Φόρμες για τάρτες

6 items total

Ταψάκια για τάρτες & τάρτες - επεκτείνετε το μενού του σπιτιού σας

Τι είναι οι φόρμες για τάρτες και ταρτάκια

Η ταρτιέρα είναι ένα ρηχό, στρογγυλό σκεύος ψησίματος που χρησιμοποιείται συχνότερα για την παρασκευή τάρτας (γλυκιάς ή ξινής), κέλυφος τάρτας, πίτες και κις. Τα ταρτάκια είναι απλά μίνι-ταρτάκια και μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ταρτάκια αν θέλετε να ετοιμάσετε μερικά σνακ για ένα πάρτι ή συμπόσιο. Όταν επιλέγετε ένα δαχτυλίδι ή μια φόρμα για τάρτα, λάβετε υπόψη σας τη διάμετρό του και τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας.

Ορισμένες από τις φόρμες για τάρτες που προσφέρονται στο Kulina έχουν αποσπώμενη βάση, αλλά μια μονοκόμματη φόρμα για τάρτες μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς, αν ετοιμάζετε τάρτες με υγρή γέμιση.

Στο Kulina θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από φόρμες για τάρτες και ταρτάκια σε διάφορες διαμέτρους και σχήματα - από τις πιο παραδοσιακές - στρογγυλές, μέχρι ορθογώνιες ή τετράγωνες φόρμες. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας διάτρητους δακτυλίους τάρτας από ατσάλινα ή κεραμικά σκεύη για τάρτες. Επιλέξτε ατσάλινη στρογγυλή φόρμα για τάρτες από de Buyer ή επιλέξτε ένα πραγματικό μάτι - ένα κόκκινο κεραμικό σκεύος για τάρτα από την Emile Henry.

Χρειάζεται να λαδώσω τη φόρμα για τάρτα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να λαδώσετε τη φόρμα τάρτας πριν τη στρώσετε με τη ζύμη. Γιατί Η υψηλή περιεκτικότητα της ζύμης σε βούτυρο θα την εμποδίσει φυσικά να κολλήσει στον πάτο του ταψιού. Ωστόσο, ειδικά αν έχετε μονοκόμματη φόρμα για τάρτες ή ταρτάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο βούτυρο για να λαδώσετε τη φόρμα σας. Θα σας διευκολύνει να βγάλετε την τάρτα από το πιάτο. Αν η ταρτιέρα σας έχει αυλακωτές άκρες, φροντίστε να τις λαδώσετε ομοιόμορφα.

Φασόλια ψησίματος - μια ωραία προσθήκη στη φόρμα της τάρτας σας

Τα φασόλια ψησίματος είναι μικρές μπάλες από κεραμικό υλικό που διοχετεύει τη θερμότητα, οι οποίες βαραίνουν τη ζύμη και τη βοηθούν να ψηθεί από πάνω. Πώς τα χρησιμοποιείτε Τα φασόλια ψησίματος χρησιμοποιούνται στο "τυφλό" ψήσιμο - αυτό περιλαμβάνει την επένδυση της άψητης ζύμης είτε με λαδόκολλα (χαρτί ψησίματος) είτε με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια τη γεμίζουν με βαρίδια - φασόλια ψησίματος. Κρατούν τη ζύμη σε σχήμα καθώς μαγειρεύεται και εμποδίζουν τη βάση να φουσκώσει.

Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική, ελέγξτε την προσφορά μας σε αξεσουάρ ζαχαροπλαστικής και ταψιά ζαχαροπλαστικής. Ps. Γνωρίζετε ότι μπορείτε επίσης να ψήσετε ταρτάκια σε φόρμες για μάφιν Ελέγξτε τα!