Ημέρες καφέ
Ημέρες καφέ
☕ Απολαύστε κάθε γουλιά του αγαπημένου σας ποτού στο έπακρο.
Ποια καφετιέρα είναι η κατάλληλη για εσάς;
Καφετιέρα αργής στάγδην
Γνωρίζουμε τις καφετιέρες αργής στάγδην από τις αμερικάνικες ταινίες. Η απύθμενη κανάτα («πιες όσο θες») τους αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ κάθε καλού φαγάδικου και έχει μια απάντηση για όλα, από φόνο μέχρι χωρισμό.
Γιατί να έχετε κι εσείς μια; Για να φτιάχνετε χύμα καφέ!
Για το γραφείο, αν δεν θέλετε να περιμένετε στην ουρά για να γεμίσετε το φλιτζάνι σας. Για το σπίτι, αν δουλεύετε από εκεί και χρειάζεστε συνεχή τόνωση, ή αν απλά σας αρέσουν οι καφέδες οικογενειακά. Αλλά και για τη λεπτεπίλεπτη αλλά γεμάτη γεύση του φυσικού καφέ φίλτρου.
Το αμερικανικό αυτό εμβληματικό σύμβολο είναι η καφετιέρα αργής στάγδην της KitchenAid, η Smeg θα κοσμήσει τα ντουλάπια της κουζίνας σας, ενώ το σημερινό τεχνολογικό αστέρι είναι η σειρά Filka της γερμανικής Severin.
Καφετιέρα με μοχλό
Σας αρέσει να ανακαλύπτετε τον καφέ και τις ποικίλες γεύσεις του, αλλά και να πειραματίζεστε; Το απλό πάτημα ενός κουμπιού είναι βαρετό για εσάς; Μια καφετιέρα με μοχλό σας δίνει χώρο για αυτοπραγμάτωση.
Γιατί να έχετε κι εσείς μια; Για καφέ σαν να τον πίνετε από καφετέρια!
Η παρασκευή καφέ από μια καφετιέρα με μοχλό είναι μια τελετουργία. Περιλαμβάνει την άλεση, τη δημιουργία του αφρού, την επιλογή της θερμοκρασίας του νερού. Απολαμβάνετε το άρωμα των φρεσκοαλεσμένων κόκκων και λαμβάνετε την ικανοποίηση ενός μπαρίστα που «εργάζεται» από το σπίτι. Χάρη στην προετοιμασία υπό πίεση και τον σύντομο χρόνο εκχύλισης, το αποτέλεσμα είναι ένας δυνατός, αληθινός εσπρέσο. Οι ποιοτικές καφετιέρες μπορούν να διατηρούν σταθερή την πίεση καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκχύλισης, και να αποτρέπουν την πτώση της θερμοκρασίας του νερού. Κορυφαίες καφετιέρες από μάρκες όπως η KitchenAid ή η Smeg.
Severin Filka
Πλήρως αυτόματη καφετιέρα με ενσωματωμένο μύλο.
Τεχνολογική καινοτομία με εξαιρετικό σχεδιασμό
Ενσωματωμένος μύλος
Φρεσκοαλεσμένος καφές χωρίς να χρειάζεται να είστε παρών. Έως και το 60% του αρώματος του καφέ θα έχει εξαφανιστεί 15 λεπτά μετά την άλεση. Στις καφετιέρες αργής στάγδην χωρίς ενσωματωμένο μύλο, ο καφές πρέπει να αλέθεται ξεχωριστά. Για φρεσκάδα, συνιστάται να αλέθεται λίγο πριν από την προετοιμασία. Κατά τον υπολογισμό του χρόνου, η καφετιέρα παίρνει τον προηγουμένως αλεσμένο καφέ από τη χοάνη.
Θέλετε να ξυπνάτε με τη μυρωδιά ενός πραγματικά φρέσκου καφέ; Ρυθμίστε τον χρόνο της καφετιέρας Filka. Ο ενσωματωμένος μύλος αλέθει τον ίδιο τον καφέ πριν από την προετοιμασία και εσείς αποφασίζετε πότε θα ξυπνήσετε. Η άλεση είναι επίσης εξαιρετικά αθόρυβη.
Για φλιτζάνι και τσαγιέρα
Η κανάτα της καφετιέρας Filka μπορεί να δώσει 10 φλιτζάνια εσπρέσο και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 2 τύπους: γυάλινη, την οποία μπορείτε να διατηρήσετε στην καφετιέρα σε λειτουργία διατήρησης της θερμοκρασίας, ή μια κανάτα τύπου θερμοβραστήρα, τον οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
Ωστόσο, μπορείτε επίσης εύκολα να ετοιμάσετε μόνο 1 μικρό φλιτζάνι στη καφετιέρα ή να πάρετε τον καφέ για τον δρόμο σε μια θερμική κούπα. Η καφετιέρα προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε μέγεθος δοχείου.
Επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο
Η καφετιέρα είναι εξοπλισμένη με ένα φιλικό προς το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιήσιμο, ασφαλές για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, χρυσαφί φίλτρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμβατικά χάρτινα φίλτρα.
Γυαλί ή πορσελάνη
Εσπρέσο μόνο σε πορσελάνη
Τι λένε οι ειδικοί; Ένας κλασικός εσπρέσο ή λούγκο ταιριάζει μόνο με πορσελάνη. Με τον καπουτσίνο, είναι δικό σας θέμα αν τον απολαμβάνετε περισσότερο σε φλιτζάνι ή γυάλινο ποτήρι. Και δεν χρειάζεται να περιοριστείτε στο παραδοσιακό λευκό. Οι κούπες Revol προορίζονταν ως απάντηση στον κακό καφέ που πίνεται από πλαστικά ποτήρια. Αυτά τα αστεία παραμορφωμένα φλιτζάνια έχουν μετατραπεί σε ένα κλασικό και δημοφιλές δώρο.
Λάτε σε γυάλινο ποτήρι
Ο flat white ή ο λάτε απολαμβάνεται καλύτερα σε γυάλινο ποτήρι. Οι ορατά διαχωρισμένες στρώσεις καφέ και γάλακτος αποτελούν μαεστρία του μπαρίστα και ανήκουν στη διαδικασία απόλαυσης του καφέ. Η σειρά Barista από τη γερμανική υαλουργία Nachtmann αποτελεί συγχώνευση της υψηλής ποιότητας χειροτεχνίας παρασκευής γυαλιού και των σύγχρονων τάσεων των κορυφαίων καφεκοπτών.
Κομψές καφετιέρες μόκα
Ένα μπρίκι μόκα λειτουργεί όπως η χύτρα ταχύτητας. Φτιάχνει γρήγορα και με φούρια ένα φλιτζάνι που δεν είναι τόσο δυνατό όσο ο εσπρέσο, αλλά είναι πιο δυνατό από τον καφέ στάγδην. Η εκχύλιση γίνεται γρήγορα, με βραστό νερό, με το μόνο μειονέκτημα να είναι η «καμένη» γεύση που παράγεται από τις περισσότερες φθηνότερες καφετιέρες. Στα μπρίκια της Alessi ωστόσο, οι κατασκευαστές δεν σκέφτηκαν μόνο το ντιζάιν αλλά και τη λειτουργικότητα. Τα μπρίκια μόκα σταματούν αυτόματα το φιλτράρισμα του καφέ την κατάλληλη στιγμή, συμβάλλοντας στην εξάλειψη της πικρής επίγευσης και στη διατήρηση του γεμάτου, πλούσιου αρώματος.
Υγιεινός γαλλικός καφές (φίλτρου)
Η απλούστερη καφετιέρα είναι επίσης η πιο ήπια όσον αφορά την παρασκευή του καφέ. Αυτό ισχύει αν ακολουθήσετε 3 βασικούς κανόνες: χοντρό άλεσμα, ρίψη ζεστού αλλά όχι βραστού νερού από πάνω, και ρίψη όλου τον καφέ μονομιάς για να σταματήσει η εκχύλιση. Τότε μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ με πλούσια γεύση, στον οποίο δεν χάνονται τα πολύτιμα έλαια και τα αντιοξειδωτικά.
Για τους λάτρεις της παράδοσης
Είστε όντως παραδοσιακοί στον καφέ σας; Για όλους τους χίπστερ και τους λάτρεις της καλοπέρασης, υπάρχουν οι παραδοσιακές καφετιέρες αργής στάγδην. Απλά ρίχνετε τον καφέ μέσα από το φίλτρο και τον αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Για ένα τέλειο, απόλυτα ελαφρύ φλιτζάνι καφέ.
Μύλοι καφέ
Γνωρίζατε ότι ένας κόκκος καφέ περιέχει έως και 800 διαφορετικά πτητικά αρώματα και γεύσεις; Καθώς και ότι 15 λεπτά μετά την άλεση το 60% των αρωμάτων εξαφανίζεται; Αν θέλετε να απολαμβάνετε πραγματικά τον καφέ σας, είναι σημαντικό να τον φτιάχνετε από φρεσκοαλεσμένους κόκκους. Ναι, στο πνεύμα της συνειδητής ύπαρξης και της απόλαυσης της κάθε στιγμής, θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε χειροκίνητα και να αλέθουμε τον καφέ σε έναν παραδοσιακό μύλο χειρός. Ή να απολαύσουμε τη θέα μιας κομψής μηχανής που το κάνει ευχαρίστως για εμάς.