Αν και δεν φαίνεται, η επιλογή του κατάλληλου επαγωγικού τηγανιού μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη, δεδομένης της τεράστιας γκάμας που υπάρχει στην αγορά. Έτσι, θα ρίξουμε μια ματιά στους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν κάνετε την επιλογή σας, θα σας παρουσιάσουμε μερικές δημοφιλείς επιλογές και θα προσθέσουμε επίσης συστάσεις σχετικά με τη σωστή φροντίδα των επαγωγικών τηγανιών.
Τα καλύτερα επαγωγικά τηγάνια: τύποι και χρήσεις
Wok για επαγωγή
Τα γουόκ είναι βαθιά τηγάνια που επιτρέπουν γρήγορο και ομοιόμορφο μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι ιδανικά για την προετοιμασία ασιατικών πιάτων, τηγανίσματος και τηγανίσματος.
Τηγάνι επαγωγής Ox eye
Ένα ειδικό ταψί με ξεχωριστά τμήματα για κάθε αυγό, ώστε να μην κολλάνε τα αυγά και να παραμένουν χωριστά. Κατάλληλο και για τηγάνι επαγωγής.
Επαγωγικό τηγάνι τηγανίτας
Τυπικό επίπεδο τηγάνι με χαμηλές άκρες, που επιτρέπει το εύκολο αναποδογύρισμα των τηγανίτες. Εκτός από τις τηγανίτες, είναι επίσης κατάλληλο για την προετοιμασία άλλων πιάτων με λεπτό μείγμα.
Τηγάνια σχάρας για επαγωγή
Αυτό το τηγάνι έχει ραβδωτή επιφάνεια που δημιουργεί χαρακτηριστικές λωρίδες σχάρας στο φαγητό. Είναι εξαιρετικό για το ψήσιμο κρεάτων, λαχανικών και ψαριών στη σχάρα στο σπίτι.
Αντικολλητικά και κεραμικά τηγάνια για επαγωγή
Διαθέτουν αντικολλητική επιφάνεια, η οποία διευκολύνει όχι μόνο το μαγείρεμα αλλά και τον καθαρισμό. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για την προετοιμασία ψαριών ή αυγών.
Τηγάνια από χυτοσίδηρο για επαγωγή
Ένα στιβαρό και βαρέως τύπου τηγάνι που θερμαίνει ομοιόμορφα και διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ιδανικό για ψήσιμο, τηγάνισμα και ψήσιμο στο φούρνο.
Χαλύβδινα τηγάνια για επαγωγή
Εκτιμώνται για την ανθεκτικότητά τους και επειδή είναι ευέλικτα εργαλεία που μπορούν να χειριστούν ένα ευρύ φάσμα πιάτων.
Τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα για επαγωγή
Είναι δημοφιλή για την ανθεκτικότητα και την εύκολη συντήρησή τους. Είναι εξίσου κατάλληλα για τηγάνισμα και ψήσιμο όσο και για την παρασκευή σάλτσας.
5 πλεονεκτήματα του μαγειρέματος με επαγωγή
Το μαγείρεμα με επαγωγή είναι σαν να έχετε έναν σούπερ ήρωα στην κουζίνα, επειδή προσφέρει ταχύτητα, ακρίβεια και, τέλος, εξοικονόμηση ενέργειας:- Οι επαγωγικές εστίες θερμαίνουν τα τηγάνια (και άλλα μαγειρικά σκεύη) αστραπιαία, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και επιτρέπει την ταχύτερη προετοιμασία των τροφίμων.
- Ο λιτός εαυτός όλων θα χαρεί να μάθει ότι οι επαγωγικές εστίες μαγειρέματος είναι μέχρι 40% πιο οικονομικό από τα κεραμικά. Το μαγείρεμα με αυτά είναι επομένως όχι μόνο ταχύτερο, αλλά και πιο οικονομικό.
- Η επιφάνεια της επαγωγικής εστίας θερμαίνεται μόνο κάτω από τα μαγειρικά σκεύη, ενώ η υπόλοιπη εστία παραμένει σχετικά δροσερή. Είναι αυξάνει την ασφάλεια, ιδίως σε νοικοκυριά με παιδιά.
- Χάρη στον ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας, το ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο υπερβολικού ψησίματος ή καψίματος φαγητό, το οποίο θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα όταν ετοιμάζετε πιο σύνθετα πιάτα.
- Σε σύγκριση με τις εστίες αερίου, οι επαγωγικές εστίες είναι σημαντικά ευκολότερο καθάρισμα.
Τα καλύτερα επαγωγικά τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών
Γερμανικά pans Fissler διακρίνονται για την κορυφαία ποιότητά τους και, πάνω απ' όλα, για τον πολυστρωματικό πυθμένα τους, ο οποίος κατανέμει ιδανικά τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας άριστα αποτελέσματα μαγειρέματος.
Γερμανική εταιρεία Woll έχει γίνει διάσημη για τα αντικολλητικά της τηγάνια, ιδίως για τη σειρά Diamond Lite, η οποία εκτιμάται για την εξαιρετική αντοχή της και την ομοιόμορφη θέρμανσή της.