Βαθιές λεκάνες - Ο πλήρης οδηγός

3 λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα βαθύ τηγάνι στην κουζίνα σας:

    1. Ευελιξία: Η φριτέζα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό τηγάνι. Σας επιτρέπει επίσης να σοτάρετε, να κοκκινίζετε, να βράζετε και να ψήνετε, ώστε να μην χρειάζεται να περιορίζεστε σε ένα μόνο είδος φαγητού.
    2. Υγιεινότερη μαγειρική: Χάρη στα ψηλά τοιχώματα του βαθύ τηγανιού, μπορείτε να σιγοβράζετε το φαγητό στους χυμούς του ή με λίγη ποσότητα ζωμού, κάτι που είναι πολύ πιο υγιεινό από το τηγάνισμα σε πολύ λάδι.
    3. Μεγάλες μερίδες: Είτε ετοιμάζετε μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια είτε απλώς μια μεγάλη μερίδα από το αγαπημένο σας πιάτο, το βαθύ τηγάνι σας δίνει άφθονο χώρο για αυτό ακριβώς.
panev na sote
Για τι είναι καλά τα βαθιά τηγάνια

Τηγάνι Sauté, όπως ονομάζεται επίσης η φριτέζα, είναι σαν ένας υπεράνθρωπος στην κουζίνα. Μπορεί να κάνει πολλά:

  • Πνιγμός: Ψήστε το κρέας ή τα λαχανικά σας μέχρι να ροδίσουν, περιχύστε τα, σκεπάστε τα και στη συνέχεια σιγοβράστε χωρίς να ανησυχείτε ότι κάτι θα διαρρεύσει από το τηγάνι.
  • Ψήσιμο: Κρέας, λαχανικά και κυρίως τα βασικά για τις σάλτσες... με λίγα λόγια, οτιδήποτε χρειάζεται λίγο χυμό.
  • Μαγείρεμα: Πυκνές σούπες, χυλοπίτες, ριζότο ή ζυμαρικά, απλά οτιδήποτε όπου μειώνουμε το υγρό για να δημιουργήσουμε μια παχύρρευστη συνοχή.
  • Τηγάνισμα και ψήσιμο: Ναι, μπορεί να κάνει και αυτές τις εργασίες, αν και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πιο εξειδικευμένα εργαλεία κουζίνας και για τα δύο.
Βαθιά τηγάνια

Ας συγκρίνουμε

Τηγάνια για βαθύ τηγάνισμα vs. τηγάνια για γουόκ

hluboka panvicka
  • Έχει υπερυψωμένες άκρες, επίπεδο και ευρύχωρο πάτο.
  • Ο επίπεδος πυθμένας εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Είναι ιδανικό για σάλτσες, ψήσιμο, τηγάνισμα, σιγοψήσιμο και σύντομο ψήσιμο.
  • Έχει ένα ευρύτερο φάσμα χρήσεων και είναι σχεδόν απαραίτητο για την ευρωπαϊκή κουζίνα, όπου συχνά χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες ποσότητες υγρών και μεγαλύτεροι χρόνοι μαγειρέματος.
Βαθιά τηγάνια
wok
  • Έχει ψηλές, λοξές άκρες και σχετικά στενό πυθμένα.
  • Έχει σχεδιαστεί για γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία. Οι λοξές άκρες επιτρέπουν την εύκολη ανάδευση του φαγητού, εξασφαλίζοντας το γρήγορο ψήσιμο.
  • Είναι ιδανικό κυρίως για την προετοιμασία ασιατικών πιάτων, αν και με λίγη επιδεξιότητα μπορείτε να ετοιμάσετε πιάτα από άλλες κουζίνες του κόσμου. Περισσότερες πληροφορίες για τα τηγάνια wok.
Τηγάνια γουόκ


Τα καλύτερα βαθιά τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών

material hluboke panve
Από τι είναι φτιαγμένο ένα ποιοτικό τηγάνι

Παραδοσιακά υλικά όπως χάλυβα ή χυτοσίδηρο μεγάλη κατανομή θερμότητας και κατάλληλο για μαγείρεμα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, δεν είναι ιδανικές για την παρασκευή σάλτσας, καθώς όξινα συστατικά, όπως ντομάτες, κρασί ή χυμός λεμονιού, που συχνά προστίθενται σε αυτές, μπορούν να διαβρώσουν την επιφάνεια και να δώσουν στο πιάτο μια ανεπιθύμητη μεταλλική γεύση.

Βαθιά τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ πιο ανθεκτικά και τα πρόσθετα οξέων δεν επηρεάζουν την επιφάνειά τους. Ωστόσο, είναι λίγο πιο αργά στην απαγωγή της θερμότητας. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για πιάτα που απαιτούν σταδιακή θέρμανση και μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος, όπως πηχτές σούπες, χυλοπίτες ή σάλτσα μπολονέζ.

Βαθιά τηγάνια με αντικολλητική επιφάνεια είναι ανθεκτικά στα όξινα πρόσθετα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ευρέος φάσματος πιάτων. Εκτός από το τηγάνισμα και το σοτάρισμα, μπορείτε επίσης να σιγοψήσετε, να βράσετε ή ακόμα και να ψήσετε σε αυτά. Λόγω της αντικολλητικής επιφάνειάς τους, δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο λίπος στο φαγητό σας, οπότε το μαγείρεμα σε αυτά τα τηγάνια είναι πιο υγιεινό. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η αντικολλητική επιφάνεια είναι επιρρεπής στο γρατσούνισμα, γι' αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σκεύη από μαλακά υλικά, όπως ξύλο, πλαστικό ή σιλικόνη, όταν μαγειρεύετε.

Βαθιά τηγάνια

Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
jakou vybrat panev
Χρειάζεστε νέο τηγάνι;
Μάθετε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι και ποια τηγάνια είναι απαραίτητα στην κουζίνα και ποια μπορείτε να τα παραλείψετε.

Βαθιά τηγάνια: σύγκριση υλικών
ocelove hluboke panve
nerezova hluboka panev
neprilnave hluboke panve
Βαθιά τηγάνια από χάλυβα και χυτοσίδηρο
Βαθιά τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα
Μη αυτοκόλλητα βαθιά τηγάνια
Ανθεκτικότητα
Ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να υποστεί βλάβη από όξινα πρόσθετα.
Ανθεκτικό στη διάβρωση, τις υψηλές θερμοκρασίες και τα όξινα πρόσθετα.
Ανθεκτικό στη διάβρωση και στα όξινα πρόσθετα, ακατάλληλο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ευαίσθητο στις γρατζουνιές.
Διάρκεια ζωής
Πολύ μακρύς.
Μακρύς.
Μέσο.
Βάρος
Πολύ βαρύ.
Μέσο.
Ελαφρύ.
Θερμική αγωγιμότητα
Εντάξει, συσσωρεύει θερμότητα.
Πολύ καλό, κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα
Καλή, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα της επιφάνειας.
Τιμή
Συνήθως υψηλότερα.
Μέτρια έως υψηλότερη.
Μέτρια προς χαμηλότερα.

hluboka panev s poklici
Βαθιά τηγάνια με καπάκια
Καλύπτει το είναι το κλειδί για τη δημιουργία ζουμερών και γευστικών πιάτων σε ένα βαθύ τηγάνι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ατμός από το μαγείρεμα δεν διαφεύγει, γεγονός που δίνει στο φαγητό καλύτερη γεύση και άρωμα. Επιπλέον, το καπάκι επιταχύνει το μαγείρεμα και έτσι εξοικονομεί 20-30% ενέργεια. Ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι είναι ιδανικό για μαγείρεμα:
  • μαγειρευτά ή λαχανικά,
  • σάλτσες,
  • πηχτές σούπες και βραστά,
  • ψημένα πιάτα ή ειδικά κέικ,
  • καθώς και για την αναθέρμανση ήδη παρασκευασμένων ή κατεψυγμένων τροφίμων.

Όταν επιλέγετε ένα βαθύ τηγάνι, να θυμάστε
    • Λάβετε υπόψη πόσα άτομα μαγειρεύετε συνήθως και επιλέξτε το μέγεθος ανάλογα.
    • Ελέγξτε τη συμβατότητα με τον τύπο της εστίας σας.
    • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το τηγάνι στο φούρνο, τότε ελέγξτε το υλικό της λαβής.
Βαθιά τηγάνια

Ποιοτικά καπάκια τηγανιών


kvalitni hluboke panve
#1 TOP
Βαθιά τηγάνια
Γαλλική μάρκα De Buyer είναι γνωστή για τα βαθιά ατσάλινα τηγάνια της, τα οποία είναι δημοφιλή για την ευελιξία τους και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε διαφορετικά στυλ μαγειρέματος.

Γερμανική εταιρεία Woll επικεντρώνεται σε καινοτόμες τεχνολογίες και υλικά υψηλής ποιότητας. Τα βαθιά τηγάνια WOLL είναι συνώνυμα με τις απαράμιλλες αντικολλητικές ιδιότητες και την υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές.

Βαθιές λεκάνες Mauviel είναι δημοφιλή για το συνδυασμό κομψότητας, ανθεκτικότητας και εξαιρετικής λειτουργικότητας. Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο ατσάλι και συχνά περιέχουν πυθμένα πολλαπλών στρώσεων για ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα βαθύ τηγάνι και ένα γουόκ;
Το γουόκ έχει τυπικό στρογγυλεμένο σχήμα, ενώ το βαθύ τηγάνι έχει ίσια τοιχώματα. Ένα γουόκ είναι επίσης συνήθως σχεδιασμένο για γρήγορο μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ένα βαθύ τηγάνι είναι πιο ευέλικτο.
Για τι είναι καλό ένα βαθύ τηγάνι;
Το βαθύ τηγάνι είναι ιδανικό για την προετοιμασία μεγαλύτερων μερίδων φαγητού καθώς και για πιάτα που απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος. Είναι ιδανικό για το μαγείρεμα σάλτσας, αλλά είναι επίσης κατάλληλο για τηγάνισμα, σιγοψήσιμο ή ψήσιμο.
Πώς να φροντίσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι;
Η αντικολλητική επιφάνεια είναι ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες και στα μεταλλικά σκεύη. Χρησιμοποιήστε ξύλινα σκεύη ή σκεύη σιλικόνης και αποφύγετε τα αιχμηρά αντικείμενα. Πλύνετε το τηγάνι με το χέρι με ένα μαλακό σφουγγάρι και ήπιο απορρυπαντικό.
Μπορώ να ψήσω σε φριτέζα;
Ναι, ορισμένα βαθιά ταψιά είναι επίσης κατάλληλα για ψήσιμο στο φούρνο. Είναι σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης.
Πώς να επιλέξετε το σωστό βαθύ τηγάνι;
Όταν επιλέγετε ένα βαθύ τηγάνι, λάβετε υπόψη το υλικό, το μέγεθος, τον τύπο της κουζίνας και, φυσικά, τον προϋπολογισμό σας. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ανθεκτικός, ο χυτοσίδηρος κρατάει καλά τη θερμότητα και οι αντικολλητικές επιφάνειες τείνουν να είναι προσιτές.