Συμβουλές & κόλπα
Πώς να προετοιμάσετε νόστιμες τηγανίτες
- Αν θέλετε να γεμίσετε τις τηγανίτες με μια γλυκιά γέμιση, τότε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Να ξέρετε όμως ότι ένα τέτοιο μείγμα θα γίνει πιο γρήγορα χρυσαφένιο, αλλά θα καεί και πιο εύκολα.
- Αν πρόκειται να φτιάξετε τηγανίτες με αλμυρή γέμιση, τότε μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε αλατισμένο βούτυρο ή να προσθέσετε μια πρέζα άλατα περισσότερα ή μπορείτε να προσθέσετε βότανα σε αυτό.
- Οι τηγανίτες μπορούν επίσης να παρασκευαστούν σε λαρδί ή λάδι ή σε αντικολλητικά τηγάνια Εντελώς χωρίς λιπαρά. Να θυμάστε όμως ότι το βούτυρο τους δίνει την αληθινή "γαλλική κρέπα" γεύση.
- Χρησιμοποιήστε βούτυρο καθαρισμένο, καθώς δεν καίγεται, σε αντίθεση με το κανονικό βούτυρο.
- Λέγεται ότι η πρώτη τηγανίτα δεν πάει ποτέ στραβά, καίγεται ή σκίζεται όταν την αναποδογυρίζετε. Συχνά αυτό οφείλεται στο ότι το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας λίγο περισσότερο λίπος για το πρώτο τηγάνισμα. Αλλά τότε η τηγανίτα θα είναι πολύ λιπαρή, οπότε και πάλι δεν είναι ιδανική. Μην κάνετε λοιπόν ρυτίδες στην πρώτη τηγανίτα, αλλά αν η δεύτερη σκιστεί και δεν μπορείτε να την αναποδογυρίσετε, τότε το πρόβλημα είναι μάλλον η σύσταση του μείγματος, οπότε προσπαθήστε να το σώσετε προσθέτοντας ένα αυγό.
- Αν σας αρέσουν πολύ λεπτές τηγανίτες, προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα στο μείγμα από αυτό που απαιτεί η συνταγή.
- Αν έχετε φτιάξει περισσότερες τηγανίτες από όσες χρησιμοποιείτε, βάλτε τις στο πλάκα, αφήστε τα να κρυώσουν, σκεπάστε τα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Θα διατηρηθούν έως και 3 ημέρες. Οι έτοιμες τηγανίτες μπορούν επίσης να καταψυχθούν.