Steel: Είναι ελαφρύτερο από το χυτοσίδηρο, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά βαρύ. Το πλεονέκτημά του είναι ότι θερμαίνεται γρήγορα και κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε ολόκληρη την επιφάνεια, καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για την προετοιμασία κρεάτων. Ακόμη και με ένα ατσάλινο τηγάνι για μπριζόλες, ωστόσο, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες καθαρισμού και μεταφροντίδας. Διαβάστε τα πάντα για τα χαλύβδινα τηγάνια.
Λίθιο: Είναι βαρύς, αλλά ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικός και κυρίως μπορεί να διατηρήσει σταθερή υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι απαραίτητο για την προετοιμασία μπριζόλας και άλλων κρεάτων. Με τα τηγάνια για μπριζόλες από χυτοσίδηρο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι απαιτούν ειδική συντήρηση. Μάθετε περισσότερα για τα τηγάνια από χυτοσίδηρο.
Ανοξείδωτο ατσάλι: Το τηγάνι μπριζόλας από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όλους τους άνετους μάγειρες, καθώς συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της γρήγορης και ομοιόμορφης θέρμανσης, του σχετικά εύκολου καθαρισμού και της χαμηλής συντήρησης. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα?
Μη συγκολλητικές επιφάνειες: Αν είστε οπαδός των αντικολλητικών επιφανειών, τότε προτιμήστε, για παράδειγμα, ένα τηγάνι για μπριζόλες από τιτάνιο. Είναι εγγυημένο ότι θα σας ικανοποιήσει, επειδή είναι ελαφρύ και εύκολο στον καθαρισμό, με τους περισσότερους κατασκευαστές να αναφέρουν ακόμη και ότι είναι ασφαλές για πλυντήριο πιάτων. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα αντικολλητικά τηγάνια δεν είναι κατάλληλα για την επίτευξη πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες είναι απαραίτητες για το μαγείρεμα τέλειων μπριζόλων. Γνωρίζετε τα αντικολλητικά τηγάνια.
Γιατί η σπιτική σας μπριζόλα δεν έχει τη γεύση της μπριζόλας από το αγαπημένο σας εστιατόριο; Το μυστικό μπορεί να βρίσκεται στο τηγάνι. Ζουμερό εσωτερικό και τέλεια κρούστα; Ο μόνος τρόπος για να πετύχετε ακριβώς αυτό είναι με το σωστό τηγάνι. Οι περισσότεροι επαγγελματίες σεφ θα σας συστήσουν ένα τηγάνι από ατσάλι ή χυτοσίδηρο για μπριζόλες. Θα εξηγήσουμε γιατί και θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα άλλων υλικών.
Τα καλύτερα τηγάνια μπριζόλας σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών μας
- Μέγεθος: Η επιλογή του μεγέθους εξαρτάται καθαρά από τον αριθμό των ατόμων για τα οποία πρόκειται να μαγειρέψετε. Να θυμάστε ότι όσο μικρότερο είναι το τηγάνι, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαριστεί αλλά και να αποθηκευτεί.
- Συμβατότητα: Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν το τηγάνι για μπριζόλες είναι κατάλληλο για τον τύπο της εστίας σας.
- Κορδέλα: Αν πάρετε ένα ταψί για μπριζόλες, θα έχει τυπικές ραβδώσεις στον πυθμένα για να μειωθεί ο κίνδυνος να κολλήσει το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πώς να καθαρίσετε το τηγάνι μετά το ψήσιμο των μπριζόλων στη σχάρα;
Λίθιο: Μετά την ψύξη, σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα ή τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα φαγητού. Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά. Στη συνέχεια, στεγνώστε και λαδώστε το ταψί.
Ατσάλι: Μετά την ψύξη, σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, εάν αυτό δεν είναι αρκετό, καθαρίστε με ζεστό νερό και ένα μαλακό σφουγγάρι, αποφεύγοντας τα λειαντικά υλικά. Στη συνέχεια στεγνώστε και μπορείτε να τρίψετε με λάδι.
Ανοξείδωτο ατσάλι: Μετά την ψύξη, αφαιρέστε τα μεγαλύτερα υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια πλύνετε με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό σε ένα μαλακό σφουγγάρι. Τέλος, στεγνώστε καλά.
Αντικολλητική επιφάνεια: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι και ήπιο απορρυπαντικό ή βάλτε το στο πλυντήριο πιάτων. Αποφύγετε όλα τα λειαντικά καθαριστικά. Στεγνώστε καλά.
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν καθαρίζετε το τηγάνι για μπριζόλες.
Διάσημα τηγάνια για μπριζόλες De Buyer ο ανθρακούχος χάλυβας είναι κλασικά γαλλικά προϊόντα που διαρκούν για πολλές γενιές.
Τηγάνια για μπριζόλες WMFΕιδικότερα, η σειρά PROFI RESIST συνδυάζει κορυφαία γερμανική ποιότητα, καινοτόμο σχεδιασμό και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Γαλλικός χυτοσίδηρος γίγαντας Staub
Μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμη και στις πιο απαιτητικές εργασίες μαγειρέματος και είναι απολύτως ιδανικό για όσους αναζητούν ένα τηγάνι για μπριζόλες για όλη τους τη ζωή.
- Σπάνια: 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μέτρια ψημένο: 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μέτρια: 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Καλοψημένο: 5 λεπτά ή περισσότερο ανά πλευρά.