Το ατσάλινο τηγάνι άγει άριστα τη θερμότητα, είναι ανθεκτικό και η τακτική χρήση βελτιώνει τις ιδιότητές του, καθιστώντας το σχεδόν αθάνατο. Τα ατσάλινα τηγάνια κορυφαίας ποιότητας παρέχονται στην αγορά μας από εταιρείες όπως η De Buyer a FisslerΗ ποιότητά τους είναι ασυμβίβαστη και η διαχρονική τους εμφάνιση τα καθιστά κατάλληλα για όλες τις κουζίνες.
- Τι γίνεται με το νέο χαλύβδινο ταψί;
Πριν από την πρώτη χρήση, βάλτε φωτιά στο χαλύβδινο ταψί. Θα χρειαστείτε βρώσιμο μαγειρικό λάδι, ρίξτε περίπου ένα εκατοστό στρώμα στο τηγάνι και ζεστάνετε. Όταν το λάδι αρχίσει να καπνίζει, στροβιλίστε το τηγάνι ώστε να τηγανιστεί παντού. Τέλος, σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα.
Το αλάτι θα σας προσφέρει την ίδια υπηρεσία. Βάλτε ένα ή δύο κιλά αλάτι στο τηγάνι, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Βάλτε το σε υψηλή θερμοκρασία και αφήστε το να ζεσταθεί για μισή ώρα, το αλάτι πρέπει να καπνίζει. Τέλος, αδειάστε το αλάτι και σκουπίστε το με ένα πανί. - Τακτική συντήρηση του χαλύβδινου ταψιού
Ο χάλυβας είναι σχετικά εύκολος στη συντήρηση. Ένα απλό σφουγγάρι και υγρό πιάτων είναι το μόνο που χρειάζεστε. Αποφύγετε οπωσδήποτε τα λειαντικά, τα συρμάτινα πανιά και κυρίως το πλυντήριο πιάτων. Μην αφήνετε ποτέ το ταψί να βραχεί, καθώς μπορεί να διαβρωθεί. Καίτε τα εγκαύματα με λάδι, το οποίο τα αφαιρεί εύκολα. - Για να διαρκέσει το χαλύβδινο τηγάνι πολύ καιρό
Ο χάλυβας σίγουρα δεν είναι φίλος με το νερό, γι' αυτό μην αφήνετε ποτέ το τηγάνι να στεγνώσει μετά το πλύσιμο. Να το διατηρείτε πάντα απόλυτα στεγνό και καθαρό. Συντηρήστε την επιφάνεια με βρώσιμο λάδι και μπορείτε να το ξαναφτιάχνετε από καιρό σε καιρό. Το ατσάλι θα σκουρύνει με την τακτική χρήση, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Αντιθέτως, είναι ένα σημάδι ενός καλά χρησιμοποιημένου τηγανιού. Διαβάστε το περισσότερα για τα χαλύβδινα τηγάνια.