Κατσαρολάκια

2 items total
Χύτρα PROBOND 22 cm, 3,8 l, ανοξείδωτο ατσάλι, Hestan
Νέα
380 €
HEST31566

Κατσαρόλες - μικρές αλλά απαραίτητες κατσαρόλες για κάθε κουζίνα

Ποια στοιχεία συνθέτουν μια κατσαρόλα

Οι κατσαρόλες είναι χαμηλότερες από τις κανονικές κατσαρόλες και έχουν μικρότερη διάμετρο από τις κατσαρόλες και διαθέτουν μακρύ χερούλι όπως τα τηγάνια. Χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα υγρών στη φωτιά, ειδικά αν χρειάζονται πήξη ή μείωση (όπως σάλτσες, ριζότο κ.λπ.). Η μακριά λαβή διευκολύνει το κράτημα της κατσαρόλας στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε το υγρό με ένα κουτάλι κουζίνας.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε μια κατσαρόλα

Οι κατσαρόλες είναι πολύ ευπροσάρμοστες και αποτελούν απαραίτητο εργαλείο σε κάθε κουζίνα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • παρασκευή και πύκνωση σάλτσας
  • μαγείρεμα μικρών μερίδων σούπας, βραστό φαγητό, παιδικές τροφές, σάλτσες
  • προετοιμασία τροφίμων όπως πλιγούρι βρώμης ή κρέμας
  • προθέρμανση μικρών μερίδων φαγητού
  • προετοιμασία φαγητού για ένα ή δύο άτομα

Ποια κατσαρόλα να επιλέξετε

Στο Kulina σας προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα κατσαρολών (δείτε εδώ τις κατσαρόλες μας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις), κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά, κατασκευασμένες από αξιόπιστες μάρκες, διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα και σχεδιασμένες για διαφορετικά στυλ εσωτερικών χώρων. Αν δεν ξέρετε ποια κατσαρόλα να επιλέξετε, διαβάστε τον απόλυτο οδηγό αγορών μας για τις κατσαρόλες εδώ και δείτε τις κατσαρόλες από ανοξείδωτο ατσάλι από το WMF, Zwilling, Fissler. Ορισμένες από τις κατσαρόλες μας διαθέτουν καπάκι και ορισμένες είναι κατάλληλες για χρήση στο φούρνο.

Η συμβουλή μας: Αν ψάχνετε για όμορφα σκεύη για την κουζίνα σας, ελέγξτε τις χάλκινες κατσαρόλες της Mauviel, de Buyer ή Eva solo Θα διαρκέσουν μια ζωή και θα φαίνονται πολύ κομψά, ειδικά αν τα κρεμάσετε σε μια σχάρα για κατσαρόλες. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό αγορών μας για τα τηγάνια εδώ.

Πώς να φροντίζετε τις κατσαρόλες σας

Γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ένα σετ γλάστρες μόνο δύο ή τρεις φορές σε όλη τους τη ζωή Μερικές φορές τείνουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητο πιο συχνά από ό,τι γλάστρες! Γι' αυτό αξίζει να επενδύσετε σε κατσαρόλες υψηλής ποιότητας και να απολαμβάνετε τη λειτουργικότητά τους για τα επόμενα χρόνια και κάθε φορά που μαγειρεύετε. Και αν επενδύσετε χρήματα σε μαγειρικά σκεύη υψηλής ποιότητας, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τα φροντίζετε με τον κατάλληλο τρόπο. Πώς να φροντίζετε τις κατσαρόλες και τα σκεύη σας

  • να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από την πρώτη χρήση και να βεβαιώνεστε ότι δεν βάζετε την κατσαρόλα σας στο πλυντήριο πιάτων αν δεν συνιστάται,
  • μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά σκεύη που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια των κατσαρολών σας, αλλά ξύλινα σκεύη ή σκεύη κουζίνας από σιλικόνη
  • αποφύγετε να αφήνετε ένα βρώμικο σκεύος για όλη τη νύχτα ή να το μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα (ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι),
  • αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες στην επιφάνεια της κατσαρόλας σας από ανοξείδωτο χάλυβα, καθαρίστε την με ένα προϊόν καθαρισμού ανοξείδωτου χάλυβα,
  • αποφύγετε να καθαρίζετε τα σκεύη σας με κεραμική επίστρωση με χαλύβδινο μαλλί,
  • καθαρίζετε τα σιδερένια σκεύη σας αμέσως μετά τη χρήση και μη χρησιμοποιείτε σαπούνι, επειδή το μέταλλο είναι πορώδες και μπορεί να απορροφήσει τη γεύση των χημικών ουσιών,
  • αποφύγετε το θερμοκρασιακό σοκ, μην βάζετε ζεστά δοχεία σε κρύο νερό κ.λπ.
  • μην μαγειρεύετε όξινα τρόφιμα (όπως ντομάτα) σε χυτοσίδερα σκεύη,
  • μην στοιβάζετε τα σκεύη με επικάλυψη το ένα πάνω στο άλλο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές και σπασίματα. Κρεμάστε τα σε γάντζους ή βάλτε τα στο πλάι.