Forged
επωνυμία Forged - από αγάπη για το μαγείρεμα και το φαγητό
Η ιδέα να δημιουργηθεί μια επωνυμία που θα προσφέρει μια ξεχωριστή, ελκυστική, υψηλής ποιότητας αλλά πάνω απ' όλα προσιτή σειρά μαχαιριών και να τη συνδυάσουμε με την ιαπωνική παράδοση σφυρηλάτησης μαχαιριών γεννήθηκε στην Ολλανδία το 2014.
Το 2015 η μάρκα Forged κυκλοφόρησε με τις δύο πρώτες σειρές μαχαιριών: Brute και Intense. Πολλοί σεφ και ερασιτέχνες μάγειρες αγάπησαν την ποιότητα και το στυλ των μαχαιριών Forged και σύντομα ακολούθησαν αρκετές νέες συλλογές και νέοι τύποι μαχαιριών. Από το 2021, η μάρκα Forged προσφέρει 6 διαφορετικές σειρές – Katai, Olive, Sebra, VG10, Brute και Intense (μπορείτε να διαβάστε περισσότερα γι' αυτές ΕΔΩ), το καθένα με τη δική του χαρακτηριστική, σφυρηλατημένη εμφάνιση και μοναδικό σχεδιασμό λαβής. Όλα τα σφυρήλατα μαχαίρια επισημαίνονται με το λογότυπο Forged που είναι σφραγισμένο σε κάθε μαχαίρι.
Πώς κατασκευάζονται όμως τα σφυρήλατα μαχαίρια;
Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία των Forged knives ήταν η κατασκευή τους με παραδοσιακό τρόπο. Η σφυρηλάτηση χρησιμοποιείται για την ενίσχυση και την ενοποίηση της λεπίδας και η υψηλής ποιότητας σφυρηλάτηση με το χέρι ενισχύει το μαχαίρι ακόμη και πολλές φορές. Οι σφυρήλατες λεπίδες δεν σπάνε εύκολα καθώς μετά από κατάλληλη θερμική επεξεργασία αποκτούν υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα.
Έτσι οι ιδρυτές της μάρκας Forged αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με ένα μικρό αλλά παθιασμένο εργοστάσιο μαχαιριών με ενθουσιώδεις κατασκευαστές μαχαιριών, οι οποίοι παράγουν κάθε μαχαίρι στο χέρι με παραδοσιακό τρόπο. Το πάθος τους για τα μαχαίρια και τη δεξιοτεχνία βρίσκεται στην καρδιά του ονόματος, της ποιότητας και της χαρακτηριστικής εμφάνισης της Forged που αναγνωρίζεται εύκολα.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των μαχαιριών της επωνυμίας Forged εδώ.