Καλύτερα τηγάνια για μπριζόλες

Γιατί η σπιτική σας μπριζόλα δεν έχει τη γεύση της μπριζόλας από το αγαπημένο σας εστιατόριο; Το μυστικό μπορεί να βρίσκεται στο τηγάνι. Ζουμερό εσωτερικό και τέλεια κρούστα; Ο μόνος τρόπος για να πετύχετε ακριβώς αυτό είναι με το σωστό τηγάνι. Οι περισσότεροι επαγγελματίες σεφ θα σας συστήσουν ένα τηγάνι από ατσάλι ή χυτοσίδηρο για μπριζόλες. Θα εξηγήσουμε γιατί και θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα άλλων υλικών.

Σύγκριση
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
Ατσάλινο τηγάνι για μπριζόλες
Τηγάνι από χυτοσίδηρο για μπριζόλες
Ανοξείδωτο τηγάνι για μπριζόλες
Αντικολλητικό τηγάνι για μπριζόλες
Θερμική αγωγιμότητα
Υψηλή
Υψηλή, μακράς διαρκείας θερμότητα
Υψηλή
Καλή
Βάρος
Βαριά
Πολύ βαρύ
Μεσαίο
Ελαφρύ
Συντήρηση
απαιτητικό, απαιτεί τακτική συντήρηση
απαιτητικό, απαιτεί τακτική λίπανση
Εύκολο, ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων
Εύκολο, ασφαλές στο πλυντήριο πιάτων
Τιμή
Μεσαίο
Συνήθως υψηλότερα
Μέτρια έως υψηλότερη
Μέτρια έως χαμηλότερη
steakove panvicky
Τηγάνια για μπριζόλες:
Υλικά με περισσότερες λεπτομέρειες

Steel: Είναι ελαφρύτερο από το χυτοσίδηρο, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά βαρύ. Το πλεονέκτημά του είναι ότι θερμαίνεται γρήγορα και κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για την προετοιμασία κρεάτων. Ακόμη και με ένα ατσάλινο τηγάνι για μπριζόλες, ωστόσο, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες καθαρισμού και μεταφροντίδας. Διαβάστε τα πάντα για τα χαλύβδινα τηγάνια.

Λίθιο:
Είναι βαρύς, αλλά ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικός και κυρίως μπορεί να διατηρήσει σταθερή υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι απαραίτητο για την προετοιμασία μπριζόλας και άλλων κρεάτων. Με τα τηγάνια για μπριζόλες από χυτοσίδηρο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι απαιτούν ειδική συντήρηση. Μάθετε περισσότερα για τα τηγάνια από χυτοσίδηρο.

Ανοξείδωτο ατσάλι: Το τηγάνι μπριζόλας από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους άνετους μάγειρες, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της γρήγορης και ομοιόμορφης θέρμανσης, του σχετικά εύκολου καθαρισμού και της χαμηλής συντήρησης. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα?

Μη συγκολλητικές επιφάνειες: Αν είστε οπαδός των αντικολλητικών επιφανειών, τότε προτιμήστε, για παράδειγμα, ένα τηγάνι για μπριζόλες από τιτάνιο. Είναι εγγυημένο ότι θα σας ικανοποιήσει, επειδή είναι ελαφρύ και εύκολο στον καθαρισμό, με τους περισσότερους κατασκευαστές να αναφέρουν ακόμη και ότι είναι ασφαλές για πλυντήριο πιάτων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα αντικολλητικά τηγάνια δεν είναι κατάλληλα για την επίτευξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες είναι απαραίτητες για το μαγείρεμα τέλειων μπριζόλων. Γνωρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια.


Τα καλύτερα τηγάνια μπριζόλας σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών μας

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
jak pripravit steak
Πώς να προετοιμάσετε την τέλεια μπριζόλα
Η προετοιμασία της τέλειας μπριζόλας είναι ένας συνδυασμός ποιοτικών υλικών, του κατάλληλου τηγανιού, της σωστής τεχνικής και υπομονής. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα πετύχετε ένα αποτέλεσμα που θα ευχαριστήσει όχι μόνο εσάς, αλλά και κάθε γκουρμέ στο τραπέζι σας.
jak vybrat panev na steak
Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι για μπριζόλες, μην ξεχνάτε:
  • Μέγεθος: Η επιλογή του μεγέθους εξαρτάται καθαρά από τον αριθμό των ατόμων για τα οποία πρόκειται να μαγειρέψετε. Να θυμάστε ότι όσο μικρότερο είναι το τηγάνι, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαριστεί αλλά και να αποθηκευτεί.
  • Συμβατότητα: Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν το τηγάνι για μπριζόλες είναι κατάλληλο για τον τύπο της εστίας σας.
  • Κορδέλα: Αν πάρετε ένα ταψί για μπριζόλες, θα έχει τυπικές ραβδώσεις στον πυθμένα για να μειωθεί ο κίνδυνος να κολλήσει το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

mytí steakové pánve

Πώς να καθαρίσετε το τηγάνι μετά το ψήσιμο των μπριζόλων στη σχάρα;

Λίθιο: Μετά την ψύξη, σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα ή τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα φαγητού. Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά. Στη συνέχεια, στεγνώστε και λαδώστε το ταψί.

Ατσάλι: Μετά την ψύξη, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, εάν αυτό δεν είναι αρκετό, καθαρίστε με ζεστό νερό και ένα μαλακό σφουγγάρι, αποφεύγοντας τα λειαντικά υλικά. Στη συνέχεια στεγνώστε και μπορείτε να τρίψετε με λάδι.

Ανοξείδωτο ατσάλι: Μετά την ψύξη, αφαιρέστε τα μεγαλύτερα υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια πλύνετε με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό σε ένα μαλακό σφουγγάρι. Τέλος, στεγνώστε καλά.

Αντικολλητική επιφάνεια: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι και ήπιο απορρυπαντικό ή βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων. Αποφύγετε όλα τα λειαντικά καθαριστικά. Στεγνώστε καλά.

Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν καθαρίζετε το τηγάνι για μπριζόλες.

steakove panve de buyer
Ποια είναι τα καλύτερα τηγάνια για μπριζόλες

Διάσημα τηγάνια για μπριζόλες De Buyer ο ανθρακούχος χάλυβας είναι κλασικά γαλλικά προϊόντα που διαρκούν για πολλές γενιές.

Τηγάνια για μπριζόλες WMFΕιδικότερα, η σειρά PROFI RESIST συνδυάζει κορυφαία γερμανική ποιότητα, καινοτόμο σχεδιασμό και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Γαλλικός χυτοσίδηρος γίγαντας Staub
Μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμη και στις πιο απαιτητικές εργασίες μαγειρέματος και είναι απολύτως ιδανικό για όσους αναζητούν ένα τηγάνι για μπριζόλες για όλη τους τη ζωή.
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Ποιο είναι το καλύτερο τηγάνι για μπριζόλες;
Η καλύτερη επιλογή για την προετοιμασία μπριζόλας είναι ένα μαντεμένιο ή ατσάλινο τηγάνι.
Πόση ώρα πρέπει να προθερμαίνεται το τηγάνι για μπριζόλες;
Φυσικά, εξαρτάται από το υλικό, αλλά γενικά, το τηγάνι για μπριζόλες πρέπει να προθερμανθεί για 5-10 λεπτά. Αν έχετε αμφιβολίες για το αν το τηγάνι είναι αρκετά καυτό, μπορείτε να στάξετε μια μικρή σταγόνα νερό πάνω του. Εάν εξατμιστεί αμέσως, το τηγάνι είναι έτοιμο.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τηγάνι για μπριζόλες σε επαγωγικές εστίες;
Ναι, πολλά τηγάνια μπριζόλας είναι συμβατά με επαγωγικές κουζίνες. Ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες συμβατότητας του κατασκευαστή.
Πόση ώρα πρέπει να ψηθεί η μπριζόλα;
Ο χρόνος τηγανίσματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας και τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Σε γενικές γραμμές:
  • Σπάνια: 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μέτρια ψημένο: 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μέτρια: 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Καλοψημένο: 5 λεπτά ή περισσότερο ανά πλευρά.
Πώς θα καταλάβετε πότε η μπριζόλα είναι έτοιμη;
Πιέστε το κρέας με το δάχτυλό σας, αν είναι μαλακό όπως το δάχτυλό σας είναι rare, αν είναι πιο σφιχτό όπως η μύτη σας είναι medium.