Όταν πρόκειται να κόψετε κρέας και να κόψετε κόκαλα, ένα κανονικό μαχαίρι δεν είναι αρκετό και σε αυτό το σημείο έρχεται ο μπαλτάς. Η φαρδιά και βαριά λεπίδα του διευκολύνει την κοπή των υλικών χωρίς να ασκείται περιττή δύναμη, ενώ η τέλεια ισορροπημένη εργονομική λαβή εξασφαλίζει άνετο κράτημα και ασφαλή χειρισμό.


Σε αντίθεση με άλλα μαχαίρια κουζίνας Ο τεμαχιστής έχει σχεδιαστεί για να συνδυάζει αντοχή και σταθερότητα με μια αρκετά κοφτερή ακμή που επιτρέπει καθαρές κοπές χωρίς υπερβολικό τεμαχισμό ινών. Διαθέτει διάφορα διακριτικά χαρακτηριστικά:
- Ευρεία και βαριά λεπίδα - Ιδανικό για ακριβή κοπή και τεμαχισμό συστατικών που ένα συμβατικό μαχαίρι δεν θα μπορούσε να χειριστεί.
- Ευθεία άκρη - επιτρέπει την αποτελεσματική μεταφορά δύναμης κατά την κοπή οστών και σκληρού κρέατος και εξαλείφει τις ατελείς κοπές.
- Ισορροπημένος σχεδιασμός - παρέχει σταθερότητα και έλεγχο σε κάθε κοπή.
- Στιβαρή και εργονομική λαβή - εξασφαλίζει ασφαλές κράτημα ακόμα και όταν εργάζεστε με μεγάλη δύναμη.
Ποιοτικοί μπαλτάδες κρέατος
Πώς να επιλέξετε το σωστό μπαλτά για κρέας;
Όταν επιλέγετε ένα ελικόπτερο, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορους βασικούς παράγοντες:
Μέγεθος και βάρος:
Οι μικρότεροι τεμαχιστές (15-18 cm) είναι κατάλληλοι για εργασίες μεγαλύτερης ακρίβειας, για παράδειγμα για τον τεμαχισμό πουλερικών ή μικρότερων κομματιών κρέατος. Τα πιο στιβαρά μοντέλα (20 cm ή περισσότερο) παρέχουν μεγαλύτερη ισχύ κατά τον τεμαχισμό οστών και σκληρών υλικών.
Υλικό λεπίδας:
Ο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολη συντήρηση, ενώ οι λεπίδες από υψηλότερο άνθρακα προσφέρουν καλύτερη αιχμηρότητα αλλά απαιτούν τακτική φροντίδα.
Σχήμα λεπίδας:
Ορισμένοι μπαλτάδες έχουν πιο καμπυλωτή λεπίδα για πιο ομαλή κοπή, ενώ τα ίσια μοντέλα είναι πιο αποτελεσματικά για δυναμικές κοπές.
Τύπος λαβής:
Η ξύλινη λαβή προσφέρει παραδοσιακή εμφάνιση και άνετο κράτημα, ενώ τα σύγχρονα σύνθετα υλικά ή ο ανοξείδωτος χάλυβας προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή και ευκολότερη συντήρηση.

Για να διασφαλίσετε ότι ο μπαλτάς σας θα παραμείνει για πολλά χρόνια σε άριστη κατάσταση, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές απλές αρχές:
- Χρησιμοποιήστε το σωστό σανίδα κοπής - ιδανικά από ξύλο ή πλαστικό για να αποφευχθεί η φθορά της λεπίδας.
- Μην πλένετε στο πλυντήριο πιάτων - το πλύσιμο στο χέρι και το άμεσο στέγνωμα θα συμβάλουν στην παράταση της διάρκειας ζωής.
- Ακονίστε τακτικά - επειδή ο μπαλτάς κάνει τη σκληρότερη δουλειά στην κουζίνα, η λεπίδα του φθείρεται γρηγορότερα από ένα κανονικό μαχαίρι. Κανονικό εστίασηΈτσι, το είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.
- Αποθηκεύστε με ασφάλεια - ιδανικά στο μπλοκ μαχαιριών, σε μαγνητική μπάρα ή σε προστατευτική θήκη για να αποφύγετε το θάμπωμα ή την καταστροφή της λεπίδας.