τις πιο δημοφιλείς κατσαρόλες ζυμαρικών μας εδώ.

Πώς να φροντίζετε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά σας

Αν επενδύσατε σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών, φροντίστε να την καθαρίζετε και να τη φροντίζετε με τον σωστό τρόπο, ώστε να σας συντροφεύει για χρόνια. Πώς να καθαρίσετε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά σας

  • να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από την πρώτη χρήση και να βεβαιώνεστε ότι δεν βάζετε το σκεύος σας στο πλυντήριο πιάτων αν δεν συνιστάται,
  • μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια των κατσαρολών σας, αλλά ξύλινα σκεύη ή σκεύη κουζίνας από σιλικόνη
  • αποφύγετε να αφήνετε το βρώμικο δοχείο όλη τη νύχτα ή να το μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα (ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι),
  • αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στην επιφάνεια της ανοξείδωτης κατσαρόλας σας, καθαρίστε την με ένα προϊόν καθαρισμού ανοξείδωτου χάλυβα,
  • αποφύγετε το θερμοκρασιακό σοκ, μην βάζετε το καυτό δοχείο ζυμαρικών σας σε κρύο νερό κ.λπ.