Αλάτι

2 items total

Γκουρμέ και αρωματισμένα άλατα - μια μικρή απόλαυση για την κουζίνα σας ή για τον φίλο σας...

Αλάτι - είναι σημαντικό στο μαγείρεμα

Το αλάτι, όπως και το πιπέρι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα που καρυκεύουν τα πιάτα μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάθε σεφ θα έλεγε ίσως ότι το αλάτι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της ανθρωπότητας! Πόλεμοι διεξήχθησαν γι' αυτό, μισθοί μπορεί να πληρώνονταν με αυτό, βοηθούσε τους ανθρώπους να επουλώσουν πληγές και μπορούσε ακόμη και να φέρει καλή τύχη!

Ποιοι είναι οι κύριοι ρόλοι του αλατιού στην κουζίνα Είναι υγιές

Το αλάτι προσδίδει περισσότερη γεύση και είναι απαραίτητο θρεπτικό και συντηρητικό των τροφίμων. Και παρόλο που η προσθήκη υπερβολικού αλατιού στα πιάτα σας μπορεί να είναι ανθυγιεινή, το αλάτι είναι ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή - εξισορροπεί τα υγρά στο αίμα, διατηρεί υγιή την αρτηριακή πίεση και ρυθμίζει τη λειτουργία των μυών και τα νευρικά ερεθίσματα.

Αλάτι - με τι μπορείτε να το αρωματίσετε και πώς να το σερβίρετε

Να θυμάστε ότι το αλάτι ενισχύει τη φυσική γεύση των συστατικών, αλλά αν φοβάστε να προσθέσετε πολύ αλάτι στο φαγητό σας, μπορείτε να το αλατίσετε λίγο και να φέρετε στο τραπέζι λίγο αλάτι υψηλής ποιότητας, καθαρό ή αρωματισμένο. Αλάτι - σε αντίθεση με το πιπέρι δεν χρειάζεται να είναι φρεσκοαλεσμένο (δεν περιέχει πτητικές ενώσεις που απελευθερώνονται με το άλεσμα και δεν παλαιώνει), αλλά ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο ή ένα γουδί για να έχετε το σωστό μέγεθος αλατιού για το πιάτο σας.

Στο Kulina σας προσφέρουμε μια ενδιαφέρουσα επιλογή από φυσικά και υγιεινά γκουρμέ άλατα και μπαχαρικά. Φαίνονται υπέροχα στο ράφι της κουζίνας ή στον πάγκο εργασίας, καθώς και στο τραπέζι, δίνοντας στους καλεσμένους σας τη σωστή ποσότητα αρώματος για τα πιάτα τους και προσφέροντας νέες γεύσεις.

Ποια συστατικά χρησιμοποιούνται συνήθως για να αρωματίσουν το αλάτι

  • αποξηραμένα βότανα
  • αποξηραμένα εσπεριδοειδή ή ντομάτες
  • άλλα μπαχαρικά

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρωματισμένο αλάτι

Χρησιμοποιήστε τα μείγματα αλατιού μας για να νοστιμίσετε όλα τα είδη πιάτων, ακόμη και τα πιο απλά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματισμένο αλάτι για:

  • όλα τα είδη σαλάτας και χόρτων
  • πάνω από κρέας και ψάρι
  • πάνω από ψητά λαχανικά και πατάτες
  • πιάτα ζυμαρικών
  • ψωμί υψηλής ποιότητας με... φέτες ντομάτας
  • επιδόρπια (το αλάτι με αποξηραμένο τσίλι ταιριάζει ιδιαίτερα με τη σοκολάτα!)