Εργαλεία κουζίνας
Σκεύη κουζίνας - τα βασικά εργαλεία της κουζίνας σας
Τι είναι τα σκεύη κουζίνας
Τα σκεύη κουζίνας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία των γευμάτων και είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα των τροφίμων.
Είναι απαραίτητα εργαλεία που καθιστούν την προετοιμασία των γευμάτων απλούστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη. Μερικά από τα κοινά εργαλεία κουζίνας είναι τα εξής:
- Ένα κουτάλι ανάμειξης χρησιμοποιείται για την ανάμειξη γευμάτων με παχύρρευστη υφή, όπως το κουρκούτι.
- Ένα σετ μαγειρικών σκευών που συχνά περιλαμβάνει μια ποικιλία από κουτάλια, κουτάλες, πιρούνια, στρίφτες κ.λπ.
- Ένας γυριστής: Ο γυριστήρας χρησιμοποιείται για να γυρίζετε γρήγορα τα τρόφιμα, όπως μια ομελέτα, μια κρέπα ή ένα κομμάτι ψάρι.
- Μια τρυπητή κουτάλα επιτρέπει την αποστράγγιση των υγρών, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το στράγγισμα λαχανικών, την ανάσυρση φαγητού από βραστό ή σούπα
- Ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απλώσετε μαρινάδες, λιωμένο βούτυρο ή αβγά στο φαγητό πριν από το ψήσιμο.
- Ένας πολτοποιητής πατάτας χρησιμοποιείται για να συνθλίψει μαλακές τροφές για συνταγές όπως πουρές πατάτας, σάλτσα μήλου και τηγανητά φασόλια.
- Αστάρια για κρέπες χρησιμοποιούνται για το άπλωμα της ζύμης στις μηχανές κρέπας.
- Μια σπάτουλα κουζίνας είναι που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα και το ψήσιμο (άπλωμα, ανάμειξη, ανατροπή, κ.λπ.)
- Κουτάλες κουζίνας χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν σούπες, βραστά και άλλα υγρά.
Υπάρχουν πολλά άλλα εργαλεία κουζίνας, το καθένα με ξεχωριστή χρήση. Οι συγκεκριμένες μαγειρικές εργασίες και οι προτιμήσεις του σεφ θα καθορίσουν το είδος του εξοπλισμού που απαιτείται.
Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σκευών κουζίνας
Για την κατασκευή εργαλείων κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά. Η επιλογή εξαρτάται από την επιφάνεια στην οποία θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε (την επιφάνεια του τηγανιού, της κατσαρόλας ή του μπολ της κουζίνας σας), αλλά τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σκευών κουζίνας είναι:
- Πλαστικό: Πλαστικά σκεύη: Τα πλαστικά σκεύη είναι ελαφριά και προσιτά. Μπορούν να λιώσουν ή να παραμορφωθούν αν εκτεθούν σε υπερβολική θερμότητα, αλλά είναι ιδανικά για χρήση με αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη.
- Ανοξείδωτο ατσάλι: Ανοξείδωτος χάλυβας: Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα στιβαρό, ανθεκτικό στη σκουριά και υγιεινά ασφαλές υλικό. Η ανθεκτικότητα του ανοξείδωτου χάλυβα το καθιστά ιδανικό για χρήση με μαγειρικές συσκευές υψηλής θερμοκρασίας.
- Νάιλον: Εξοπλισμός κουζίνας από νάιλον είναι ανθεκτικός στις γρατσουνιές και τη θερμότητα. Είναι ελαφριά και φθηνά, αλλά αν εκτεθούν σε έντονη θερμότητα, μπορεί να λιώσουν ή να παραμορφωθούν.
- Σιλικόνη: Σιλικόνη: Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για χρήση με αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, καθώς είναι ανθεκτικό στη θερμότητα και αντικολλητικό. Με τα σκεύη κουζίνας από σιλικόνη, οι κατσαρόλες και τα τηγάνια σας δεν θα γρατζουνιστούν.
- Ξύλο: Τα ξύλινα σκεύη είναι ασφαλή για τις αντικολλητικές επιφάνειες και δεν θα γρατζουνίσουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Μπορούν να αντέξουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με την κατάλληλη συντήρηση και είναι επίσης ανθεκτικά στη θερμότητα.
Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον οδηγό αγορών μας για τα 10 κορυφαία βασικά είδη κουζίνας για να δείτε σε ποια άλλα βασικά είδη κουζίνας αξίζει να επενδύσετε.