Μια νόστιμη μπριζόλα ξεκινά με ποιοτικό κρέας. Επιλέξτε παλαιωμένο μοσχαρίσιο κρέας, ιδανικά από ψηλό φιλέτο ή φιλέτο. Σημαντικό είναι το λεγόμενο μαρμάρισμα, το λεπτό στρώμα λίπους μεταξύ των μυϊκών ινών, το οποίο εξασφαλίζει ζουμερότητα και γεύση. Κόψτε το κρέας με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες ύψους 2,5 - 4 cm.
Αφαιρέστε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα πριν το ψήσιμο. Αυτό θα εξασφαλίσει ομοιόμορφο μαύρισμα.
Η τέλεια μπριζόλα χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία. Pan προθερμάνετε λοιπόν σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να καπνίζει, αυτό μπορεί να πάρει 5 - 10 λεπτά, ακόμα περισσότερο για τα μαντεμένια τηγάνια. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι πολύ ζεστό πριν το βάλετε στο τηγάνι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην κολλήσει το κρέας στο τηγάνι και σχηματίσει μια χαρακτηριστική κρούστα.
Προσέξτε για το booster
Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το booster σε επαγωγικές εστίες για να εξοικονομήσετε χρόνο, αφήστε το αυτή τη φορά. Το τηγάνι χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία, αλλά η χρήση του booster ενέχει τον κίνδυνο να αυξήσει τη θερμοκρασία τόσο γρήγορα ώστε να υπερθερμανθεί, προκαλώντας μη αναστρέψιμη βλάβη. Επιπλέον, η θέρμανση με τούρμπο μπορεί να οδηγήσει σε ανομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και, κατά συνέπεια, σε ανομοιόμορφα ψημένη μπριζόλα.