Τηγάνια φωτιάς: συμβουλές και συμβουλές για την επιλογή

panev na ohen

Ένα τηγάνι φωτιάς δεν είναι μόνο ένα ποιοτικό και ανθεκτικό σκεύος που θα σας κρατήσει για χρόνια, αλλά είναι επίσης ένα εισιτήριο για τη λέσχη των πραγματικών γευσιγνωστών της υπαίθρου. Έχουμε μερικές σημαντικές συστάσεις και συνοπτικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αξιόπιστα σκεύη για τις υπαίθριες δραστηριότητές σας.

Τι κάνει τα τηγάνια φωτιάς διαφορετικά από τα συμβατικά

Τα δοχεία φωτιάς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και στην άμεση επαφή με τη φωτιά. Ως εκ τούτου, είναι συνήθως κατασκευασμένα από χυτοσίδηρο ή χάλυβας, δηλαδή κατασκευασμένα από υλικά που είναι ανθεκτικά και ταυτόχρονα συσσωρεύουν καλά τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας έτσι το ομοιόμορφο μαγείρεμα των τροφίμων.

Τηγάνια φωτιάς


Τα καλύτερα τηγάνια φωτιάς σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
litinová pánev na oheň
Το μυστικό της μακροζωίας των τηγανιών από χυτοσίδηρο
Ενώ τα τηγάνια από χυτοσίδηρο είναι ανθεκτικά και σχεδόν άφθαρτα, χρειάζονται λίγη φροντίδα και αγάπη για να διαρκέσουν για χρόνια...

Τηγάνια φωτιάς: τύποι και χρήσεις

litinova panev na ohen

Τηγάνια φωτιάς από χυτοσίδηρο

  • Διατηρούν άριστα τη θερμοκρασία και είναι τόσο ανθεκτικά που θα διαρκέσουν μια ζωή με την κατάλληλη φροντίδα.
  • Μπορείτε όχι μόνο να τα τηγανίσετε, αλλά και να τα ψήσετε ή να τα μαγειρέψετε και, φυσικά, να τα σερβίρετε αμέσως.
  • Με κάθε χρήση, αναπτύσσουν μια φυσική αντικολλητική επίστρωση.
  • Δεν πλένονται, σκουπίζονται μόνο με μια χαρτοπετσέτα μετά από κάθε χρήση και απαιτούν επίσης ειδική φροντίδα με τη μορφή τακτικού λαδώματος.
  • Τείνουν να είναι βαριά.
ocelova panev na ohen

Χαλύβδινα τηγάνια φωτιάς

  • Είναι ελαφρώς ελαφρύτερα από τα τηγάνια από χυτοσίδηρο και επομένως ευκολότερα στο χειρισμό.
  • Θερμαίνονται γρήγορα και στη συνέχεια κρυώνουν γρήγορα, οπότε είναι ιδανικές για τη γρήγορη προετοιμασία απλών πιάτων.
  • Αν τα κάψετε σωστά πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, θα αναπτύξουν μια φυσική αντικολλητική επιφάνεια.
  • Είναι επιρρεπείς στη διάβρωση και, ως εκ τούτου, απαιτούν σχολαστικό καθαρισμό και επακόλουθη επεξεργασία με λάδι.
  • Είναι συνήθως πιο προσιτά από τα τηγάνια από χυτοσίδηρο.
nerezova panev na ohen

Τηγάνια φωτιάς από ανοξείδωτο χάλυβα

  • Είναι ανθεκτικά τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες όσο και στη διάβρωση.
  • Καθαρίζονται εύκολα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.
  • Είναι ελαφριά και οικονομικά προσιτά.
  • Πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερο λίπος για το μαγείρεμα, ώστε να μην καίγεται το φαγητό.
  • Δεν συσσωρεύουν τη θερμότητα τόσο καλά όσο τα τηγάνια από χυτοσίδηρο. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία στο τηγάνι μπορεί να είναι λιγότερο σταθερή και αν δεν είναι αρκετά ζεστή, τα τρόφιμα συχνά καίγονται.
  • Σε ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να εμφανιστεί παραμόρφωση.
panev na ohen s nozickama

Τηγάνια φωτιάς με πόδια

  • Μοιάζουν περισσότερο με βραστήρες, αλλά χρησιμεύουν και ως τηγάνια.
  • Τα πόδια τα καθιστούν σταθερά, μειώνοντας τον κίνδυνο ανατροπής του περιεχομένου τους μέσα στη φωτιά.
  • Συνήθως διαθέτουν λαβή που διευκολύνει τη μεταφορά τους και καπάκι που βοηθάει να διατηρείται το φαγητό ζεστό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Τείνουν να είναι βαρύτερα από τα τηγάνια χωρίς πόδια.
  • Είναι ένα από τα πιο ακριβά τηγάνια φωτιάς.
kotlik na ohen

Ποια τηγάνια δεν ανήκουν στη φωτιά

  • Τηγάνια με αντικολλητική επιφάνεια - είτε πρόκειται για τιτάνιο, κεραμικό ή οποιοδήποτε άλλο αντικολλητικό υλικό, οι επιφάνειες αυτές δεν έχουν σχεδιαστεί για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες και σίγουρα όχι για επαφή με άμεση φωτιά.
  • Τηγάνια με πλαστικά ή ξύλινα στοιχεία - θα μπορούσαν να πάρουν φωτιά ή να λιώσουν με τη φωτιά.
  • Τηγάνια με λεπτά τοιχώματα - τα λεπτά τοιχώματα μπορούν εύκολα να παραμορφωθούν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
panev na ohen
5 χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα ταψί φωτιάς
  • Υλικό - σκεφτείτε ποια πιάτα θα μαγειρεύετε πιο συχνά και επιλέξτε το κατάλληλο υλικό αναλόγως.
  • Μέγεθος - με βάση τον αριθμό των ατόμων για τα οποία θα μαγειρεύετε πιο συχνά. Να θυμάστε ότι όσο μικρότερο είναι το τηγάνι, τόσο ελαφρύτερο θα είναι.
  • Τύπος - Τα τηγάνια σχάρας με φωτιά είναι ιδανικά για την προετοιμασία κρέατος και ψαριών, εν ολίγοις για το ψήσιμο στη σχάρα. Τα γουόκ φωτιάς ή άλλα βαθιά τηγάνια είναι εξαιρετικά για το μαγείρεμα ογκωδών πιάτων, μαγειρευτών κ.λπ.
  • Λαβή - να θυμάστε ότι η λαβή πρέπει επίσης να είναι κατασκευασμένη από υλικό που αντέχει σε άμεση φωτιά.
  • Ανακτήθηκε από - αν σκοπεύετε να μεταφέρετε το τηγάνι σας σε υπαίθριες πεζοπορίες, επιδιώξτε το μικρότερο μέγεθος και το μικρότερο βάρος. Αν θα μαγειρεύετε μόνο στο σπίτι στον κήπο, τότε αυτοί οι παράγοντες μπορεί να μην παίζουν σημαντικό ρόλο για εσάς.
panvicka na ohen
Τηγάνια για φωτιά
Συμβουλές μαγειρικής:

Ποτέ μην βάζετε κρύο τηγάνι σε καυτή φωτιά. Μπορεί να σπάσει. Είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε το της.σταδιακή θέρμανση.

Λόγω του υλικού του ταψιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή όχι λίπος για το μαγείρεμα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εκτός από αντικολλητικό, προσθέτει επίσης γεύση στο φαγητό.

Μετά από κάθε χρήση του pan αφήστε να κρυώσει και καθαρίστε. Εάν το υλικό το απαιτεί, τρίψτε το με λάδι.

O ασφάλεια στο μαγείρεμα στη φύση οι γονείς σας σίγουρα σας έχουν διδάξει πολλές φορές, αλλά για να είμαστε σίγουροι, τους ακολουθούμε και σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα ένα κατάλληλο μέρος για να ανάψετε μια φωτιά και να μην την αφήνετε όσο ακόμα καίγεται.

kotlik na ohen
Κορυφαία τηγάνια φωτιάς
Τηγάνια φωτιάς Petromax είναι θρυλικά τηγάνια από χυτοσίδηρο που αναπτύχθηκαν ειδικά για μαγείρεμα σε ανοιχτή φωτιά. Η στιβαρή κατασκευή τους και η ικανότητά τους να διανέμουν ομοιόμορφα και να διατηρούν τη θερμότητα τα καθιστούν αγαπημένο εργαλείο για τους λάτρεις της υπαίθρου και τους καλοφαγάδες. Χάρη στη στιβαρή κατασκευή του, το μαντεμένιο τηγάνι Petromax διαρκεί πραγματικά πολύ, και σύμφωνα με όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες σεφ που έχουν στην κατοχή τους αυτό το σύμβολο μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους, όλα τα πιάτα έχουν πολύ καλύτερη γεύση από αυτό επίσης.

Τηγάνια φωτιάς Petromax
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Ποιο είναι το καλύτερο υλικό για τη φωτιά;
Τα ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες υλικά είναι χυτοσίδηρος, χάλυβας ή ανοξείδωτος χάλυβας. Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν είναι κατάλληλα.
Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του ταψιού φωτιάς;
Το μέγεθος του ταψιού εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων για τα οποία μαγειρεύετε και από το είδος του φαγητού που σκοπεύετε να ετοιμάσετε. Σε γενικές γραμμές:
  • Για 1-2 άτομα: αρκεί ένα ταψί με διάμετρο 20-25 cm.
  • Για 3-4 άτομα: ένα ταψί με διάμετρο 25-30 cm είναι κατάλληλο.
  • Για μια μεγαλύτερη ομάδα: Επιλέξτε ένα ταψί με διάμετρο 30 cm ή μεγαλύτερη.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε καύσιμο κάτω από το ταψί της φωτιάς;
Το πιο συνηθισμένο καύσιμο είναι το ξύλο, τα κάρβουνα ή οι μπρικέτες. Ορισμένα τηγάνια μπορεί επίσης να είναι κατάλληλα για καυστήρες αερίου, αλλά είναι πάντα σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ποιο είναι το καλύτερο τηγάνι για το μαγείρεμα μπριζόλας στη φωτιά;
Ένα βαρύ τηγάνι από χυτοσίδηρο είναι ιδανικό για το μαγείρεμα μπριζόλας, καθώς μπορεί να διατηρήσει υψηλή θερμοκρασία και να τσιγαρίσει το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Πώς να φροντίζετε ένα μαντεμένιο τηγάνι φωτιάς;
Μετά από κάθε χρήση, καθαρίζετε το ταψί με χαρτί κουζίνας ή σφουγγάρι και νερό. Μην αφήνετε υπολείμματα φαγητού σε αυτό. Μετά τον καθαρισμό, αλείψτε το τηγάνι με ένα λεπτό στρώμα λαδιού και ζεστάνετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Με αυτόν τον τρόπο θα ξαναχτιστεί το προστατευτικό στρώμα στο τηγάνι.