Το καρύκευμα είναι μια διαδικασία κατά την οποία το σχηματίζει μια φυσικά αντικολλητική προστατευτική επίστρωση στην επιφάνεια του τηγανιού. Αυτή η επίστρωση εξασφαλίζει ότι τα τρόφιμα δεν κολλάνε και προστατεύει επίσης το τηγάνι από τη διάβρωση.
Το ψήσιμο συνίσταται στην εφαρμογή ενός λεπτού στρώματος λαδιού στην επιφάνεια του ταψιού, το οποίο στη συνέχεια θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Το λάδι συνδέεται χημικά με την επιφάνεια του ταψιού σχηματίζοντας ένα γυαλιστερή ανθεκτική επίστρωση που είναι ανθεκτική στο νερό και στα τρόφιμαπου τείνουν να κολλήσουν.
Αυτή η διαδικασία δεν είναι εφάπαξ- με κάθε χρήση και επακόλουθη επεξεργασία, το η επίστρωση και οι ιδιότητές της βελτιώνονται.