Φανταστείτε το άρωμα του ψητού κρέατος, των ζουμερών λαχανικών ή των τέλεια ψημένων ψαριών που μπορείτε να απολαύσετε στην άνεση του σπιτιού σας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε το μυστικό για να μετατρέψετε τα συνηθισμένα δείπνα σε αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες; Βουτήξτε μαζί μας στον κόσμο του μπάρμπεκιου και ανακαλύψτε όλους τους λόγους για τους οποίους είναι ποιοτικό τηγάνι σχάραςγνωστό και ως τηγάνι για μπριζόλες, ένας ανεκτίμητος βοηθός για κάθε μάγειρα.
Ψηφίστε σαν σεφ στην άνεση της κουζίνας σας!
Τα μπάρμπεκιου δεν αφορούν μόνο τα καλοκαιρινά βράδια που περνάτε στον κήπο, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα μαγικό μέρος της καθημερινής σας κουζίνας.Τηγάνια μπάρμπεκιου φέρνει τη γεύση και την ατμόσφαιρα των υπαίθριων μπάρμπεκιου στην άνεση του σπιτιού σας. Όχι μόνο θα δώσουν στο φαγητό σας μια αλάνθαστη εμφάνιση ψησίματος, αλλά θα γίνουν επίσης μια κομψή και πρακτική προσθήκη στην κουζίνα σας.
5 καλοί λόγοι για να αποκτήσετε ένα τηγάνι σχάρας
- Το τηγάνι σχάρας σας επιτρέπει να ετοιμάζετε υγιεινά και νόστιμα πιάτα με τυπικά χαρακτηριστικά σχάρας χωρίς να χρειάζεστε μεγάλη σχάρα.
- Είναι ιδανικό για το μαγείρεμα κρέατος, λαχανικών, ψαριών ή ακόμη και φρούτων, με ελάχιστη χρήση λαδιού.
- Η τυπική ραβδώσεις στον πυθμένα του τηγανιού παγιδεύουν το περιττό λίπος και τους χυμούς, οι οποίοι στη συνέχεια είναι εύκολο να απορριφθούν, και εμποδίζουν το φαγητό να βράσει.
- Όταν ήδη επενδύετε σε ποιοτικό κρέας, ένα ειδικό τηγάνι σχάρας σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τέλεια μπριζόλα.
- Τέλος, το ψήσιμο στη σχάρα είναι ταχύτερο, ακριβέστερο και λιγότερο επίπονο από το ψήσιμο σε ανοιχτή φωτιά.
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αρχίσετε να ψάχνετε για το καλύτερο τηγάνι σχάρας
Όταν επιλέγετε ένα τηγάνι σχάρας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν το αν το κομμάτι που θα επιλέξετε θα σας κάνει ευτυχισμένους.
Κάτι που πρέπει να προσέξετε:
- Υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το τηγάνι: Επιλέγετε πάντα ποιοτικά και δοκιμασμένα υλικά, είτε σε σχέση με τις ειδικές τους ιδιότητες, είτε σε σχέση με την ασφάλεια για την υγεία ή τις απαιτήσεις συντήρησης.
- Μη προσκόλληση στην επιφάνεια: Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό είναι η αντικολλητική επιφάνεια του τηγανιού, η οποία δεν κολλάει στο φαγητό σας όταν το γυρίζετε και η οποία επίσης εγγυάται ευκολότερο καθάρισμα.
- Ο τύπος της κουζίνας σας: Ψάχνετε για ένα τηγάνι γκριλ για επαγωγική λειτουργία ή μαγειρεύετε σε εστίες αερίου ή ηλεκτρικές; Θα χρησιμοποιήσετε το τηγάνι στο φούρνο ή σε συμβατική σχάρα; Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι που θα επιλέξετε πληροί αυτές τις απαιτήσεις.
- Το σχήμα του ταψιού: Τα τετράγωνα τηγάνια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το ψήσιμο κρέατος και ψαριών και γενικά για την προετοιμασία πιάτων που δεν χρειάζεται να ανακατεύονται.
- Το μέγεθος του τηγανιού: Για ένα ή δύο άτομα μπορείτε να αρκεστείτε σε ένα μικρότερο τηγάνι, αλλά για περισσότερους πεινασμένους ανθρώπους μη φοβηθείτε να επιλέξετε ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα.
Υλικό στον πρωταγωνιστικό ρόλο: ποιο θα κάνει τις μπριζόλες να τσουρουφλίζουν από ευτυχία;
Χαλύβδινα τηγάνια σχάρας
Ο χάλυβας χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ανθεκτικότητα και σταθερότητα. Θα το εκτιμήσετε στην κουζίνα χάρη στην ικανότητά του να άγει καλά τη θερμότητα και τις φυσικές αντικολλητικές του ιδιότητες,
οι οποίες θα αυξάνονται με κάθε χρήση. Αλλά από την αρχή, θα πρέπει πρώτα να τσιγαρίσετε σωστά το ατσάλινο ταψί σχάρας.
- Γρήγορη προθέρμανση
- Καλή θερμική αγωγιμότητα
- Φυσική, αυξανόμενη αντικολλητική αντοχή με την πάροδο του χρόνου
- Υψηλή αντοχή
- Συνδυάζεται επίσης με την επαγωγή!
- Απαιτεί τακτική συντήρηση
- Τα χαλύβδινα τηγάνια μπορούν να σκουριάσουν με ακατάλληλη φροντίδα
Τηγάνια σχάρας από χυτοσίδηρο
Το μαντεμένιο τηγάνι σχάρας εγγυάται τέλεια αγωγιμότητα της θερμότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ψήσιμο του κρέατος στη σχάρα. Να ξέρετε ότι αυτό το τηγάνι θα είναι βαρύ και συμπαγές και θα σας κρατήσει μια ζωή, αν το χειριστείτε σωστά.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα βάλετε το μαντεμένιο τηγάνι σχάρας στο φούρνο, στη σχάρα ή σε ανοιχτή φωτιά, καθώς θα λειτουργεί επίσης σε όλους τους τύπους εστιών, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών. Απλώς δεν μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν οι αντικολλητικές του ιδιότητες.
- Η ομοιόμορφη κατανομή και διατήρηση της θερμότητας κατά το μαγείρεμα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας
- Ασυναγώνιστη ανθεκτικότητα
- Ευελιξία - μαγειρέψτε στο γκάζι, την επαγωγή, τη σχάρα ή τη σόμπα, ψήστε στο φούρνο. Το μαντεμένιο τηγάνι δεν θα αναστατωθεί από τίποτα.
- Το ψήσιμο στη σχάρα σε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο είναι απαλό και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά
- Χειρότερος χειρισμός λόγω βάρους
- Δεν συνιστάται να πλένεται στο πλυντήριο πιάτων
Τηγάνια σχάρας τιτανίου
Το τιτάνιο είναι ένα ισχυρό και ελαφρύ υλικό και το τηγάνι σχάρας τιτανίου θα σας εντυπωσιάσει με την τέλεια αντικολλητική του προστασία και μια επιφάνεια στην οποία θα μπορούσατε να κόψετε ξύλο με λίγη υπερβολή. Αλλά δεν χρειάζεται να πάτε τόσο μακριά - αρκεί να δουλέψετε με μεταλλικά εργαλεία πάνω στην επιφάνεια τιτανίου και μπορείτε να πλύνετε με ασφάλεια το τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων ή, αν χρειαστεί, να το τρίψετε με μια τραχιά βούρτσα χωρίς να κινδυνεύετε με γρατζουνιές.
από τιτάνιο
- Ελαφρύ
- Τέλεια αντικολλητικό
- Αντοχή σε γρατζουνιές
- Εύκολη συντήρηση και καθαρισμός
- Τα τηγάνια σχάρας τιτανίου μπορεί να έχουν υψηλότερη τιμή από άλλα υλικά
- Σε σύγκριση με τον χάλυβα και τον χυτοσίδηρο, το τιτάνιο έχει ελαφρώς χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα.
Τηγάνια σχάρας αλουμινίου
Τα τηγάνια σχάρας αλουμινίου έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι εύχρηστα λόγω του βάρους τους. Ταυτόχρονα, θερμαίνονται γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία και διοχετεύουν καλά τη θερμότητα. Από μόνη της, η επιφάνεια του αλουμινίου είναι ακατάλληλη για επαφή με το φαγητό, αλλά αυτό συχνά αποτρέπεται από την αντικολλητική επίστρωση στο τηγάνι. Πριν ξεκινήσετε με ενθουσιασμό την αγορά, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε τα μειονεκτήματα. Αυτά είναι αναμφίβολα η μικρότερη διάρκεια ζωής, η όχι και τόσο καλή αντοχή και σταθερότητα διαστάσεων και, τέλος, ο κίνδυνος να καταστραφεί το ανώτερο αντικολλητικό στρώμα. Επομένως, στην Kulina, συνιστούμε να επιλέγετε (όχι μόνο) τηγάνια αλουμινίου από δοκιμασμένες, ποιοτικές μάρκες.
τηγάνια σχάρας
- Ελαφρύ και εύκολο στο "χειρισμό"
- Θερμαίνονται γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία και αγωγιμότητα.
- Είναι πιο προσιτά από τα μοντέλα από άλλα υλικά
- Το αλουμίνιο μπορεί εύκολα να παραμορφωθεί
- Ευαισθησία στο ξύσιμο του ανώτερου αντικολλητικού στρώματος
Jakub Černý, επικεφαλής αγορών στην Kulina
Ποιοτικό τηγάνι σχάρας μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ενός συνηθισμένου γεύματος και μιας πραγματικής γαστρονομικής εμπειρίας. Αν είστε λάτρης του μπάρμπεκιου και θέλετε να απολαμβάνετε το φαγητό σας στην άνεση του σπιτιού σας ή αν απλά δεν έχετε όρεξη να ανάψετε τη σχάρα του κήπου, δεν θα μετανιώσετε για την αγορά ενός ταψιού σχάρας. Αν θέλετε ένα κομμάτι που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και ίσως και να τις ξεπερνάει με την ευελιξία του, φτάστε σε ανθεκτικό χυτοσίδηρο ή ατσάλι, ή για τέλεια αντικολλητικότητα και εύκολο καθάρισμα, προμηθευτείτε ένα τηγάνι από τιτάνιο.
Τα καλύτερα τηγάνια σχάρας σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών
Τι χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσετε στα τηγάνια σχάρας;
Αντιολισθητική και καλή θερμική αγωγιμότητα για γρήγορη ανάσυρση και διατήρηση των βιταμινών
Το τηγάνι θα πρέπει να έχει αντικολλητική επιφάνεια καλής ποιότητας για εύκολη προετοιμασία και καθαρισμό του φαγητού. Ειδικά τη στιγμή που ετοιμάζετε μπριζόλες, πραγματικά δεν θέλετε να, ότι η επιφάνεια του τηγανιού είναι αυτή που θα μετατρέψει ένα κομμάτι κρέατος επίδειξης σε ένα αντιαισθητικό καμένο, παλιοσολωμένο πράγμα.
Συμβατό με εστίες, φούρνο και πλυντήριο πιάτων
Για να είναι εύχρηστο, το τηγάνι πρέπει να είναι συμβατό με τον τύπο της κουζίνας που έχετε στο σπίτι σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν μαγειρεύετε σε επαγωγικές εστίες. Για το λόγο αυτό, επιλέγετε πάντα τηγάνια και κατσαρόλες με σιδηρομαγνητικό πυθμένα. Αν θεωρείτε το πλύσιμο των πιάτων με το χέρι αδιανόητο μαρτύριο, τότε βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο τηγανιού σχάρας που θα επιλέξετε είναι επίσης ασφαλές για πλυντήριο πιάτων λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται.
Μέγεθος και σχήμα του ταψιού σχάρας
Το μέγεθος θα πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας - μικρότερο για singles ή ζευγάρια, μεγαλύτερο για οικογένειες. Στη συνέχεια, επιλέξτε το σχήμα του ταψιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας - ένα τετράγωνο τηγάνι είναι κατάλληλο για το ψήσιμο κρέατος και ψαριών και γενικά για κάθε φαγητό που δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. Με ένα στρογγυλό τηγάνι, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα το πιο βολικό και αποτελεσματικό ανακάτεμα των υλικών.
Ψήνετε με επαγωγή; Επιλέξτε το τηγάνι σας με σύνεση!
Αυτό έχει ειπωθεί αρκετές φορές παραπάνω, αλλά αν έπρεπε να αφήσουμε έναν κανόνα στην πέτρα, αυτός θα ήταν εκείνος για την επαγωγή: για το μαγείρεμα με επαγωγή χρειάζεστε τηγάνι με σιδηρομαγνητικό πυθμένανα αντιδράσει σωστά με την επαγωγική πλάκα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι κάθε μοντέλο πληροί αυτή την απαίτηση, διαφορετικά δεν θα μαγειρεύετε πολύ με επαγωγή.
Ολοκληρώστε την εμπειρία της μπριζόλας σας με ποιοτικά μαχαίρια
Η τέλεια μπριζόλα αξίζει όχι μόνο το τέλειο τηγάνι σχάρας, αλλά και εργαλεία σερβιρίσματος υψηλής ποιότητας. Για να κάνετε την εμπειρία κάθε μπουκιάς ακόμα καλύτερη, προσθέστε στον εξοπλισμό σας για ψήσιμο στη σχάρα μαχαίρια μπριζόλας υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι το ιδανικό αξεσουάρ για να κόβετε εύκολα ακόμα και τις πιο ζουμερές μπριζόλες. Ελέγξτε τη γκάμα των προτεινόμενων μαχαιριών μπριζόλας που διαθέτουμε
Τελική σύνοψη, ή ο απόλυτος κατάλογος ελέγχου για την επιλογή του καλύτερου τηγανιού ψησίματος
Ξέρετε ήδη ότι θέλετε να επιδοθείτε σε μπάρμπεκιου στην κουζίνα σας και ήδη κοιτάτε με την άκρη του ματιού σας το μας.σειρά τηγανιών σχάρας? Τότε προχωρήστε!
Βεβαιωθείτε:
- Το τηγάνι έχει αντικολλητικό πάτο. Το τιτάνιο είναι απολύτως ασυναγώνιστο από αυτή την άποψη, το αλουμίνιο δεν υστερεί πολύ, αλλά είναι επιρρεπές σε γρατζουνιές και παραμορφώσεις. Τόσο ο χάλυβας όσο και ο χυτοσίδηρος έχουν ένα βαθμό φυσικής αντικολλητικότητας, ο οποίος αυξάνεται με τη χρήση και τη σωστή φροντίδα.
- Υλικό ταψιού σχάρας άγει και συγκρατεί καλά τη θερμότητατο οποίο θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα όταν ψήνετε μπριζόλες στη σχάρα. Τα υψηλής ποιότητας τηγάνια σχάρας από ατσάλι ή χυτοσίδηρο εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
- Ο νέος σας βοηθός θα σημαίνει συσκευέςπου χρησιμοποιείτε, είτε πρόκειται για τον τύπο της εστίας (ειδικά με την επαγωγή), το πλυντήριο πιάτων ή την επιλογή του φούρνου.