17 items total

Κατσαρόλες - ας ρίξουμε μια ματιά κάτω από το καπάκι!

Οι κατσαρόλες όπως και τα τηγάνια και τα μαχαίρια είναι απαραίτητος εξοπλισμός κουζίνας. Αν αναρωτιέστε ποιες κατσαρόλες χρειάζεστε πραγματικά, ποιο σετ κατσαρόλες είναι το καλύτερο για εσάς, τι υλικό ή ποιον κατασκευαστή μαγειρικών σκευών να επιλέξετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχουμε για εσάς ή ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό μας για κατσαρόλες εδώ .

Ποιο σετ κατσαρόλες είναι το πιο κατάλληλο για εσάς;

Η αγορά του κατάλληλου σετ από κατσαρόλες για την κουζίνα σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το είδος του φαγητού που συνήθως μαγειρεύετε, το πόσο συχνά μαγειρεύετε, το είδος της κουζίνας που χρησιμοποιείτε, καθώς και από τον αριθμό των ατόμων για τα οποία μαγειρεύετε συνήθως. Ένα σετ κατσαρόλες αποτελείται συνήθως από 4 έως 7 κατσαρόλες και περιλαμβάνει:

Ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες μαγειρικών σκευών;

Στην Kulina θα βρείτε πολλές μάρκες μαγειρικών σκευών υψηλής ποιότητας και κορυφαίους κατασκευαστές για κατσαρόλες και τηγάνια. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή για τα μαγειρικά σας σκεύη, καθώς τα υλικά κορυφαίας ποιότητας που είναι ασφαλή για τα τρόφιμα επηρεάζουν τόσο την ανθεκτικότητα των σκευών όσο και τα αποτελέσματα των γαστρονομικών σας πειραματισμών. Μεταξύ των επωνυμιών που διατίθενται στην Kulina, θα βρείτε γνωστούς κατασκευαστές όπως οι Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF και Alessi. Μπορείτε να επιλέξετε μονές κατσαρόλες ή ένα σετ από κατσαρόλες σε διάφορα μεγέθη.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ένα σετ κατσαρόλες για εσάς;

Όταν επιλέγετε ένα σετ από κατσαρόλες ή μία μόνο κατσαρόλα για την κουζίνα σας, λάβετε υπόψη τα εξής:

  • το υλικό: Οι μαντεμένιες κατσαρόλες είναι οι καλύτερες όσον αφορά τη διατήρηση της θερμότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γενιές και είναι ιδανικές για τηγάνισμα και για να ψήνετε μπριζόλες, αλλά είναι πολύ βαριές. Οι κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι είναι επίσης πολύ ανθεκτικές, το ατσάλι δεν αντιδρά με όξινα ή αλκαλικά τρόφιμα και δεν γρατσουνιέται εύκολα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κατσαρόλες αλουμινίου ή χαλκού. Για περισσότερες διαφορές μεταξύ αυτών των υλικών και για τα πλεονεκτήματα καθενός από αυτά, συμβουλευτείτε τον απόλυτο οδηγό μας για κατσαρόλες εδώ
  • τις λαβές: όταν επιλέγετε τα μαγειρικά σας σκεύη, να κοιτάτε πάντα πιο προσεκτικά τις λαβές. Είναι καλά μονωμένες για να μην ζεσταίνονται, είναι ασφαλείς για τον φούρνο;
  • τα καπάκια: είναι από γυαλί και άρα διάφανα, έχουν τρύπα για να βγαίνει ο ατμός;
  • τον τύπο εστίας που έχετε. Να θυμάστε ότι δεν είναι όλες οι κατσαρόλες κατάλληλες για επαγωγικές κουζίνες ή εστίες υγραερίου, γι' αυτό φροντίζετε πάντα να ελέγχετε τις πληροφορίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή
  • το στιλ: φυσικά, όταν πρόκειται για κατσαρόλες, τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι η ποιότητά τους, η διατήρηση της θερμότητας και η αντοχή τους, αλλά να θυμάστε ότι οι κατσαρόλες δεν μένουν πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή στο συρτάρι. Εάν μαγειρεύετε τακτικά, είναι συχνά εμφανείς, οπότε φροντίστε το στιλ και το χρώμα τους να ταιριάζουν με το στιλ της κουζίνας σας