Τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι - κομψό και λειτουργικό

Όταν πρόκειται για το μαγείρεμα, η σωστή επιλογή των μαγειρικών σκευών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και τη γεύση του φαγητού σας. Ένα από τα βασικά κομμάτια στην κουζίνα κάθε οικιακού μάγειρα είναι αναμφίβολα το τηγάνι. Μεταξύ των διαφόρων τύπων και υλικών τηγανιών, ο ανοξείδωτος χάλυβας κατέχει υψηλή θέση χάρη στην ανθεκτικότητα, την ευελιξία και, τέλος, την αισθητική του εμφάνιση. Είναι απλά όμορφο, μπορεί να αντέξει το μούλιασμα των καμένων φαγητών και μπορεί να πλυθεί με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων.Αν ψάχνετε ήδη για τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα, με τον οδηγό μας θα κάνετε σίγουρα τη σωστή επιλογή.


Image
Μια μικρή θεωρία:
Τι είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας;

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα κράμα σιδήρου, χρωμίου, νικελίου και σε ορισμένες περιπτώσεις άλλων στοιχείων όπως το μολυβδαίνιο ή το τιτάνιο που βελτιώνουν τις ιδιότητές του. Σήμερα μάλιστα γνωρίζουμε περισσότερους από 200 τύπους ανοξείδωτου χάλυβα!

Τα προστιθέμενα στοιχεία καθιστούν τον ανοξείδωτο χάλυβα, όπως υποδηλώνει το όνομά του, ανθεκτικό στη διάβρωση και τους λεκέδες. Αυτό το καθιστά την ιδανική επιλογή για σκεύη κουζίνας που θέλετε να διατηρήσετε αισθητικά ευχάριστα - τα μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι απλά θα διαρκέσουν πολύ καιρό με τη σωστή φροντίδα.

Image
Σημαντικές παράμετροι:
Πώς να επιλέξετε (όχι μόνο) ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα;

Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας διάφορα κριτήρια που ταιριάζουν με το στυλ μαγειρέματός σας:


    • Το μέγεθος του τηγανιού: Θα πρέπει να ταιριάζει με την ποσότητα του φαγητού που συνήθως ετοιμάζετε και με το μέγεθος της κουζίνας ή της εστίας σας. Τα μικρότερα τηγάνια (διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών) είναι ιδανικά για την προετοιμασία γευμάτων για ένα ή δύο άτομα. Τα μεγαλύτερα τηγάνια (διαμέτρου 28 εκατοστών ή περισσότερο) είναι ιδανικά για να μαγειρεύετε για όλη την οικογένεια ή αν ετοιμάζετε φαγητό για αρκετές ημέρες.

    • Ο τύπος του ταψιού και το σχήμα του: Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα διαφέρουν επίσης ως προς το σκοπό και το σχήμα τους. Τα βαθιά τηγάνια με ψηλές άκρες είναι ιδανικά για τηγάνισμα, σιγοψήσιμο ή προετοιμασία σάλτσας. Τα επίπεδα και φαρδιά τηγάνια είναι κατάλληλα για το τηγάνισμα κρέατος, λαχανικών ή για την παρασκευή τηγανιών. Σκεφτείτε τι μαγειρεύετε πιο συχνά και επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο τηγανιού με βάση αυτό. Το σχήμα του τηγανιού επηρεάζει επίσης την ομοιομορφία της κατανομής της θερμότητας και την ευκολία χειρισμού των τροφίμων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Image

  • Τύπος λαβής: Η λαβή είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή και άνετη εργασία με το τηγάνι. Θα πρέπει να είναι ανθεκτική και εργονομικά διαμορφωμένη για την άνεσή σας. Το υλικό της λαβής είναι επίσης σημαντικό: οι μεταλλικές λαβές είναι ανθεκτικές στις υψηλές θερμοκρασίες και επιτρέπουν τη χρήση του τηγανιού στο φούρνο, ενώ οι πλαστικές ή ξύλινες λαβές δεν είναι κατάλληλες για το σκοπό αυτό, αλλά μπορεί να προσφέρουν καλύτερη θερμομόνωση.


Ταψιά από ανοξείδωτο χάλυβα
Η συμβουλή μας
Διαβάστε Επίσης
->
Image
Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού;
Το μέγεθος του ταψιού δεν επηρεάζει μόνο το πόσες μπουκιές μπορείτε να φάτε. Μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού για τις ανάγκες σας.
Οφέλη
Τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα
obrazek
ikona
Αντοχή στη διάβρωση
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χρώμιο, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ανθεκτικός στη σκουριά, σε αντίθεση με τον ανθρακούχο χάλυβα ή τον χυτοσίδηρο.
ikona
Μεγάλη διάρκεια ζωής
Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και την ικανότητά τους να αντέχουν χρόνια βαριάς χρήσης.
ikona
Εύκολη συντήρηση
Παρά το περιστασιακό κόλλημα των τροφίμων, τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα καθαρίζονται εύκολα και μπορούν
για να τα ξεπλύνετε.
ikona
Ουδέτερη συμπεριφορά απέναντι στα τρόφιμα
Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα, επομένως δεν επηρεάζει τη γεύση και δεν απελευθερώνει βλαβερές ουσίες στο φαγητό.
ikona
Υψηλή αντοχή στη θερμότητα
Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, επιτρέποντας τεχνικές μαγειρέματος όπως ψήσιμο ή φλαμπέ χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το τηγάνι.
ikona
Ευελιξία και αισθητική εμφάνιση
Το τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι είναι κατάλληλο για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, από τηγάνισμα έως αργό μαγείρεμα. Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα ταιριάζει πραγματικά στην κουζίνα σας.


Μειονεκτήματα των τηγανιών από ανοξείδωτο χάλυβα

Τίποτα δεν είναι τέλειο, και αυτό ισχύει και για τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα. Η υψηλότερη τιμή αγοράς τους και η πιθανή δυσκολία πρόσφυσης των τροφίμων μπορεί να αποτρέψει ορισμένους χρήστες. Επιπλέον, τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα απαιτούν ειδική φροντίδα για να διατηρήσουν τη λαμπερή τους εμφάνιση.

- Υψηλότερη τιμή αγοράς: Τα ποιοτικά τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα τείνουν να είναι ακριβότερα από τα τηγάνια από άλλα υλικά.

- Το φαγητό μπορεί να κολλήσει: Χωρίς σωστή τεχνική μαγειρέματος και αρκετό λίπος, τα τρόφιμα μπορεί να κολλήσουν στην επιφάνεια του τηγανιού.

- Ανομοιόμορφη κατανομή θερμότητας: Το απλό ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι ο καλύτερος αγωγός της θερμότητας, γι' αυτό ορισμένα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι διαθέτουν πυθμένα με πολλαπλές στρώσεις που κατανέμουν τη θερμότητα πιο ομοιόμορφα.

- Απαιτείται κάποια συντήρηση για τη διατήρηση της εμφάνισης: Για να παραμείνουν όμορφα, τα τηγάνια μπορεί να χρειάζονται περιστασιακή στίλβωση και ειδικό καθαρισμό για την αφαίρεση σημάτων καψίματος ή κηλίδων νερού.

Kuba

Jakub Černý, επικεφαλής αγορών στην Kulina

Τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα αποτελούν αναμφίβολα μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Χάρη στην ανθεκτικότητα, την ευελιξία και την ευκολία συντήρησής τους, αξίζουν μια θέση στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε απολαμβάνει το μαγείρεμα. Αν και απαιτούν κάποια αρχική επένδυση και ίσως μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στο μαγείρεμα, τα οφέλη που προσφέρουν είναι ανεκτίμητα. Με λίγη εξάσκηση και σωστή φροντίδα, ένα τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας στην κουζίνα, υπηρετώντας σας για χρόνια χωρίς βλάβη. Στην Kulina θα βρείτεμεγάλη ποικιλία τηγανιών από ανοξείδωτο χάλυβα από κορυφαίους κατασκευαστές, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μάρκες WMF ή DeBuyerγια την ποιότητα των οποίων θα δώσουμε το χέρι της φωτιάς.

Τα καλύτερα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

Image
Διαφορές μεταξύ ανοξείδωτου χάλυβα και ανθρακούχου χάλυβα

Η κύρια διαφορά μεταξύ του ανοξείδωτου χάλυβα και του ανθρακούχου χάλυβα έγκειται στη σύνθεση και τις ιδιότητές τους.

Ο ανθρακούχος χάλυβας είναι γνωστός για την ικανότητά του να διατηρεί καλά τη θερμοκρασία, αλλά από την άλλη πλευρά είναι απαιτείταιτηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα μην μουλιάζετε περισσότερο από όσο χρειάζεται, και διατηρήστε τα όσο το δυνατόν πιο στεγνά για να τα προστατεύσετε από τη διάβρωση.

Συνιστάται επίσης να επεξεργάζεστε τακτικά τον ανθρακούχο χάλυβα με λάδι ή άλλο γράσο για να διατηρήσετε τις φυσικές αντικολλητικές του ιδιότητες. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ευκολότερος στη συντήρηση και τη φροντίδα από τον ανθρακούχο χάλυβα, δεν υπόκειται σε διάβρωση.αλλά μπορεί να μην κατανέμει τη θερμότητα τόσο καλά σε ορισμένα μοντέλα.

Ταψιά από ανοξείδωτο χάλυβα


Φροντίδα της κατσαρόλας από ανοξείδωτο χάλυβα

Για να διατηρήσετε την ποιότητα και την εμφάνιση του ανοξείδωτου τηγανιού σας μακροπρόθεσμα, είναι σημαντικό ακολουθήστε μερικούς βασικούς κανόνες φροντίδας:

  • Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών μέσων.
  • Στεγνώνετε πάντα καλά το ταψί για να αποφύγετε λεκέδες από στεγνά σταγονίδια νερού.
  • Για μια λάμψη που μοιάζει με λάμψη, γυαλίστε το τηγάνι.

Πρακτικά αξεσουάρ για απαλό και βολικό πλύσιμο πιάτων

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
Image
Χυτοσίδηρος, χάλυβας, ανοξείδωτο ατσάλι: η μεγάλη σύγκριση των τηγανιών
Αναρωτιέστε ποιο υλικό τηγανιού είναι το κατάλληλο για εσάς; Και τι τα κάνει τόσο διαφορετικά; Βρείτε τις απαντήσεις στον οδηγό εμπειρογνωμόνων μας.
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα:
Μπορώ να χρησιμοποιήσω τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα σε επαγωγικές εστίες;
Ναι, τα περισσότερα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι κατάλληλα για χρήση σε επαγωγικές εστίες, αλλά συνιστούμε να ελέγξετε το συγκεκριμένο μοντέλο.
Πώς αποφεύγετε να κολλήσει το φαγητό στο τηγάνι;
Αφήστε το τηγάνι και το λάδι να ζεσταθούν αρκετά πριν προσθέσετε το φαγητό. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία ενός φυσικού αντικολλητικού στρώματος και αποτρέπει την προσκόλληση.
Είναι ασφαλές να πλένω τα τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα στο πλυντήριο πιάτων;
Αν και τα περισσότερα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ασφαλή για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι για να διατηρηθεί η λάμψη τους. Ωστόσο, η πραγματική απόδοση ενός τηγανιού από ανοξείδωτο χάλυβα δεν επηρεάζεται γενικά από τη χρήση πλυντηρίου πιάτων, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.