odpocet
1 ημέρα
6 ώρες
6 λεπτά
27 δευτερόλεπτα

Συνταγή για τις καλύτερες τηγανίτες

Θέλετε να φάτε τις τηγανίτες των σεφ μας από το Chefparade? Δεν υπάρχει αμφιβολία! Είναι ένας πολύπλευρος άσος στο μανίκι σας - ένα εξαιρετικό πρωινό και ένα γρήγορο επιδόρπιο όταν οι πελάτες σας επιθυμούν κάτι γλυκό (ή ένας πεινασμένος επισκέπτης). Είτε τα γεμίσετε με φρούτα, σοκολάτα, φρέσκο τυρί ή απλώς με ό,τι βρείτε στο ψυγείο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτή τη συνταγή.

Συστατικά
  • 125 g απλό αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 300 ml γάλα
  • τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

crepes
Διαδικασία
  1. V μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και ενδεχομένως τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα.
  2. Προσθέστε σταδιακά τα υγρά συστατικά στο αλεύρι και χτυπήστε με ένα σύρμαμέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη χωρίς σβώλους. Η ιδανική ζύμη θα πρέπει να έχει περίπου τη συνοχή κρέμας γάλακτος.
  3. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο, τουλάχιστον 15-30 λεπτά, αλλά όλη τη νύχτα ή περισσότερο, θα διατηρηθεί μέχρι και 24 ώρες.
  4. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις τοποθετήσετε την παλάμη σας περίπου 5 εκατοστά πάνω από το τηγάνι και η θερμότητα ακτινοβολεί από αυτό, είναι ώρα για την πρώτη τηγανίτα.
  5. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο τηγάνι και μειώστε τη φωτιά στο μέτριο.
  6. Ανακατέψτε ελαφρά τη ζύμη και σέσουλα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αμέσως γείρετε το ταψί από τη μία πλευρά στην άλλη για να απλώσετε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο. Αν το μείγμα είναι αρκετά αραιό, θα χυθεί εύκολα.
  7. Μόλις στεγνώσει η κορυφή της τηγανίτας και σκάσουν οι φυσαλίδες που έχουν σχηματιστεί, είναι η κατάλληλη στιγμή να την αναποδογυρίσετε. Με ένα ελαφρύ τηγάνι αυτό γίνεται εύκολα γυρίζοντάς το από την άλλη πλευρά, αλλά αν τηγανίζετε σε ένα βαρύ μαντεμένιο ή χαλύβδινο τηγάνι, κατά προτίμηση κάτω από τη τηγανίτα και αναποδογυρίστε τη με έναν αναποδογυριστή.
  8. Αφήστε τη τηγανίτα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και βγάλτε την από το τηγάνι. Αν έχει μείνει καμένο μείγμα στο τηγάνι, σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα, προσθέστε λίγο βούτυρο και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δουλέψετε όλο το μείγμα.
  9. Απλώστε αμέσως τις έτοιμες τηγανίτες με τη γέμιση ή βάλτε τις σε ένα πιάτο και κρατήστε τις ζεστές - είτε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο (60-70 °C) είτε σε ζεστό φούρνο. Αν είναι ζεστές, η γέμιση θα απλωθεί καλύτερα και, φυσικά, θα έχουν καλύτερη γεύση.
  10. Οι έτοιμες τηγανίτες μπορούν να τυλιχθούν σε ρολά, να διπλωθούν σε τρίγωνα ή να γίνουν κέικ τηγανίτας.


Τα καλύτερα τηγάνια για τηγανίτες σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

recept na palacinky
Συμβουλές & κόλπα
Πώς να προετοιμάσετε νόστιμες τηγανίτες
  • Αν θέλετε να γεμίσετε τις τηγανίτες με μια γλυκιά γέμιση, τότε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Να ξέρετε όμως ότι ένα τέτοιο μείγμα θα γίνει πιο γρήγορα χρυσαφένιο, αλλά θα καεί και πιο εύκολα.
  • Αν πρόκειται να φτιάξετε τηγανίτες με αλμυρή γέμιση, τότε μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε αλατισμένο βούτυρο ή να προσθέσετε μια πρέζα άλατα περισσότερα ή μπορείτε να προσθέσετε βότανα σε αυτό.
  • Οι τηγανίτες μπορούν επίσης να παρασκευαστούν σε λαρδί ή λάδι ή σε αντικολλητικά τηγάνια Εντελώς χωρίς λιπαρά. Να θυμάστε όμως ότι το βούτυρο τους δίνει την αληθινή "γαλλική κρέπα" γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο καθαρισμένο, καθώς δεν καίγεται, σε αντίθεση με το κανονικό βούτυρο.
  • Λέγεται ότι η πρώτη τηγανίτα δεν πάει ποτέ στραβά, καίγεται ή σκίζεται όταν την αναποδογυρίζετε. Συχνά αυτό οφείλεται στο ότι το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας λίγο περισσότερο λίπος για το πρώτο τηγάνισμα. Αλλά τότε η τηγανίτα θα είναι πολύ λιπαρή, οπότε και πάλι δεν είναι ιδανική. Μην κάνετε λοιπόν ρυτίδες στην πρώτη τηγανίτα, αλλά αν η δεύτερη σκιστεί και δεν μπορείτε να την αναποδογυρίσετε, τότε το πρόβλημα είναι μάλλον η σύσταση του μείγματος, οπότε προσπαθήστε να το σώσετε προσθέτοντας ένα αυγό.
  • Αν σας αρέσουν πολύ λεπτές τηγανίτες, προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα στο μείγμα από αυτό που απαιτεί η συνταγή.
  • Αν έχετε φτιάξει περισσότερες τηγανίτες από όσες χρησιμοποιείτε, βάλτε τις στο πλάκα, αφήστε τα να κρυώσουν, σκεπάστε τα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Θα διατηρηθούν έως και 3 ημέρες. Οι έτοιμες τηγανίτες μπορούν επίσης να καταψυχθούν.


Όλα όσα είναι χρήσιμα για την παρασκευή τηγανίτες

Οδηγίες βίντεο
Πώς να προετοιμάσετε τηγανίτες
Γίνε μάστορας στην παρασκευή τηγανίτες που όλοι όσοι τις δοκιμάζουν θα τις λατρέψουν.

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
jak vybrat panev
Πώς να επιλέξετε το σωστό τηγάνι (όχι μόνο για τηγανίτες)
Η επιλογή του σωστού τηγανιού είναι το κλειδί για τέλειες τηγανίτες - θα σας πούμε πώς να το κάνετε!
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Γιατί οι τηγανίτες μου σκίζονται ή κολλάνε στο τηγάνι;
Αν οι τηγανίτες σκίζονται, το μείγμα μπορεί να είναι πολύ ρευστό - δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο αλεύρι. Αν κολλήσουν στο τηγάνι, το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό ή ότι δεν υπάρχει αρκετό λίπος. Χρησιμοποιήστε ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό τηγάνι και αλείψτε το ελαφρά με βούτυρο ή λάδι πριν από κάθε τηγανίτα.
Ποια είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανίτες χωρίς γάλα;
Το γάλα μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με εναλλακτικά προϊόντα φυτικής προέλευσης (π.χ. γάλα βρώμης, αμυγδάλου ή σόγιας). Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλώς νερό - οι τηγανίτες θα είναι πιο ελαφριές αλλά και πάλι νόστιμες. Απλώς αναμείξτε 200 γραμμάρια απλό αλεύρι, 2 αυγά, 300 ml νερό, μια πρέζα αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Πώς να γυρίζετε σωστά τις τηγανίτες ώστε να μην διαλύονται;
Αφού ρίξετε το μείγμα στο ταψί, περιμένετε μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να διαχωρίζονται και η επιφάνεια να μην είναι πλέον υγρή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια φαρδιά σπάτουλα και αναποδογυρίστε τη τηγανίτα γρήγορα και ομαλά. Αν αισθάνεστε γενναίοι, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τη ρίξετε - ένα απότομο αλλά απαλό χτύπημα του καρπού είναι το μόνο που χρειάζεστε!
Πόση ώρα πρέπει να αφήσετε το μείγμα της τηγανίτας να ξεκουραστεί πριν το τηγάνισμα;
Ιδανικά τουλάχιστον 15-30 λεπτά. Η ανάπαυση θα επιτρέψει στο αλεύρι να απορροφήσει τα υγρά και η ζύμη θα αποκτήσει καλύτερη συνοχή. Αν βιάζεστε, μπορείτε να τηγανίσετε αμέσως, αλλά αν έχετε χρόνο, αφήστε το ζυμάρι στο ψυγείο για μια ώρα ή όλη τη νύχτα - το αποτέλεσμα θα είναι πιο μαλακές τηγανίτες.
Πώς να φτιάξετε τηγανίτες για να γίνουν αφράτες;
Το κλειδί για αφράτες τηγανίτες είναι η προσθήκη ενός διογκωτικού παράγοντα, όπως το μπέικιν πάουντερ ή η μαγειρική σόδα. Ένα άλλο κόλπο είναι να αφήσετε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγο (τουλάχιστον 15 λεπτά) και να μην το παρακουράζετε ανακατεύοντας το κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος - όσο λιγότερο το ανακατεύετε, τόσο πιο αφράτο θα είναι.

 

Έκπτωση 5 %

Εγγραφείτε στο newsletter μας και απολαύστε:

✓ 5% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά

✓ πολιτική δωρεάν επιστροφών εντός 100 ημερών

✓ συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον και χωρίς πλαστικά

✓ πρακτικές μαγειρικές συμβουλές και κόλπα

 
 

Ο κωδικός της έκπτωσής σας 5%

KULINA5

Στο πρώτο βήμα της παραγγελίας σας, τσεκάρετε το πλαίσιο «Έχω εκπτωτικό κωδικό» και εισάγετε τον κωδικό.