Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού;

Είτε είστε αρχάριος μάγειρας είτε έμπειρος σεφ, η επιλογή του τα σωστά τηγάνια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα και τη γεύση του φαγητού σας. Υπάρχουν αμέτρητα είδη τηγανιών στην αγορά από διαφορετικά υλικά και για διαφορετικούς σκοπούς, αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την επιλογή του σωστού μεγέθους τηγανιού. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να επιλέξετε το μέγεθος που ταιριάζει στις μαγειρικές ανάγκες του νοικοκυριού σας.

Proč je velikost pánve důležitým parametrem?

Γιατί το μέγεθος του ταψιού είναι σημαντική παράμετρος;

Το μέγεθος του τηγανιού επηρεάζει άμεσα τη διαστατική κατανομή της θερμότητας και, συνεπώς, την απόδοση του μαγειρέματος.

Ένα πολύ μικρό τηγάνι που θα γεμίσετε υπερβολικά θα ζεστάνει το φαγητό ανομοιόμορφα και αναποτελεσματικά, για να μην αναφέρουμε ότι ο χειρισμός, το γύρισμα ή το ανακάτεμα θα είναι ένα μεγάλο χάος.

Το σωστό μέγεθος θα διασφαλίσει ότι το φαγητό σας μαγειρεύεται ομοιόμορφα και ότι θα είστε άνετοι στην προετοιμασία των γευμάτων σας.

Επιλέξτε το ιδανικό τηγάνι

Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη τηγανιών

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά τηγάνια όλων των μεγεθών και το καθένα μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικό σκοπό στην κουζίνα:

  • Μικρά τηγάνια (έως 20 cm) είναι ιδανικά για την προετοιμασία ομελέτας ή τηγανητών αυγών ή άλλων μικρότερων εργασιών. Είναι γενικά κατάλληλα για singles ή ζευγάρια.
  • Μεσαία λεκάνη (20-28 cm) αντιπροσωπεύουν ένα καθολικό μέγεθος που ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις. Είναι ιδανικές για το τηγάνισμα κρέατος, λαχανικών ή την προετοιμασία μικρότερων μερίδων ζυμαρικών.
  • Μεγάλα τηγάνια (28 cm και μεγαλύτερα) είναι απαραίτητα για την προετοιμασία γευμάτων για πολλά άτομα. Ιδανικές για μεγάλες μερίδες κρέατος, ολόκληρα ψάρια ή για το τηγάνισμα μεγάλων ποσοτήτων λαχανικών.

Nejčastější velikosti pánví

Τα καλύτερα τηγάνια 24cm σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

Potřebujete velkou nebo malou pánev?

Χρειάζεστε μεγάλο ή μικρό τηγάνι;

Όταν επιλέγετετο σωστό μέγεθος τηγανιού σκεφτείτε τα εξής:

  • Αριθμός ατόμων: Για πόσους πελάτες μαγειρεύετε συνήθως; Είστε μόνος ή με σύντροφο, έχετε παιδιά ή συνήθως έχετε μια μεγάλη παρέα γύρω από το τραπέζι;
  • Τύποι τροφίμων: Σκεφτείτε τα πιάτα που ετοιμάζετε πιο συχνά.
  • Σόμπα και μέγεθος αποθηκευτικού χώρου: Φροντίστε ώστε το νέο τηγάνι να χωράει άνετα στην κουζίνα σας και να έχετε αρκετό χώρο για να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια.

Τι σχήμα του πυθμένα και βάθος του ταψιού πρέπει να επιλέξω;

Διαφορετικά πιάτα απαιτούν επίσης διαφορετικές τεχνικές κατά το μαγείρεμά τους και όταν επιλέγετε ένα τηγάνι, αξίζει να σκεφτείτε για τι πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε.

Τα τηγάνια με μεγάλο επίπεδο πυθμένα είναι κατάλληλα για το τηγάνισμα πολλών κομματιών μπριζόλας, αλλά για πιάτα που απαιτούν συχνό ανακάτεμα ή ανακάτεμα, θα εκτιμήσετε ένα γουόκ με ψηλά άκρα και στρογγυλό πυθμένα. Η μπριζόλα ψήνεται καλύτερα σε τηγάνι με επίπεδο πάτο, ενώ το μείγμα λαχανικών ψήνεται καλύτερα σε τηγάνι με στρογγυλό πάτο.

Ταυτόχρονα, το τετράγωνο τηγάνι δεν θα είναι κατάλληλο για πιάτα που απαιτούν συχνό ανακάτεμα, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άνετα όταν ετοιμάζετε μπριζόλες.

Δείτε το εύρος των στροφών

Jaký zvolit tvar dna a hloubku pánve?

Τα καλύτερα τηγάνια 26cm σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών


tmp

Honza Hajný, σεφ της σχολής μαγειρικής Chefparade

Κατά το μαγείρεμα, το μέγεθος και το σχήμα του τηγανιού είναι φυσικά μόνο μία από τις παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε το υλικό του τηγανιού. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να είναι κατάλληλο για διαφορετικό σκοπό, αλλά και να συμπεριφέρεται διαφορετικά, και έτσι να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα. Στην Kulina, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι έχετε ολοκληρωμένη πληροφόρηση πριν κάνετε την επιλογή σας, γι' αυτό και δημιουργούμε επίσης οδηγούς για τα διάφορα υλικά.

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
Image
Χυτοσίδηρος, χάλυβας, ανοξείδωτο ατσάλι: η μεγάλη σύγκριση των τηγανιών
Αναρωτιέστε ποιο υλικό τηγανιού είναι το κατάλληλο για εσάς; Και τι τα κάνει τόσο διαφορετικά; Βρείτε τις απαντήσεις στον οδηγό εμπειρογνωμόνων μας.

Τα καλύτερα τηγάνια 28cm σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

pan-lids

Το καπάκι: ένα απαραίτητο αξεσουάρ για αποτελεσματικό μαγείρεμα

Ένα εξαιρετικό εργαλείο για να κάνετε το μαγείρεμά σας πιο αποτελεσματικό είναι τα καπάκια για τηγάνια. Όχι μόνο επιταχύνουν τη διαδικασία μαγειρέματος βοηθώντας στη διατήρηση της θερμότητας και του ατμού στο εσωτερικό του τηγανιού, αλλά εξασφαλίζουν επίσης ότι το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα. Επιπλέον, με ένα καπάκι, αποφεύγετε το περιττό πιτσίλισμα λαδιού και εξοικονομείτε ενέργεια. Είτε ετοιμάζετε μαγειρευτά φαγητά, τηγανητά ή σάλτσες, το καπάκι σας δίνει καλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος. Όταν επιλέγετε ένα καπάκι, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη σας το μέγεθος του καπακιού, το οποίο πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του τηγανιού σας.

Καπάκια τηγανιών